זחילת גחון - רגל מועדפת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילת גחון - רגל מועדפת?
    הילה
    04/09/2010

שלום

ביתי בת 8 חודשים , זוחלת זה כ 3 שבועות בזחילת גחון, אך בעיקר משתמשת בידיה וברגל שמאל. ברגל ימין משתמשת הרבה פחות . לאחרונה היא זוחלת כך די מהר, אך רגל ימין הרבה פעמים פשוט מקופלת לכיוון הישבן ולא משתתפת בדחיפה.

התחלתי לעשות לה קצת תרגילים שבהם אני "נותנת קונטרה" לרגל ימין ואני רואה קצת השתתפות של הרגל אך לא מספיק. רציתי לשאול האם זו סיבה לדאגה, אני פשוט חוששת מאי איזון בין שתי הרגליים לקראת הזחילה על 6, וכן אם יש תרגילים יותר אפקטיביים ומומלצים

תודה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילת גחון - רגל מועדפת?

הוספת תגובה

• תגובה להילה

אורנה עטאר
    04/09/2010

הילה שלום,
    בתך זוחלת גחון בצורה א-סימטרית. מה שאת עושה עם הרגל זה מצויין. הייתי עושה זאת גם עם הרגל השנייה לשם איזון.
    בנוסף הייתי מתרגלת דחיפה עם כפות הרגליים (לשון זכר):
    להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.

והעברות משקל על כדור (לשון זכר):
    להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לו צעצוע מהצד ולראות אם מעביר משקל לצד הנגדי ומושיט יד. יש לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו