בת 6.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 6.5 חודשים
    גל
    20/12/2010

שלום לכן
    ביתי בת 6.5 חודשים, מתהפכת חופשי מהבטן לגב אך מהגב לבטן לא מצליחה להשלים היפוך- היא כן מגיעה לשכיבה על הצד- מצליחה להעביר את הרגל לצד הנגדי אבל המרפק של היד שנוגעת ברצפה כאילו מפריע לה ועוצר אותה, היא מתחילה להניע את הגל העליונה כדי לקבל תנופה והרבה פעמים זה רק לוקח אותה חזרה לגב. אם אני מנסה לתת לה צעצוע ליד העליונה והיא תופסת אותו היא מושכת את עצמה ועולה לבטן- וגם מצליחה לשחרר את היד שמתחת לחזה- אבל לא מצליחה בכוחות עצמה לעלות, כאילוי נתקעת לגמרי מהיד שנמצאת למטה. כשהיא על הבטן ומתהפכת לגב היא עושה את זה ממש לפי הספר- מניחה את הראש בעדינות ומתהפכת באיטיות ולא בנפילה,לפעמים עוצרת קצת לפני שמגיעה לצד -נשארת במצב כזה שבין השכיבה על הצד לבין שכיבה על הבטן וגם משם ממש קשה לה לחזור לבטן. שמתי לב שאם אני מיישרת לה את היד שנוגעת ברצפה כלפי מעלה בזמן ההיפוך היא פחות מפריע לה וזקוקה למשיכה קטנה יותר עבור ההתהפכות- איך אפשר לעזור לה שתצליח לגמרי לבד? יש לציין שבגיל 4 חודשים התחילה להתהפך מהגב לבטן במשך שבועיים לגמרי בכוחות עצמה ופתאום הפסיקה.
    לגבי שאר ההתפתחות שלה- היא מסתובבת סביב עצמה לגמרי בחופשיות, יודעת לעלות לתנוחת אווירון ולרדת ממנו ואתמול התחילה לעלות על 6 אבל כרגע מחליקה מזה די מהר ומצליחה רק לזחול אחורה ממצב זה- התחלתי לדאוג שלא תעבור לשלב הבא לפני שיודעת להתהפך מהגב לבטן.
    תודה מראש וסליחה על האורך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 6.5 חודשים

הוספת תגובה

• דילגתם...

גל
    21/12/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אשמח לתשובה

גל
    22/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 6.5 חודשים - תגובה

אורנה עטאר
    22/12/2010

גל שלום,
    נראה כי את מאוד מודעת להתפתחות בתך וזה כבר יותר מחצי מה"עבודה".
    המשיכי לאתגר אותה לגבי ההתהפכות מהגב לבטן. חפשי כאן בפורום תרגילים (ויש כאלה רבים) ותרגלי איתה אותם.
    טיפ נוסף - תמיד תניחי אותה על הגב על מזרון בכדי שתתהפך (אפילו בשלב הזה עם עזרה) לבטן ומשם תסתובב סביב ציר וכו'.
    אני ממליצה לעודד אותה לזחילת גחון בשלב הזה וזאת את יכולה ע"י קיפול כל פעם של רגל אחת, כשהיא על הבטן, לכיוון הטוסיק והצמדת כף הרגל למזרון ולחכות לדחיפה שלה. ובנוסף לתרגל איתה העברות משקל בין הידיים כשהיא על הבטן ע"י מתן צעצוע כל פעם ליד אחרת.

תעדכני איך הולך.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו