מתיחה של הרגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתיחה של הרגליים
    ליאן
    11/09/2010

שלום והמון תודה על כל העזרה והייעוץ שאתן מספקות פה.
    ביתי בת חמישה וקצת חודשים, מתהפכת מהגב לבטן בצורה "נורמלית" אבל מהבטן לגב היא מתהפכת כשהיד ישרה לצד הגוף, מתהפכת על היד (אני כבר מזמן הייתי נוקעת כתף בתנוחה הזאת) ואז מחלצת את היד. הייא מבלה המון על הבטן, משחקת, מושיטה ידיים מרימה חזה אבל בימים האחרונים התחילה למתוח חזק את הרגליים (אצבעות הרגליים על הרצפה) ולמתוח ידיים ומנסה להתרומם - נראה קצת כמו שכיבות שמיכה. נדמה לי שזה בעיקר מעין ניסיון להתקדם אז אני מדגימה לה איך להתקדם עם הברכיים (מזיזה לה את הברכיים לסירוגין קדימה וכאילו מדגימה לה זחילת גחון) אבל היא עדיין חוזרת לשכיבות שמיכה...
    האם זה נורמלי? האם יש משהו שאני יכולה לתרגל איתה לעודד התקדמות בצורה יותר יעילה (היא לא באמת מצליחה לזוז ככה לשום מקום) ו/או לתרגל איתה דברים שיעודדו אותה בכלל לעלות קודם על הברכיים?
    חשוב לציין שהיא התחילה משפחתון שבו היא הכי קטנה ורוב הילדים האחרים כבר זוחלים בצורה כזו או אחרת, חלקם כבר נעמדים. הייתכן שזה עושה לה מוטיבציה מוקדמת מדי להיעמד/ לזחול?

סליחה על האורך ותודה מראש על תשובתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתיחה של הרגליים

הוספת תגובה

• תגובה לליאן

אורנה עטאר
    12/09/2010

ליאן שלום,
    לגבי ההתהפכות - נסי להדגיש לה את השהייה על המרפקים. את יכולה להיות מאחוריה ולהחזיק לה בזרועות ולהניע את הזרוע והשכמות מצד לצד, תנועה איטית, במטרה להדגיש את השהייה על המרפק והאמה על המשטח ואת ההעברות המשקל הקטנות.
    לגבי יישור ידיים ורגליים - ייתכן ואלו ניצני זחילה וניסיונות להתרומם מהקרקע. מצויין שאת מדגימה לה זחילת גחון. עוד כמה תרגילים לתרגול (לשון זכר):
    1. להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
    2. העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לו צעצוע מהצד ולראות אם מעביר משקל לצד הנגדי ומושיט יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל.

בגלל שהיא עוד צעירה הייתי נותנת לה עוד זמן לגלות את הזחילה לבדה עם מעט הכוונות ממך.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו