מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת לחוצה-בת 10 חודשיםנורית04/03/2011
בתי בת 10 חודשים, והיא נבהלת מכל מיני רעשים / תנועות במהלך היום, וגם השינה שלה לא רצופה, ולדעתי זה כי היא קופצ מתוך שינה.
היום למשל היא ישבה בסלון , אני יצאתי לחדר אחר, היא קצת בכתה ואז חזרתי, בשניה שנכנסתי והופעתי מולה ראיתי אותה קופצת בבהלה כמו מבוגר שנבהל ממשהו פתאומי.
היא נרדמת לרוב בידיים או בעגלה, לא יודעת להרדם לבד, ולפעמים כאשר היא רדומה בידיים היא פתאום קופצת, כשהיא בידיים היא ממשיכה לישון אבל זה מעיר אותה כשהיא במיטה והיא בוכה.
רוב היום היא רפויה, אבל יש רגעים שידיה קפוצות.
בביקור בהתפתחות הילד ואצל רופאה התפתחותית הילדה היתה שלווה ורגועה ונאמר לי שאין לה טונוס גבוה.
האם יש פתרון לבהלות / בכי / שינה לא רצופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת לחוצה-בת 10 חודשים - תגובה
אורנה עטאר06/03/2011שלום,
קודם כל יש פתרון. אני אנסה לסייע לך ככל שניתן בהמלצות כאן על דפי הפורום. אך מאחר ואין כמו מראה עיניים ייתכן ויהי צורך שמדריכה להתפתחות תינוקות תראה אותה - תאבחן את הסיבה ותטפל בדיוק רב יותר ובהתאם לבתך הפרטית.
ייתכן ורפלקס מורו (נקרא גם רפלקס הבהלה) שאמור להיעלם בערך בגיל חמישה - שישה חודשים עדיין קיים במערכת ויש צורך "להוציא" אותו בהדרגה.
המלצות:
1. לתת לה תנועה בטוחה וקרובה לגוף ככל שניתן. ולראות שהיא פותחת יותר ויותר את הידיים. עם הזמן כשאת רואה שהידיים יותר פתוחות ויש פחות בהלה בעיניים - ניתן להגדיל את התנועה במרחב.
2. האם היא ישנה על הגב או על הבטן. שינה על הגב גורמת לעידוד של הרפלקס ולכן בגילה הייתי מרדימה על הבטן ואח"כ מעבירה אל הגב. אם היא מתהפכת (ואני מקווה שכן!) - כבר אין לנו שליטה על כך.
3. שינה לא רצופה יכולה לנבוע מאותה סיבה - אך הייתי גם מתייעצת בפורום שינה ומקבלת מהם ייעוץ.
מה שחשוב לתת לבתך סביבה בטוחה. אני חושבת שלא יהיה מנוס ממפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות יש לרוב יש כאן צורך בעבודה מעמיקה בכדי להוביל את בתך למקום שקט ובטוח וזאת בכדי שתבטח בסביבה שלה ותגדל להיות ילדה שבוטחת בסביבתה ואינה מבוהלת.
אנא שיקלי זאת.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
נורית06/03/2011ראשית, הייתי בהתפתחות הילד, והפיזיוטרפיסטית שבדקה אותה לא מצאה שום בעיה, זאת היות ובאותה בדיקה הילדה היתה רגועה , לא קימצה אצבעות , הגיבה יפה לכל מה שעשו איתה.
אבל יש מצבים בהם אני (האמא רואה הכל ....) רואה שהילדה נכנסת למתח מסוים ואז היא סוגרת את האצבעות חזק, קשה לי לאבחן מתי זה קורה...
לגבי הקפיצות מתוך שינה, היא ישנה על הצד , ועוברת לגב ולעיתים רחוקות לבטן.
היא נרדמת בידיים ואז כשמגיעה למיטה ושמים על הבטן היא לפעמים מתעוררת וישר מרימה עצמה. בכלל בכל התעוררות היא עוברת מהצד/ גב לבטן וישר מתאוממת ומחזיקה בסורגים בבכי / צרחות.
האם יש טיפול מעבר למגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
נורית06/03/2011כשהיא ערה היא לרוב נראית רגועה, מוחאת כפיים יפה, ידיים על הראש, צוחקת ומשתפת פעולה.
אבל אני מבחינה שהיא נבהלת בכל מיני סיטואציות שתינוקות בדרך כלל לא נבהלים, כמו שהיא משחקת ואני קוראת לה / מופיעה מולה וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
אורנה עטאר08/03/2011נורית שלום,
כמו שאמרת אמא רואה הכל. הטיפול הוא לא רק במגע ובתנועה אלא בחשיבות החשיפה ההדרגתית ולא להימנע מהמצבים האלו שאת יודעת שהיא נבהלת בהם אלא לעשות זאת בהדרגה.
נסי כשאת קוראת לה אולי לקרוא לה בקול נמוך יותר, כשאת מופיעה מולה - אולי לקרוא לה קודם או לשלב "קוקו" ולראות מה יעבוד.
אם בהתפתחות הילד לא ראו דבר אני מעריכה שלא מדבור באיזו בהלה שתשפיע על תפקודה כתינוקת ופעוטה ואת גם מתארת אותה כתינוקת רגועה.
נסי את מה שכתבתי אם תרגישי שאת רוצה שיראו את זה בכדי לקבל עוד חוות דעת את מוזמנת לפנות למרכז "צעד ראשון" לקביעת מפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)