התפתחות דיבור ואח חדש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות דיבור ואח חדש
    ענבל
    22/09/2010

שלום, ביתי בת שנתיים וארבע, ולפני ארבעה חודשים ילדתי את אחיה. היו כל מיני גילויים טיבעיים של קינאה שהיו מופנים אלי ולבן זוגי ולא לתינוק, בגדול היא ממש מקבלת את זה יפה, אחות גדולה למופת:) מחבקת מנשקת רוצה לעזור עם הבקבוק, ואנחנו זורמים איתה.
    השאלה שלי קשורה דווקא להתפתחות הדיבור שלה, יש לה אוצר מילים רחב, והיא מחברת משפטים מאוד יפה ("זה הבית שלי", "הולכים לגן" ועוד ועוד...), עם זאת נראה כי לעיתים היא לא מדברת בצורה ברורה (כמובן - יחסית לבת שנתיים), וכשהיא רוצה היא מדברת יפה מאוד, בגן אומרים לי שהיא יודעת מה היא רוצה, יודעת לבקש ומבינים אותה.
    השאלה שלי היא האם יכול להיות שהיא בוחרת לדבר לא ברור? האם זה סוג של רגרסיה בעקבות הגעת אחיה הקטן?
    בימים האחרונים היא התחילה להגיד שהיא תינוקת (פעם פעמיים ויום), אני לא נלחצת מזה אבל יכול להיות שזה קשור?
    תודה מראש, וחג שמח
    ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות דיבור ואח חדש

הוספת תגובה

• תגובה לענבל

דבי גרוס דולב
    23/09/2010

הי ענבל
    שאלותייך קשורות לתחום ההתנהגותי וחלקן לשפתי. פורום זה אינו עוסק בתחומים אלה, כדאי להפנות לאנשי מקצוע מתאימים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו