בתי בת 8 חודשים לא זוחלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בתי בת 8 חודשים לא זוחלת
    מאיה
    19/10/2010

שלום רב,
    ביתי בת 8 חודשים, נראה כאילו נתקעה לקראת שלב הזחילה, מרגע היוולדה היא עשתה הכול מאוד מהר, הרמת ראש, התהפכות, לא היתה לה בעיה להיות על הבטן היא נהנתה מזה ועכשיו נראה כאילו קשה לה להתחיל לזחול, היא נמצאת במשפחתון עם 4 בנים, כולם כבר זוחלים למרות שאחד אפילו קטן ממנה, והיא נשארת במקום, היא מסתובבת, היא מרימה אגן לפעמים, היא דוחפת את עצמה אחורה, מתקדמת רק אחורה ואני לא מבינה למה? האם זה הרגליים? לפעמים כשהיא מתעצבנת אני עוזרת לה בכך שאני נותנת לה קונטרה בכפות רגליים ואז היא מצליחה להתקדם קדימה.
    מה לעשות?
    האם זה שהיא נמצאת במשפחתון רק עם בנים זה טוב או לא?
    האם לחכות שהיא תבין לבד איך לזחול קדימה, נראה שהיא לא מצליחה למשוך את עצמה לזחילת גחון,
    ועוד שאלה: לפעמים אנחנו מושיבים אותה, היא לא נשארת בישיבה הרבה זמן, היא נופלת אחורה או לצד, האם להמשיך להושיב אותה לפעמים רק לכמה דקות לשם משחק?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת 8 חודשים לא זוחלת

הוספת תגובה

• בתי בת 8 חודשים לא זוחלת - תגובה

אורנה עטאר
    19/10/2010

מאיה שלום,
    אענה לך בסדר הפוך:
    בקשר לישיבה - מומלץ לא להושיב תינוק לפני הוא מתיישב ולכן אני ממליצה לא להושיב אותה. כן ניתן לההושיב אותה אך עם תמיכה.
    לגבי משפחתון של בנים - אין קשר בין זה לבין זחילתה של בתך.
    לגבי הזחילה -
    את יכולה למצוא בפורום זה תרגילים רבים לעידוד זחילת גחון (סיבוב סביב ציר, דחיפה עם כפות הרגליים על הגב וכו'). בתך עדין אינה בעיכוב בזחילה (עד 9 חודשים) ולכן הייתי מתרגלת איתה ומחכה מספר שבועות שתגלה זאת בכוחות עצמה. במידה והזחילה לא תגיע - אני כאן לעדכונים.
    בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 8 חודשים לא זוחלת - תגובה

דבי גרוס דולב
    19/10/2010

הי מאיה
    אנו מצפים לראות זחילה עד גיל 10 חודשים, כך שביתך אינה בעיכוב התפתחותי.
    דחיפה לאחור והרמת אגן הם בהחלט סימנים לזחילה כך שנראה לי שאין מקום לדאגה.

בגיל זה אין שום עניין עם מגדרים ולכן אין שום בעייתיות עם זה שביתך נמצאת עם 4 בנים במשפחתון.

רצוי מאוד להמנע לגמרי מהושבה עד שהתינוקת מתחילה להתיישב באופ עצמאי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות

מאיה
    20/10/2010

:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו