בן 9 וחצי חוד' לא זוחל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 9 וחצי חוד' לא זוחל
    טירנה
    10/10/2010

בני בן תשעה חוד + מתישב בכוחות עצמו, חוזר חזרה מישיבה לשכיבה על הבטן ומיד מתגלגל חזרה לגב, מתהפך הגב לבטן והבטן לגב, מסתובב על ציר על הבטן וגם על הגב, דוחף את עצמו אחורה כשהוא שוכב על הגב, אך עדיין לא זוחל. לא מוכן לשכב על הבטן יותר ממספר שניות, אני מושיטה לו גירויים שונים עושה את כל מה שהדריכו אותי בטיפת חלב אבל הוא מסרב לזחול או בכלל לשכב קצת יותר על הבטן והרים את חלק הגוף הקדמי על הידיים.
    האחות בטיפת חלב 'מאשימה ' אותי בכך שאיפשרתי לו לשבת מפני שעכשיו אין סיכוי שירצה בכלל לזחול. הרי נוח לו וכל הצעצועים מסביבו.
    מה עושים עכשיו? אני מבינה שזו בעיה. הבנתי שעלי לקחת אותו באיזשהו שלב לפיזיוטרפיה על מנת לזחול. מה עושים במקרה כזה?
    תודה טירנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 9 וחצי חוד' לא זוחל

הוספת תגובה

• בן 9 וחצי חוד' לא זוחל - תגובה

אורנה עטאר
    11/10/2010

שלום רב,
    אכן רצוי שישכב על הבטן בכדי שיממש את שלב הזחילה. בפורום זה תוכלי למצוא תרגילים לשיפור שכיבה על הבטן אותם תוכלי לתרגל עם בנך.
    אני ממליצה לנסות ולהשכיב אותו על הבטן על כדור פיזיו - ולתת תנועה של הקפצות, לאחוז באזור האגן. לרוב יחד עם תנועה תינוקות שוכבים יותר על הבטן.
    בנוסף - אני ממליצה להעלים את כל הצעצועים שמסביבו ולשים צעצוע אחד שהוא אוהב קצת רחוק ממנו בכדי לעודד התקדמות.
    כל פעם שהוא מתיישב את יכולה להחזיר אותו אל הבטן ולקחת לו את הצעצוע ומעט להרחיקו.
    בכדי לעודד עלייה על 6 - כשהוא שוכב על הבטן ומיישר ידיים על הבטן (כמו שכתבת) - הרמי את האגן שלו כלפי מעלה ועודדי אותו לתנועה של רוקינג על 6.
    בנוסף הראי לו בועות סבון על הגחון - כל פעם בועה ליד אחת בכדי שיעביר משקל על הבטן.

במידה ותראי שאת לא מגיעה לתוצאות לבד בשבועות הקרובים - אנא שיקלי אכן לראות איש מקצוע. אני ממליצה על מדריכות להתפתחות תינוקות.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- בן 9 חוד' לא זוחל

טירנה
    11/10/2010

אורנה תודה, אני אעבוד עם דניאל. כעת ניזכרתי שכאשר היה בן כ-3 חוד' הגעתי למכון שלכם בדיסנצ'יק עם סטודנטית שלכם ודניאל שימש כ'דוגמן'. ישמתי את מה שהמלצתם לגבי הפוף הגדול והתנוחה העוברית לדרך האחיזה שכבר באותו יום שלחתי את בעלי להשיג לי פוף ענק ממילגה.
    עד היום אנחנו משתמשים בפוף הוא מדהים.
    אנסה להשיג כדור פיזיו ואעבוד איתו על פי המלצותייך.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו