מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיגה בתנוחה על הבטן תינוק בן 5 חודעמית15/02/2011
שלום, בערך בגיל 3 חודשים בני החל לשהות על הבטן למספ דקות בודדות כל כמה שעות, הוא מאוד "לא אהב" זאת לכן ניסינו בהדרגה. בגיל 4 חודשים חל שיפור ויכל לשהות כך כ 5 או 10 דקות. היום הוא בגיל 5 חודשים וב3 שבועות האחרונים הוא אינו מוכן להיות על הבטן, אפילו לא לדקה, הוא מיד מטה את הראש לרצפה ומתהפך על הצד. לא מדובר בימים אל במס שועות, פשוט לא מסוגל להישען על הידיים/ מרפקים ליותר מכמה שניות. ניסינו לשים גירויים ליד הידיים. מעבר לכך הוא מחייך וחיוני בכל שאר ה"מטלות" שלו כמו לגעת בצעצועים , ולהגיב אלינו. אודה להתייחסות, עמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה בתנוחה על הבטן תינוק בן 5 חוד - תגובה
דבי גרוס דולב15/02/2011הי עמית
נשמע שבנך בעצם מעולם לא נפרד מהקושי לשכב על הבטן אלא שכב בחוסר נינוחות ולא לאורך זמן. לכן הדבר לא עמד במבחן הזמן והופיע שוב עכשיו. עכשוי גם למד התינוק להתהפך ו"לברוח" מהתנוחה הקשה לו.
אני מאמינה שלקושי בשכיבה על הבטן יש סיבה פזיולוגית, אם קושי זה לא נפתר הרי שהוא מופיע בשלבים מאוחרים יותר. לכן חשוב לאבחן את מקור הקושי, ללמוד תרגול מתאים ובכך להקל על התינוק את ההתהפתחות כולה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
