תינוקת בת 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 8 חודשים
    שירי
    29/01/2011

בתי בת 8 חודשים לא זוחלת בשום צורה. כאשר אני מושיבה אותה היא מתיישבת ללא תמיכה ובצורה יציבה ומשחקת זמן ארוך בישיבה .מגיל קטן היא הייתה בוכה שהייתה על הבטן.
    כאשר אני שמה אותה על הבטן היא מתרוממת (מרימה ראש ואגן בנסיון לזחול אך ללא הצלחה),כאשר אני תומכת ברגליים שלה היא זוחלת אך זה רק על ידי עזרתי. יש לציין כי היא מתהפכת בלי בעיה מהגב לבטן ומושיטה ידיים לצעצועים שסביבה ,אך מהבטן לגב קשה לה.
    רציתי לדעת האם ההתפתחות תקינה ? אני קצת מודאגת לגבי הזחילה.
    יש לציין שהיא נולדה בשבוע 35 וכמה ימים ,האם זה משפיע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 8 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 8 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    29/01/2011

הי שירי
    מצד אחד ביתך לא נמצאת בעיכוב התפתחותי מפני שאנו מצפים לראות זחילה עד גיל 10 חודשים. אך מצד שני את מציינת קשיים שכבר מזמן היו צריכים להיות מאחוריכם כמו קושי בהתהפכות מהבטן לגב והעובדה שהושבתם את ביתכם לפני שלמדה לעשות זאת בעצמה. ישנה המלצה לא להושיב תינוקות לפני שלמדו לעשות זאת בעצמם. ישנן לכך סיבות רבות ואחת מהן היא זו שהדבר עלול לגרום לדילוג על זחילה ויוצר זקיפה חזקה מידי בגב התינוק שנאלץ להחזיק עצמו בישיבה אליה לא למד להגיע בעצמו.
    לדברים הללו יכול להיות קשר ישיר לקושי בזחילה. גב זקוף מידי יכול להקשות גם על זחילה וגם על התהפכות מהבטן לגב.
    אני הייתי ממליצה על אבחון ולא כי יש מקום לדאגה אלא כדי לברר את מקור הקושי של ביתך וכן כדי לעזור לה להתפתחתבצורה נעימה ונכונה. אשמח לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בהמשך לתשובתך

שירי
    29/01/2011

לאחר ששלחתי את ההודעה ראיתי באינטרנט כל מיני תרגילים להתהפכות וניסתי לה ופשוט היא לא מפסיקה להתהפך לבד מהבטן לגב .וכשאני שמה אותה על הבטן היא מתהפכת ישר .
    האם עדיין את ממליצה ללכת לאבחון?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי שמחה לדעת את האתר

איריס
    30/01/2011

אהלן שירי...
    הייתי שמחה לדעת את האתר עם תרגילי התהפכות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

איריס
    30/01/2011

תודה .. פתחת לי עולם חדש...תבורכי ב"ה בשורות טובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו