מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התהפכותמרין01/11/2010
שלום!
הילדה שלי בת 4 חודשים ולפני כ-10 ימים עברה מהנקה מלאה לסימילאק.
היא כבר הספיקה כמה פעמים לבצע היפוך מהבטן לגב ומהגב לבטן לגמרי בעצמה (כמה פעמים כאילו "בפוקס" ופעמים בודדות זה היה נראה כאילו עושה זאת ממש במכוון בעקבות צעצוע שהסתכלה עליו).
מאז שעברה לתמ"ל (כ-10 ימים) היא אינה מתהפכת ואפילו כאשר אני מנחה אותה היא מתעצלת להמשיך את התנועה לבדה ומעדיפה להשאר על הצד ואז "ליפול" לכיוון שאליו ימשוך הראש. היא גם כמעט ולא משחררת את היד שנתפסת מתחת לבית החזה כאשר אני הופכת אותה לבטן - ומעדיפה לחכות עד שאני אשחרר לה אותה.
אציין כי היא חייכנית, מתקשרת וצוחקת כרגיל אבל ההרגשה הכללית היא שהילדה "כבדה" ו"עצלנית" יותר מאשר שהיתה כאשר הנקתי אותה.
אני יודעת שהאוכל עצמו הוא "כבד" יותר ולוקח יותר זמן לעכל אותו אבל גם כ- שעה אחרי הארוחה הילדה עדיין "כבדה".
האם זו תופעה נורמלית? האם יתכן כי שכחה איך להתהפך?
מה עליי לעשות על מנת להחזירה להיות פעילה יותר ושתחזור להתהפך בכוחות עצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות - תגובה
ליאת קופיט01/11/2010שלום מרין,
לקראת גיל 4 חודשים התינוק שלנו מתחיל את שלב ההתפכויות, בהתחלה אלה התהפכויות "לא רצוניות" אך כשהוא "לומד" את התנועה, היא נהפכת לרצונית, למשל התהפכות לאחד הצדדים בכדי להגיע לצעצוע מסויים וכד'..ניתן לתרגל עם ביתך תרגילים מתאימים לשלב ההתהפכויות (נמצאים באתר). זוהיא רק התחלה של התהפכות ולכן התנועה לא נעשית ברצף ובזמנים קצרים, ברגע שתתרגלי איתה את התנועה יהיה לה הרבה יותר קל והיא תבצע זו בעצמה מתוך רצון ולא ב"פוקס".
לגבי ההעברה מהנקה לסימילאק, ידוע שהסימילאק הוא ממלא יותר אך כמו שציינתי בתחילת בתשובה, לא זו הסיבה שבתך אינה מתהפכת עדיין בחופשיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)