טונוס שרירים נמוך באזור הפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טונוס שרירים נמוך באזור הפה
    אורני
    21/11/2007

שלום רב!
    בני בן שנתים וארבעה חודשים הגננת פנתה אליי לגביי ריור יתר שבדרך כלל קורא כאשר הוא מוציא שיניים כעת מוציא שיניים טוחנות אחרונות שנאמר לי על ידי רופא שיניים שזה לוקח המון זמן.
    בנוסף אמרה לי הגננת שבארוחות מכניס לרוב את כל האוכל לתוך פה בביס אחד מסתובב הרבה עם פה פתוח (סובל מפוליפים) ולא מתלונן שרטובה לו החולצה מהריור . חשוב לציין שהוא מפותח מאוד לגילו מבחינה מילולית ומוטוריקה גסה ועדינה. המליצה לי להתייעץ עם הרופאת משפחה לגבי אפשרות של טונוס שרירים נמוך באזור הפה האם יש סיבה לדאגה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לאורני

דבי גרוס דולב
    21/11/2007

שלום אורני
    קודם כל הכי חשוב זה לא לדאוג, דאגה לא מועילה.
    ומעבר לכך, בד"כ טונוס נמוך הוא תופעה מערכתית, ז"א בכל הגוף ואת אומרת שהוא מאוד מפותח. איך הייתה ההתפתחות המוטורית שלו? מתי התהפך? זחל והתחיל ללכת? לפי שאלות אלה אפשר אולי לדעת אם יש לו טונוס שרירים נמוך שלא אובחן בעת הינקות.
    עני לי על שאלות אלה ונמשיך בדיון
    בברה דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונוס שרירים נמוך

אורני
    25/11/2007

דבי שלום!
    ההתפתחות המוטורית היתה תקינה לחלוטין הוא התהפך והתחיל לזחול ממש לפי הספר ובגיל 11 חודשים התחיל ללכת.
    אודה לתשובתך
    בכבוד רב אורני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו