בן 10 וחצי חודש-לא אוכל לבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 10 וחצי חודש-לא אוכל לבד
    מורן
    27/02/2011

שלום רב!רציתי להתייעץ בקשר לבעיית האכלה של הבן שלי.מבחינה התפתחותית,הוא תינוק שכבר יושב מזמן,זוחל במרץ,עומד לבד לכמה שניות והולך יפה בעזרת חפצים.הוא מכניס כל דבר לפה,למעט אוכל שאני שמה לפניו,לכן אני עדיין מאכילה אותו בכפית.יש לציין שרק כשאני מביאה לו ביסקוויט של מטרנה-הוא לוקח לי מהיד ואוכל לבד.אני מראה לו איך לוקחים חתיכה מהאוכל עם היד מהצלחת ומכניסים לפה,אבל הוא בעצמו לא עושה את זה.בנוסף,הוא לא אוהב לשבת בכסא אוכל.איך שמושיבים אותו שם,הוא מתחיל להיתפתל וליילל שיוציאו אותו משם.לכן הוא יושב על הברכיים או לידי על הספה.האם יש עוד דרכים לעידוד האכלה עצמית?האם יש מקום לדאגה או שזה יסתדר עם הזמן?המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 10 וחצי חודש-לא אוכל לבד

הוספת תגובה

• בן 10 וחצי חודש-לא אוכל לבד - תגובה

דבי גרוס דולב
    28/02/2011

הי מורן
    אי אכילה עצמאית בגיל זה היא עניין התנהגותי בלבד ובטח לא בעיה מוטורית. יחד עם זאת זה בסדר גמור ונורמלי. כל שניתן לעשות הוא להמשיך להציע וללמד אכילה עצמאית, הדבר יגיע כשהתינוק יהיה מוכן לכך.
    לגבי הקושי לשבת, מדובר בטמפרמנט ואין לי עיצה לגבי שינוי , עליכם להחליט אם תתעקשו על זה או לא. מקום לדאגה ,בוודאי שאין.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה!!!

מורן
    28/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו