מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות בן שנה ו-4 חודשיםמרב12/12/2010
שלום
בני בן שנה ו4 חודשים מפותח בתחום המוטורי- הולך מגיל שנה וחודש, עולה ויורד מדרגות, משחיל טבעות, מדפדף בספרים, משחק יפה בכדור.
הוא ילד שאוהב לחייך ולצחוק, לשחק משחקים של קוקו ומחבואים, יוצר קשר עין טוב, מצביע על דברים שרוצה או דברים שרוצה להראות לי (אם כי לפעמים מצביע עם כל היד ולפעמים עם האצבע), שם את הטלפון על האוזן כאילו הוא מדבר, מגיב ועושה תנועות מתאימות לשיר ידים למעלה, מגיב להוראות פשוטות (תביא לי את הנעליים שלך וכדומה).
שאלתי היא: בגיל 8 חודשים הוא ידע למחוא כפיים אבל לאחרונה לא מוחא כפיים בתגובה, מגיב ועושה ביי ביי עם היד רק לעיתים רחוקות מאד, לא נותן נשיקות, אומר רק שתי מילים קבועות ועוד שתיים - רק לפעמים.
אנחנו עומדים לעבור בדיקת שמיעה ופניתי להתייעצות במכון להתפתחות הילד, אבל אני מאד מודאגת. האם זהו דפוס התפתחות נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות בן שנה ו-4 חודשים - תגובה
דבי גרוס דולב12/12/2010הי מרב
אני לא רואה אף בעיה בהתפתחותו של בנך. התפתחות השפה יכולה להמשך גם עד גיל שנתיים, מחוות של מחיאות כפיים ובי בי באות והולכות. יש להסתכל על ההתפתחות המוטורית והקוגניטיבית באופן כללי, אם רוב הדברים מתרחשים כראוי והילד מתקשר ומבין, הרי שאין מקום לדאגה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)