מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך מעודדים זחילה או איך עוזרים לוליאת29/11/2010
לזחול.
בן 4.5 חודשים.
סקרן ומתפתח מאוד מהר. רוצה להספיק הכל.
מ- 3 חודשים מראה סימני זחילה.
בשבועיים האחרונים מנסה,מנסה ומנסה בלי הפסקה. מושיט ידיים, בועט עם הרגליים, מרים את הטוסיק ומעיף עצמו קדימה.
העניין שאחרי הרבה ניסיונות ללא הצלחה מבחינתו- לא הצליח להגיע לצעצוע (אלא מסתובב סביב עצמו) , הוא מתחיל לבכות נורא. אני מניחה שזה מתסכול.
אני לא יודעת איך אני יכולה לעזור לו, מלבד לשים לו את הצעצועים מאוד קרוב.
האם ישנה דרך לעזור לו? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מעודדים זחילה או איך עוזרים לו - תגובה
דבי גרוס דולב30/11/2010הי ליאת
לא כתבת לי אם בנך מתהפך לשני הצדדים. בהתפתחות מטורית תקינה חשוב שתינוק יעבור דרך כל שלבי ההתפתחות בלי לדלג על אף שלב. כך שאנו מצפים לראות התהפכויות לשני הצדדים לפני הזחילה.
בנוסף, להתפתחות מוטורית מהירה מידי יש חסרונות- החל בחוסר מימוש מספק של תהליכים קודמים ועד מתח שרירים מוגבר מידי.
אני ממליצה להשקיע בהתהפכויות, אם עדיין אין אותן ובנוסף לעזור לבנך דווקא בהרפיית הגוף- להעניק לו הרבה עיסויים, מגע עמוק, תנועה על הידיים ודברים שיעזרו לו להיות נינוח ולא לרוץ קדימה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית - תודה! שנית- התינוק לא מתהפך
ליאת01/12/2010ומנגד כבר מנסה לשבת. אנחנו לא מאפשרים לו, אבל הוא מאוד מאוד כועס על זה.
כמו כן, אנחנו מנסים הרפיות מסאז'ים ושיטות הרגעה , אבל הוא לא אוהב את זה (מהיום שהוא נולד)
מה שכן, אם משחקים איתו, הוא מגיב לכל דבר , מחייך כל הזמן ומאוד מרוצה
מה אפשר לעשות?
ודרך אגב,למה חשוב שיתהפך לפני שהוא זוחל? האם פסיחה על אחד מהשלבים יכו להעיד בעתיד על ליקוי כלשהו?
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית - תודה! שנית- התינוק לא מתהפך - תגובה
דבי גרוס דולב02/12/2010הי ליאת
התפתחות מוטורית לפי שלבי ההתפתחות היא הבסיס להתפתחות טובה. השלבים המוקדמים מהווים את הבסיס להמשך, עליהם מושתתת ההתפתחות העתידית. דילוג על שלב כמעט תמיד מצביעה על קושי מסוים שעלול לבוא לידי ביטוי מאוחר יותר.
מה שאת מתארת עם בנך נשמע כמו משהו שדורש התיחסות-נסיונות הישיבה, הרצון להתקדם לפני זחילה וחוסר החיבה למגע ורוגע.
כדאי לבדוק מה מקור כל הנתונים הללו על מנת ליצור התפתחות נינוחה , נעימה ונכונה.
דילוג על שלבים יכול לגרום לליקויים אבל אין טעם לנקוב בהם בשלב כה מוקדם ובד"כ מדובר בקשיים קטנים יותר אבל עדיין כאלה שכדאי להתייחס אליהם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)