זחילה+ישיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילה+ישיבה
    שירן
    24/04/2011

שלום,
    ביתי בת חודשים זוחלת על הבטן בלבד, יושבת לבד אך לא זקוף, היא כפופה תמיד בישיבה שלה.
    מה ניתן לעשות על מנת למנוע מצב של "גיבנת" בעתיד?
    ואיך ניתן לעודד זחילה על 4?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילה+ישיבה

הוספת תגובה

• זחילה+ישיבה - תגובה

דבי גרוס דולב
    24/04/2011

הי שירן
    בהודעתך חסרים לי מספר פרטים- מה גיל התינוקת? האם היא מתיישבת לבד או שאתם מושיבים אותה? אנא השלימי לי את הפרטים ואמשיך בהתייחסותי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה+זחילה

שירן
    24/04/2011

היי, הבת שלי בת 11 חודשים.
    היא לא בדיוק יושבת לבד אלא אם כן היא על כרית וממש קל לה לקום לישיבה...רוב הזמן אנו עוזרים לה לשבת
    היא לא מנסה עדיין לעמוד ולא זוחלת על 4.
    האם יש מקום לדאגה?
    ומה לגבי הישיבה שלה.? היא נורא כפופה....

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה+זחילה - תגובה

דבי גרוס דולב
    25/04/2011

הי שירן
    יחסית לגילה, ביתך נמצאת בעיכוב התפתחותי. בגילה אנו מצפים כבר לזחילת 6 חופשית, להתישבות עצמאית ולהתחלה של עמידה.
    מכיוון שמדובר בעיכוב ברור לא ניתן לייעץ דרך האינטרנט אלא דרושה התיחסות אישית, אבחון ספציפי ולימוד תרגילים.
    באופן כללי, מאוד לא מומלץ להושיב תינוק לפני שהוא למד לעשות זאת בעצמו דרך עמידת 6. הושבה טרם עת עלולה לגרום לשיבושים התפתחותיים ולדילוג על זחילה. הסיבה לכך שביתך לא יושבת זקוף היא שהיא לא עברה דרך כל שלבי ההתפתחות המובילים לישיבה וגופה אינו מוכן לכך.
    עיכובים מסוג אלה דורשים התיחסות גם על מנת לאפשר לביתך התפתחות תקינה וגם על מנת למנוע קשיים עתידיים בהתפתחות המוטורית.
    אני ממליצה בחום לפנות לאיש מקצוע, אשמח לעזור לכם בכך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו