מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא'להההההנועה18/11/2010
שלום רב,
נתקפתי עכשיו התקף חרדה של ממש:
אתמול הייתי אצל רופא ילדים עם התינוק, בן חודשיים וחצי. התינוק נולד עם קלאב פוט דו צדדי ונבדק כעת חשד ששמיעתו אינה 100% (הוא בוודאות שומע).
שאלתי את הרופא בין השאר על קשר עין - ההתינוק לא כ"כ אהב ליצור קשר עין, עשה זאת רק בחלק מהפעמים, אבל אחרי שהתינוק הסתכל עליו וחייך - הרופא אמר שהמצב בסדר לגילו. מה גם שלמעשה בשבוע האחרון זה השתפר מאוד והוא יוצר הרבה יותר קשר עין. מחייך כבר די מזמן ואף צוחק לפעמים. שאר ההתפתחות, כגון הרמת ראש, מעקב אחרי חפצים - תקינה לגילו.
זה היה הרקע, ועכשיו לעניין:
באיזשהו שלב קלטתי שהרופא מסתכל על כפות הידיים של התינוק. תוך כדי הוא שאל אותי אם עשיתי מי שפיר - ולא עשיתי!! (הוא לא המשיך לדבר על הנושא).
עכשיו אני רואה שהוא רשם בממצאים שלו - סימיאן בכפות הידיים. רשמתי באינטרנט ומיד הבנתי שמדובר בסימפטום לתסמונת דאון!!!! האם הוא לא היה צריך לשלוח אותי לבדיקה בעניין?? כיצד בודקים תינוקות? האם יש דרך לבדוק משהו בבית?
אציין שלי עצמי יש קו סימיאן ביד ימין וכמעט (אבל לא לגמרי, כמו אצלו) קו סימיאן גם ביד שמאל. וגם מצח רחב (נראה שהמצח של התינוק רחב, אבל פחות משלי). אני אכן מאוד יצירתית ורגשנית, שהבנתי שזה מה שאומרים על אנשים עם קו סימיאן שאינם בעלי פיגור.
אציין שבדיקות הסקר בהריון יצאו מצוינות - 1 - 10,000. אני אגב בת 28.5
מה כדאי לי לעשות? אני מתה מפחד עכשיו!!! למה עד עכשיו אף אחד לא הסתכל על כפות הידיים - טיפת חלב, תינוקייה וכו'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא'לההההה - תגובה
דבי גרוס דולב18/11/2010הי אלמונית
אני מבינה את דאגתך אבל לצערי הרבה לא אוכל לעזור לך שכן זה אינו מתחום עיסוקי,
אלא רק התפתחות מוטורית של תינוקות. נסי להזמין תור בהקדם לרופא ילדים כדי להיות רגועה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)