התפתחות בן שנה ו-4 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות בן שנה ו-4 חודשים
    מרב
    12/12/2010

שלום

בני בן שנה ו4 חודשים מפותח בתחום המוטורי- הולך מגיל שנה וחודש, עולה ויורד מדרגות, משחיל טבעות, מדפדף בספרים, משחק יפה בכדור.
    הוא ילד שאוהב לחייך ולצחוק, לשחק משחקים של קוקו ומחבואים, יוצר קשר עין טוב, מצביע על דברים שרוצה או דברים שרוצה להראות לי (אם כי לפעמים מצביע עם כל היד ולפעמים עם האצבע), שם את הטלפון על האוזן כאילו הוא מדבר, מגיב ועושה תנועות מתאימות לשיר ידים למעלה, מגיב להוראות פשוטות (תביא לי את הנעליים שלך וכדומה).
    שאלתי היא: בגיל 8 חודשים הוא ידע למחוא כפיים אבל לאחרונה לא מוחא כפיים בתגובה, מגיב ועושה ביי ביי עם היד רק לעיתים רחוקות מאד, לא נותן נשיקות, אומר רק שתי מילים קבועות ועוד שתיים - רק לפעמים.

אנחנו עומדים לעבור בדיקת שמיעה ופניתי להתייעצות במכון להתפתחות הילד, אבל אני מאד מודאגת. האם זהו דפוס התפתחות נורמלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בן שנה ו-4 חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות בן שנה ו-4 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    12/12/2010

הי מרב
    אני לא רואה אף בעיה בהתפתחותו של בנך. התפתחות השפה יכולה להמשך גם עד גיל שנתיים, מחוות של מחיאות כפיים ובי בי באות והולכות. יש להסתכל על ההתפתחות המוטורית והקוגניטיבית באופן כללי, אם רוב הדברים מתרחשים כראוי והילד מתקשר ומבין, הרי שאין מקום לדאגה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו