מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרמת ראש אצל תינוק בן 3.5 חודשיםמיכל03/01/2011
שלום, בני בן 3.5 חודשים מסרב להיות על הבטן ומתקשה מאוד להרים את הראש. כאשר הוא על הבטן הוא פשוט בוכה ללא הפסקה ומגיע למצב של הזעה ובכי היסטרי כך שזה בכלל לא אפקטיבי. יש לי תור קרוב לפיזותרפיה אך רציתי לברר את דעתכם המצקועית לגבי צעצועים שאמורים לסייע לתינו לשכב על הבן. לדוגמה קיים צעצוע בשם הגן המסתובב שזוהי מעין שמיכתפעילות שעליה מתקן פלסטי ועליו כרית. מניחים את התינוק על הבטן על המתקן וזה כביכול מאפשר לו להיות על הבטן בנוחות תוך הרמת ראש.
האם זה באמת מסייע לו? האם זה באמת יכול לחזק את השרירים או שזה בכלל עלול לעכב אותו משום שהוא נתמך במתקן ולא מתאמץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת ראש אצל תינוק בן 3.5 חודשים - תגובה
אורנה עטאר03/01/2011מיכל שלום,
לגבי עזרים לשכיבה על הבטן - אני אינני מאמינה בהם ומעדיפה שכמו שכתבת הוא לא יתמךך ויסתמך על איזה מתקן ש"עושה עבורו את העבודה" אלא באופן הדרגתי יגיע לשכיבה נינוחה על הבטן על משטח ישר.
אני גם לא מאמינה בתרגול בבכי - כי אין כל למידה ולכן אל תשאירי אותו על הבטן אם הוא בוכה.
ישנו תהליך לשיפור שכיבה על הבטן ואת מוזמנת לתרגל אותו מספר פעמים ביום בכדי להגיע לתוצאות.
תכתבי שיפור שכיבה על הבטן ותמצאי אותו כאן בפורום.
אנא עדכני אותי איך הולך ונמשיך בהתאם.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)