מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 14 חודשמעיין28/12/2010
היי,
בני בן 14 חודש תאום לבת.
מספר דברים מאוד מדאיגים אותי ביחס לאחותו (ונראה גם שביחס לבני גילו):
לא מצביע, לא מוחא כפיים, לא עונה לשמו באופן שוטף אלא רק לאחר מס' פעמים שקוראים לו וגם לא תמיד,לא מנופף לשלום, לא מכניס קוביות בצורות לתוך הקופסה דרך החורים המתאמים (אוהב לשחק עם אחת הקוביות תוך הקפצתה על הרצפה), לא משחיל טבעות אלא אוהב לפרק את מגדל הטבעות, לא מותן חפצים כאשר מבקשים ממנו (אבל מושיט ידו לקבל חפצים), במרבית המקרים לא מבין את הנאמר לו כמו תביא, איפה, תן וכו'.
לעומת זאת מאוד אוהב טלויזיה ומגיב ישר כאשר מזהה צליל/מנגינה/תוכנית מוכרת, עירני לסביבה, אוהב לשחק בכדור ולהקפיצו תוך כדי ישיבה (כנ"ל לכל חפץ שמקפץ קצת). זוחל זחילת שש, עומד והולך סביב רהיטים שונים והולך קצת בעזרת בימבה.
הנ"ל מאוד מלחיץ ומדאיג אותי!
האם המתואר נראה חשוד וצריך לפנות לאבחון?
אודה להתיחסותכן במהרה כי כל יום שעובר מלחיץ עוד יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למעיין
מכלה29/12/2010שלום לך:
אני רק אמא ולא אשת מקצוע. אנני יכולה להגיד לך האים יש על מה לדאוג או לא. אבל אני יודעת שבכול מקר שדואגים כדאי לגשת לאבחון. אולי זה ממש כלום ואז תיהי רגוע. ובמקרה שזה משהוא אז חשוב להתחיל לטפל כמה שיותר מוקדם. בגילאים הקטנים האלה הכול הוא בסוגיה חשש כי הם משתנים מיום ליום. אבל אף פעם לא מאוחר להתחיל לעבוד איתם. במקרה הטוב ביותר זה היה מיותר, בטוח לא מזיק.
חפשי מאבחן מוסמך עם מוניטיןו ובנוסף תגשי כבר עכשיו לקלינאית תקשורת מוסמכת שיודעת לעבוד עם הגילאים הקטנים. הרבה מאוד תהליכים תקשורתים מתפתחים לפני שלב המיליםץ בידיוק בשלב שהבן שלך נמצא. אם את לא רגוע חשוב שהילד יהי במעקב ולא פחות חשובה העשייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 14 חודש - תגובה
דבי גרוס דולב02/01/2011הי מעיין
מחוות קוגניטיביות כגון אלו התיארת יכולים להתעכב מעט והופיע מעט מאוחר יותר אבל אני לא יכולה לאבחן ולדעת באופן חד משמעי מה אותר הדבר בהקשר של בנך ללא היכרות אישית ובלי להסתכל על התמונה המלאה. כדי להיות שקטה כדאי להתיעץ עם רופא ילדים המכיר את בנך היכרות אישית יותר, שיראה אותו ויבחן את התפתחותו הכללית.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)