תינוק בן 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 9 חודשים
    Moran Avigad
    26/02/2011

שלום. אני קצת מודאגת לגבי התפתחות הילד שלי. הוא בן 9 חודשים וכמה ימים לא זוחל (מעט זחילת גחון ורק לאחור), לא מתיישב לבד, לא מוכה כפיים (דבר שאני עובדת עליו כבר כמה חודשים) לא מנפנף לשלום (גם כן דבר שאני עובדת עליו זמן מה). אני גרה בארצות הברית והלכתי השבוע למרכז התפתחות הילד ונאמרתי שלילד כנראה יש עיכוב (בנתיים)קל בהתפתחות ונאמר לי לחזור למעקב עוד שבועיים וחצי. אני מאוד מודאגת מה לדעתך יכול לגרום לעיכוב בהתפתחות התינוק והאם יש לכך טיפול? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 9 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    27/02/2011

הי מורן
    לגבי הזחילה, אנו מצפים לה עד גיל 10 חודשים ולכן בנך עדיין לא בעיכוב. ולגבי שאר המחוות של שלום ומחיאות כפיים, מדובר במחוות שיכולות להופיע גם סביב שנה ואני לא מוצאת מקום לדאגה.
    מכיוון שבנך כן קרוב לגיל זחילה מקסימלי יתכן ויש לו קושי תנועתי שמקשה עליו להתקדם קדימה אבל הסיבות לכך יכולו להיות רבות וקשה לדעת בבטחון מה הן בלי היכרות. לתינוקות רבים ישנם עיכובים שונים וכמעט בכולם ניתן לטפל ע"י תרגול ביתי יומיומי ,כך שכדאי להוריד ממפלס הדאגה. אני מתארת לעצמי ומקווה שתמצאי את איש המקצוע שיוכל לתת אבחון מדויק ולהמליץ על תרגילים מתאימים. לאחר קבלת האבחון את מוזמנת לחזור אלי על מנת שאוכל להמליץ על תרגילים נוספים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

Moran Avigad
    27/02/2011

אני ממש מודה לך על התגובה החמה והמרגיעה....(קצת קשה פה שאין את המשפחה והתמיכה הביתית כשצריך....) אידו (התינוק) נולד עם Torticollis,(ראשו נוטה לצד שמאל) ואני מבצעת לו תרגילים לשחרור הצוואר עד היום (יש שיפור ניכר) האם יכול להיות קשר להתפתחות? שוב תודה רבה על הייעוץ וההכוונה. בהערכה רבה מורן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך - תגובה

דבי גרוס דולב
    28/02/2011

הי מורן
    יכול להיות קשר בין טורטיקוליס לבין קושי בזחילה בשל נטיית הצוואר ועמוד השדרה בכלל, אבל לא אוכל להגיד זאת בוודאות.
    יאללה, בואו לארץ לביקור משפחתי ואבחון...(-:
    אשמח לענות על שאלות נוספות במקרה הצורך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 9 חודשים

Moran Avigad
    28/02/2011

אנחנו מגיעים לארץ לביקור חודש הבא! ניתן לקבוע איתך ביקור על מנת לאבחן אם יש בעיה ואם כן תוכלי לתת לנו אבני דרך איך וכיצד?
    אני מודה לך על כל העזרה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 9 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    01/03/2011

הי מורן
    בטח, זו העבודה שלי. במסגרת של שיעור פרטי תקבלו אבחון והמלצות לתרגול ביתי.
    את מוזמנת ליצור איתי קשר כשתגיעו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו