מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהי הליכה עצמאית?מיכל10/03/2011
שלום התינוקת שלי בת שנה. עומדת עצמאית מספר שניות ומתהלכת סביב הרהיטים, הולכת באמצעות בימבה, כסא וכל מה שהיא מוצאת. בשבוע האחרון אני נותנת לה יד ואנחנו צועדות (אני מקפידה מתחת לחזה שלה ובכל פעם בצד אחר), היא אוהבת את זה והולכת כשהיא נוטה קצת קדימה ולעתים נתמכת בי. אתמול העמדתי אותה לפניי ופתאום היא התחילה ללכת לפחות חמישה צעדים לבד. אח"כ כשהעמדתי אותה ואמרתי לה "לכי לאבא" היא הלכה בשמחה ישר אליו. כשאנחנו הולכות יחד לצעצוע למשל לפני שמגיעים, אני מבקשת ממנה ללכת לצעצוע והיא עוזבת את היד ומגיעה לבד ואז מתיישב באיטיות לפניו.
האם אני פועלת נכון בכך שאני מדרבנת אותה ללכת? האם הליכה עצמאית היא כשילד עובר ממצב של ישיבה לעמידה ללא כל עזרה (גם לא של עצם כלשהו) ומתחיל לצעוד?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי הליכה עצמאית? - תגובה
דבי גרוס דולב10/03/2011הי מיכל
זה בסדר להצעיד לפעמים את התינוק ולעודד אותו אבל חשוב לא להלחיץ. מדובר בשלב דרמטי בהתפתחות התינוק ומכיוון שביתך לא נמצאת בעיכוב ואף נתחילה כבר ללכת הרי שאין צורך להאיץ.
הליכה עצמאית היא פשוט כשהתינוק מתחיל ללכת בעצמו באופן קבוע.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)