מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדיין לא זוחלת קדימהגיל23/08/2010
שלום לכן ,
בתי בת 8 חודשים והיא עדיין לא זוחלת , לא גחון ולא על 6.
היא מסתובבת סביב צירה בחופשיות רבה , מתהפכת בקלות לשני הצדדים מהגב לבטן והפוך,
נעמדת על 6 ( ומנענעת את הגוף :) ), זוחלת גחון לאחור - כלומר דוחפת עם הידים קדימה ופשוט זוחלת לאחור, עושה הכל חוץ מלזחול קדימה.
ניסיתי לראות כמה תרגילים באינטרנט לשיפור ולעדוד אני כל הזמן מנסה לגרום לה לרצות ללכת קדימה.
מה שכן שהיא על הבטן היא לא מרבה לשים את המרפקים על הרצפה אלא את כפות הידים ישרות או שפשוט נשענת על הגחון. כשהיא על גחונה היא מרבה לעשות את תנועה של דחיפת הרגליים במהירות אבל לא לכוון הריצפה אלא באויר כאילו היא שוחה , היא עושה את זה במהירות ובקצב.
לאחרונה היא גם מתחילה לכוון עמידה על 4 ( כמו שכיבות שמיכה ) .. הבנתי שזה לכוון ישיבה.
היא יושבת לבד יש לציין שהיא לא מתה על זה היא ישר מחפשת לרדת על הבטן או על הגב , כמובן שלא מתיישבת לבד.
רציתי לדעת אם יש לי מה לדאוג והאם יש דרכים שאני יכול לעודד אותה לזחול גחון קדימה?
תודה רבה , גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובבה לגיל
אורנה עטאר24/08/2010גיל שלום,
לפי מה שאתה מתאר ייתכן והיא לא תזחל גחון אלא על 6. נראה כי היא בדרך לזחילה על 6. אני מציעה לתרגל איתה כמה דברים כשהיא עולה ל6:
1. להציע כל פעם גירוי ליד אחת בכדי שתעביר משקל ותנתק יד אחת. את זה אפשר גם לתרגל על הגחון.
2. לתרגל את רפלקס הבלימה - (בלשון זכר, סליחה) החזיקי אותו עם הפנים כלפי חוץ על הידיים שלך, התכופפי כלפי מטה בתנופה קלה (במפתיע) ותרגלי את שליחת הידיים שלו כלפי הרצפה. זהו רפלקס בלימה שמחזק את שרירי הגב וחגורת הכתפיים. אפשר בשלב ראשוני לבצע את התרגיל לכיוון המיטה או הספה וממש להפיל את הראש על המיטה מספר פעמים, עד שהרפלקס יתחיל להגיב. גורם ההפתעה חשוב בתרגיל זה. כשהוא מגיע לרצפה הניחי לו להשען על כפות הידיים בכדי לחזק אותן.
3. להוריד צעצעועים/גירויים מסביב למינימום בכדי להעלות אצלה את הסקרנות והמוטיבציה לזחול. לשים משהו אחד שהיא מאוד אוהבת...
לגבי הושבה - רצוי לא להושיב תינוק לפני שהוא מתיישב בכוחות עצמו ולכן אני ממליצה לא להושיב אותה יותר.
תעדכן איך הולך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)