מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכיבה על הבטן והידייםדנה30/04/2007
היי
בתי בת 4 חודשים ושבוע.
כאשר אני משכיבה אותה על הבטן, אני שמה לה את הידיים בצורה כזו שתשען על המרפקים, אחרת היא משאירה אותן בצידי הגוף ונאבקת עם הראש בתוך המזרון.
כאשר אני עוזבת את התמיכה שלי שבידיים ובמרפקים שלה היא ישר מחזירה אותן לצדדים, כאילו קשה לה להשאיר אותן שם.
כאשר היא עם ידיה בצדדים היא איננה מצליחה להרים את ראשה כמעט לחלוטין, אלא רק אם אני מחזיקה לה אותן כמו שהסברתי.
מה לעשות?
האם יש לה בעיה כלשהיא לדעתך?
איך לגרום לה להשאיר את ידיה בעצמה מבלי שאחזיק לה אותן?
תודה מראש, דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
דבי גרוס דולב30/04/2007היי דנה,
לימוד קירוב הידיים אל קו האמצע והשענות על המרפקים טומן בתוכות מספר מרכיבים שאותם עלינו ללמד מבחינה תנועתית את בתך:
1) שחרור השכמות - כשהיא על הבטן, עסי את איזור השכמות שלה עם ידיים ועם חיתול בד. כשהיא על הגב, נסי לכדרר אותה ( ניעות של הרגליים לכיוון הראש כשהתנועה מגיע מהטוסיק). את יכולה גם לשים אותה על הצד (מעין חצי התהפכות) כך שאחת מידיה תהיה ממש מתחת לגופה, להשאיר מספר שניות ולעבור לצד השני
2) שחרור בית חזה. - את התרגילים שמופיעים אצלנו באתר בהרפיית בית החזה
3)הבאת ידיים אל קו האמצע - באמצעות גירוי בזמן שהיא על הגב, נסי לגרות את ידייה שינועו לכיוון קו האמצע
4) שימוש בשאר חלקי הגוף - בזמן שבתך על הבטן, דחסי קלות עם ידייך את גופה של בתך לתוך הרצפה בכל חלקי גופה, אגן, רגליים.
בהצלחה
עידן דולב
מדריך להתפתחות תינוקות
ינוקט -http://ww.yanukat.net* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)