בתי הבת שבעה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בתי הבת שבעה חודשים
    גלית
    21/03/2011

היינו אצל רופאה בטיפת חלב. היא אמרה שש לה גמישות יתר ומעט איחור התפתחותי במוטוריקה הגסה. כשהיא עליי היא מרימה את הראש ומתיישבת לבדה. כשהיא מתהפכת מהגב לבטן היא מטה את ראשה למעלה. אבל כשהיא במצב שכיבה מלא כמו למשל על מזרן היא איננה מרימה את הראש.

יש לי כמה שאלות:
    מה אני יכולה לעשות כדי שהיא תתחיל להרים ראש?
    עד עכשיו בגיל שבעה חודשים מה עליה לעשות מבחינה מוטורית (גסה ועדינה)?
    היא מתהפכת מהבטן וגם מהגב, היא מוחאת כפיים. היא מושיטה ידיים ומגיעה לצעצועים בכל המזרן ומשתמשת בהתפכויות כדי להגיע אליהם. לפעמים נדמה לי שהיא זזה מעט אחורה. כשהיא על הבטן היא מסתובבת במקום לכל הכיוונים. היא מכניסה אצבעות לפה וגם מכניסה אצבעות לאף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתי הבת שבעה חודשים

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

גלית
    21/03/2011

אני מדברת על הרמת ראש כשגילי שוכבת על הגב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי הבת שבעה חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    21/03/2011

הי גלית
    תינוק איננו אמור להרים את ראשו כשהוא שוכב על הגב, זהו שיבוש התפתחותי הגורם למתח רב ולהתישבות משובשת ולכן אין לצפות לזה ובטח לא לתרגל את זה.
    לפי תיאורך לא נשמע לי שלביתך יש עיכוב התפתחותי. בגילה אנו מצפים לראות התהפכויות לשני הצדדים ולפעמים סימני זחילה ראשוניים. בכל מקרה נרצה לראות זחילה עד גיל 10 חודשים ולכן ביתך לא בעיכוב.
    יתכו ויש לה גמישות יתר בלי קשר להישיגיה עד כה אבל את זה לא אוכל לדעת ללא היכרות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבי, תודה על התגובה. שאלה נוספת...

גלית
    21/03/2011

אז למה הרופאה אמרה עיקוב במוטוריקה הגסה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבי, תודה על התגובה. שאלה נוספת... - תגובה

דבי גרוס דולב
    22/03/2011

הי גלית
    זו שאלה שאת צריכה להפנות לרופא, במה בא לידי ביטוי העיכוב במוטוריקה הגסה?
    אני בטח לא יכולה לדעת למה הייתה כוונתו. לאחר שיתן לך את תשובתו, את מוזמנת לחזור אלי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו