מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות תינוקתמלי01/02/2011
שלום!
התינוקת שלי החזיקה את הראש בגיל כמה ימים ובגיל חודשיים וחצי כבר התהפכה מהגב לבטן. בגיל 3.5 חודשים כבר התהפכה חופשי מהבטן לגב, לשני הצדדים.
אח"כ, כנראה בעקבות כניסתה למעון לפעם בשבוע, חלתה. תחילה ברונכיוליטיס, אח"כ שלשולים והקאות, אח"כ שוב ברונכיוליטיס ואז דלקת ריאות. פעמיים היתה מאושפזת. יצאה מזה רק בגיל של כמעט 5 חודשים. (היתה חולה חודש וחצי). בזמן הזה סירבה לאכול , היתה חלשה וירדה מאחוזון 90 לאחוזון 25. מאז שהתאוששה, התחילה לזחול גחון ודי מהר. אני ממש רצה אחריה בבית. במעון אמרו לי שזה מוקדם מדי. בטיפת חלב התפלאו. היום בת 6 חודשים בדיוק והתחילה לעבור לזחילת 6. אני מניחה שאם לא היתה חולה היתה אפילו מקדימה עוד.
אמרו לי שהתפתחות מהירה מדי זה לא טוב. האם הקצב שלה בסדר או שצריך לדאוג?? ( יש לציין שהיא לא דילגה על שום שלב ושהיא בת לשני הורים אתלטים לשעבר.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות תינוקת - תגובה
ליאת קופיט01/02/2011מלי שלום,
אכן, קצב ההתקדמות של בתך הוא מהיר לגילה בשל טונוס שרירים גבוה אך אין סיבה לדאגה מכיוון שבתך עוברת את כל שלבי ההתפתחות הנכונים בלי לדלג על שלבים מסויימים. אני רק ממליצה לך לבדוק שאכן התנועה שלה מתבצעת בצורה נכונה והיא לא "מפצה" בתנועה לא תקינה על הזריזות וקצב ההתקדמות המהיר שלה.
אשמח לעזור אם צריך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שבועיים עברו והיא עומדת
אודליה17/02/2011היא בת 6.5 חודשים וכבר נעמדת במיטתה וליד רהיטים, צוחקת ואוהבת את זה.
זה עוד לפני שהיא מתיישבת כמו שצריך.היא יושבת יציב רק אם מחזיקה במשהו. כלומר, נעזרת ברהיט כדי להתיישב ואם עוזבת אותו- נופלת לצד.
כבר שבועים זוחלת על שש.
האם צריך לעשות משהו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עלי
אודליה18/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עלי - תגובה
אורנה עטאר19/02/2011שלום מלי,
אכן בתך מהממהרים. מה שחשוב בשלב הזה זה לתת לה לזחול כמה שיותר, לחזור שוב ושוב על התהפכויות ובמידה ונעמדת להוריד אותה כל פעם חזרה לרצפה בשלב הזה.
לפי מה שאת מתארת היא גם תגיע לישיבה בקרוב.
אנו רוצים לוודא שכל שלב התפתחותי הוטמע ולא בוצע במהירות ולזמן קצר ולכן ככל שהיא תתרגל את כל שלבי ההתפתחות שוב ושוב אין סיבה לדאגה.
אנחנו כאן לעוד שאלות.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)