התפתחות מוטורית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות מוטורית
    שיר
    21/02/2011

שלום,

אני אמא לגלי בת כארבעה חודשים, גלי נולדה בשבוע 36 עם קלאב פוט דו"צ וכיום לאחר גיבוסים נמצאת בשלב הנעליים המחוברות במוט ל23 שעות ביממה.
    כמו כן נמצא כי האגודל בידה הימנית "תפוסה" מה שנקרא טריגר פינגר ואנו מקווים כי עד גיל שנה נוכל להשפיע ולהטיב עימה ע"י עיסוי אחרת נצטרך ניתוח.
    גלי ילדה חייכנית, נעימה, פעילה, מחזיקה יפה את ראשה כשמרימים אותה על הידיים הן עם הפנים החוצה והפוך, רוקעת חזק ברגליה ומרימה אותן יחדיו על אף הנעליים,ישנה על הבטן ואף מעדיפה תנוחה זו, מתקשרת בקולה. יונקת בלבד.

לשאלתי וסליחה על אורכה: שמתי לב כי גלי אינה מביאה את ידיה את פיה כלל, רב הזמן כפות ידיה קפוצות ואינן פתוחות אלא אם מגישים לה דבר מה, בימים האחרונים יש פעילות רבה של הפה היא מוצצת את השפה התחתונה ולא מרעב (אחרי שאכלה), בשכיבה על הבטן היא מקטרת אך עושה מאמץ להרים את ראשה אלא שידיה נלקחות לאחור או הצידה כמטוס אך מתקשה להביאן קדימה, בעזרתי יכולה להישאר שעונה על ידיה דקה לערך ואח"כ מתעייפת..יש לי הרגשה כי אולי זרועותיה "חלשות".

האם אני דואגת לחינם וזה יגיע או שמא ניתן להסיק כי גלי זקוקה לתרגול וחיזוק (מה שאני עושה) אך באופן יותר מקצועי ומכוון?
    מדוע אינה מביאה את ידיה את פיה?

אודה על תשובתך
    יום נפלא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות מוטורית

הוספת תגובה

• התפתחות מוטורית - תגובה

אורנה עטאר
    21/02/2011

שיר שלום,
    המודעות שלך להתפתחות בתך תוביל אותה למקום התפתחותי מצויין.
    לגבי הידיים הקפוצות - ייתכן ורפלקס האחיזה עדיין לא "יצא מהמערכת" ולכן ידייה קפוצות ולא פנויות להגיע לפה ולחפצים.
    לגבי הרמת ראש על הבטן ומיקום הידיים - בפורום הזה תוכלי למצוא תרגילים רבים לשיפור שכיבה על הבטן שאותם מומלץ לתרגל יום יום וכמה פעמים בכדי להוביל אותה לשכיבה נינוחה על הבטן.
    אני רוצה שתנסי ובעצמך תעשי עם הרגליים שלך מנח של קלאב פוט ותראי מה בא לך באופן אינטואטיבי לעשות עם הידיים - את תראי שלידיים "בא להיות" לצד הגוף ולגב להיות בכפיפה. יש קשר בין הקלאב פוט ברגליים למיקום הידיים ולהרמת הראש ואני ממליצה לשלב עבודה עם מדריכה להתפתחות תינוקות במקביל לטיפול הקונבנציונלי בכדי להוביל אותה להתפתחות מיטבית.

עוד כמה עצות/תרגילים:
    1. בכדי להוביל אותה לפתיחת ידיים אני מציעה גם לתת לה תנועה במרחב, תנועה קרובה לגוף שלכם, כך שתרגיש בטוחה. בנוסף את יכולה לשלב מגע עמוק בידיים ולכלל לאורך כל היד עד כף היד,
    2. כשאת מעבירה אותה לשכיבה על הבטן - תוכלי למקם לה את הידיים כך שתשען על המרפקים ולשלב הדהוד של קול שלך על השכמות שלה או טפיחות בכדי שתהיה כך יותר זמן. תרגיל שיפור שכיבה על הבטן שתמצאי בפורום הזה מכין לשכיבה על הבטן ומומלץ לעשות אותו כל פעם לפני מעבר לבטן.

תעדכני אותי איך הולך. במידה ולא תראי שיפור - אנא שיקלי לשלב עבודה עם מדריכה.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו