מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטיית ראש לשני הכיווניםיעל03/10/2010
בתי בת ה8 חודשים מחזיקה ראש בהטייה פעם לצד ימין ופעם לצד שמאל ומדי פעם גם ישר. היא ילדה מאוד פעילה, מתהפכת לשני הכיוונים כבר כשלושה חודשים, זוחלת גחון מהר מאוד ולאחרונה התחילה לעמוד גם על שש אך רק לכמה שניות ומנסה להתנדנד קדימה ואחורה. ההטיה ניראת כאשר היא על הבטן או יושבת. בדיקת ראיה שעשינו בגיל חצי שנה היתה תקינה. רוב היום היא נמצאת על הבטן, משחקת וזוחלת ברחבי הבית ללא בעיה.
מה הסיבה להטייה זו? איזה תרגילים ניתן לעשות במקרה כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
אורנה עטאר03/10/2010יעל שלום,
אינני מבינה מה הכוונה בהטייה הזו. את מתארת שהיא מסתכלת לכל הכיוונים - אז איפה הבעיתיות? ממה שאת מתארת לא מדובר בהעדפת צד מסויים ולכן זה לא מובן לי.
אם את מתכוונת שהיא נוטה להסתכל יותר לצדדים ולא ישר - זה לא מוכר לי ואני ממליצה לתרגל איתה על כדור על הבטן - הושטת יד או רק מבט לעבר בועת סבון כאשר הכדור נע קדימה - להציג לה את הבועה גבוה ולהיפך ולהקפיד לעשות זאת רק בזויות ישרה למבטה.
מה קורה במצב בו את מראה לה חפץ לקוב אחריו 180 מעלות על הבן ועל הגב - האם היא עושה זאת?
מקווה שקצת סייעתי - לפעמים אין כמו מראה עיניים...
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיית ראש
יעל03/10/2010הכוונה היא שכשהיא מסתכלת קדימה, הראש שלה בצד אחד יותר קרוב אל הכתף מהצד השני כמו בהעדפת צד רק שהיא משנה את הצדדים כל פעם, פעם יותר קרוב לכתף ימין ופעם לכתף שמאל. אין לה בעיה לסובב את הראש לשני הכיוונים, יש לה תנועת ראש מלאה. היא עוקבת אחרי הצעצוע לכל הכיוונים, גם עם זה אין בעיה. אבל זה נורא מוזר שהיא לא תמיד מחזיקה את הראש ישן. היא מסתובבת לשני הכיוונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיית ראש - תגובה
אורנה עטאר04/10/2010יעל שלום,
ייתכן ושרירי הצוואר שלה אינם חזקים מספיק ולכן למעשה אינה יכולה להחזיק את הראש במרכז. אם זה אכן כך - את אמורה לראות זאת גם כאשר נושאים אותה - האם כך הדבר?
האם במעקב בטיפת חלב אמרו משהו על החזקת הראש?
תעני לי ואנסה לסייע.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיית ראש
יעל04/10/2010כן, ניראה שהשרירים שלה לא חזקים מספיק, ורואים הטיית ראש גם כשהיא על הידיים. בטיפת חלב לא שמו לב על כך עד עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיית ראש - תגובה
אורנה עטאר06/10/2010אז לדעתי יש לראות איש מקצוע ולקבל טיפול כראוי.
אני ממליצה על מדריכה להתפתחות תינוקות.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)