מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בתי בת 8 חודשים לא זוחלתמאיה19/10/2010
שלום רב,
ביתי בת 8 חודשים, נראה כאילו נתקעה לקראת שלב הזחילה, מרגע היוולדה היא עשתה הכול מאוד מהר, הרמת ראש, התהפכות, לא היתה לה בעיה להיות על הבטן היא נהנתה מזה ועכשיו נראה כאילו קשה לה להתחיל לזחול, היא נמצאת במשפחתון עם 4 בנים, כולם כבר זוחלים למרות שאחד אפילו קטן ממנה, והיא נשארת במקום, היא מסתובבת, היא מרימה אגן לפעמים, היא דוחפת את עצמה אחורה, מתקדמת רק אחורה ואני לא מבינה למה? האם זה הרגליים? לפעמים כשהיא מתעצבנת אני עוזרת לה בכך שאני נותנת לה קונטרה בכפות רגליים ואז היא מצליחה להתקדם קדימה.
מה לעשות?
האם זה שהיא נמצאת במשפחתון רק עם בנים זה טוב או לא?
האם לחכות שהיא תבין לבד איך לזחול קדימה, נראה שהיא לא מצליחה למשוך את עצמה לזחילת גחון,
ועוד שאלה: לפעמים אנחנו מושיבים אותה, היא לא נשארת בישיבה הרבה זמן, היא נופלת אחורה או לצד, האם להמשיך להושיב אותה לפעמים רק לכמה דקות לשם משחק?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת 8 חודשים לא זוחלת - תגובה
אורנה עטאר19/10/2010מאיה שלום,
אענה לך בסדר הפוך:
בקשר לישיבה - מומלץ לא להושיב תינוק לפני הוא מתיישב ולכן אני ממליצה לא להושיב אותה. כן ניתן לההושיב אותה אך עם תמיכה.
לגבי משפחתון של בנים - אין קשר בין זה לבין זחילתה של בתך.
לגבי הזחילה -
את יכולה למצוא בפורום זה תרגילים רבים לעידוד זחילת גחון (סיבוב סביב ציר, דחיפה עם כפות הרגליים על הגב וכו'). בתך עדין אינה בעיכוב בזחילה (עד 9 חודשים) ולכן הייתי מתרגלת איתה ומחכה מספר שבועות שתגלה זאת בכוחות עצמה. במידה והזחילה לא תגיע - אני כאן לעדכונים.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי בת 8 חודשים לא זוחלת - תגובה
דבי גרוס דולב19/10/2010הי מאיה
אנו מצפים לראות זחילה עד גיל 10 חודשים, כך שביתך אינה בעיכוב התפתחותי.
דחיפה לאחור והרמת אגן הם בהחלט סימנים לזחילה כך שנראה לי שאין מקום לדאגה.
בגיל זה אין שום עניין עם מגדרים ולכן אין שום בעייתיות עם זה שביתך נמצאת עם 4 בנים במשפחתון.
רצוי מאוד להמנע לגמרי מהושבה עד שהתינוקת מתחילה להתיישב באופ עצמאי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות
מאיה20/10/2010:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)