מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות מוטוריתתומר לביא27/12/2007
ביתי בת ה- 11 חודשים וחצי, עדיין לא מתיישבת לבד ואף עדיין לא מראה סימנים של התפתחות בהליכה, האם נושא זה חריג או שלכל תינוק קצב התפתחות משלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתומר לביא
דבי גרוס דולב27/12/2007הי תומר
לפני שאני עונה לך, עלי לשאול אותך מספר שאלות:
האם ביתך עומדת או זוחלת על 6? שלב ההתיישבות העצמאית מגיעה לאחר היעמדות על 6.
אם אינה נעמדת על 6 יקשה עליה להתיישב עצמאית.
האם אתם מושיבים אותה? כי גם הושבה עלולה לעכב התיישבות. כיצד הייתה התפתחותה על כה?
מתי התחילה להתהפך?
הליכה תגיע לאחר זחילה, ישיבה והיעמדות.
ההתפתחות של התינוק היא כמו בניין- לבנה על לבנה...
ענה על שאלותי ונמשיך בדיון
ערב נעים
דבי גרוס, מדריכה להתפחות תינוקות
ינוקט
052-8240914 לשיעורים פרטיים ואיבחונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות מוטורית
שירי קאשי27/12/2007תומר שלום,
כמובן שלכל תינוק יש קצב משלו אבל אותו קצב אמור להתקיים פחות או יותר בתוך טווח מסויים של גילאים. ישנם שלבי התפתחות שלגביהם יש חלון הזדמנויות מסויים ואם השלב לא מתקיים יכול להיות אפילו דילוג על השלב. בתך נמצאת בחריגה מסויימת מהטווח המקובל אבל קשה לי לדעת מה הוא המרכיב המוטורי או החושי שגורם לעיכוב זה. אם היא עברה את כל שלבי ההתפתחות עד כה בצורה תקינה הרי שהעיכוב הוא רק בנקודות שציינת אך סביר להניח שקיים קושי כלשהו שמלווה אותה עוד מקודם. אני זקוקה לעוד פרטים כדי לתת עזרה מפורטת יותר אך אני מניחה שאחד הדברים שחסרים לה הוא שיווי משקל מפותח מספיק (נחוץ גם לישיבה וגם להליכה).
בהמשך מספר תרגילים שיכולים לעזור בינתיים
לייעוץ נוסף אתה יכול לפנות אלי בטלפון 054-5652502
בכבוד רב
שירי קאשי - מדריכת התפתחות תינוקות
מכללת "צעד ראשון" - www.first-step.co.il
בנוסף אני מצרפת קישור למאמר הסוקר את כל שלבי התפתחות התינוק
http://first-step.co.il/html/katavot.htm#המדריך_המלא
תרגילים:
ראשית כדאי לתרגל איתה ישיבה רגילה ומשוכלת תוך ישיבה על כדור פיזיו.
1. שב איתה על הכדור על רגל אחת להתחיל בתנועה במקום ולהוסיף תנועה לכל הכוונים (קדימה אחורה ימינה ושמאלה).
2. להושיב אותה עצמאית על הכדור, עמוד מאחוריה על הברכיים, להחזיק מהאגן ולעשות את אותן התנועות.
3. להושיב אותה בישיבה משוכלת על הכדור(רגל אחת קדימה ואחת אחורה) ולהטות לכל הכיוונים, להעביר לשני הצדיים.
4. כשנמצאת על שש להטות מעט את האגן לצד אחד ואחורנית לכוון ישיבה. כל פעם מעט, לשני הצדדים. רק לכוון ולא ל"הושיב".
5. מעמידה לתרגל ירידה בעקבות צעצוע לכוון הרצפה, פעם לימין ופעם לשמאל, תוך רוטציה וכפיפת הברכיים.
6. לשפר שיווי משקל - תנועה במרחב, נדנה, גילגולים, על צלחת וסטיבולרית (צלחת מתנדנדת כמו שיש בג'ימבורי) תנועה לכל הכיוונים. על כדור פיזיו בישיבה (ישיבה רק לצורך התרגיל) תנועה לכל הכיוונים.
7. רפלקס הבלימה וחיזוק חגורת הכתפיים - להרים עם הפנים החוצה כשאת מחזיקה בבית החזה שלו ובהדרגה לקרב אותו לרצפה עם הראש. לחקות לתגובה של שליחת ידיים לרצפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל אחד בקצב שלו
סיגל מן03/01/2008אנו מבקרים את ילדנו כמו שלעולם לא היינו מבקרים אף אדם מבוגר אנו חשים אחראים לצעדיו הראשונים ואם היינו יכולים לעשות את הכל במקומם בשבילנו זה היה פתרון אידיאלי.
שאני חושבת על קצב התפתחות האם כל האנשים דומים ?מבחינה גופנית ושכלית הרי אני כל כך לא דומה לנשים בנות גילי מהמון בחינות אז למה בילדיי אנסה למצוא למצוא את הנורמלי או המקובל אני הרי ממש לא נורמלית אז למה שבני יהיה כזה.
אני לא מוכנה לזחול על ארבע גם לא בהיותי פעוטה אז למה להאיץ את הקצב מי רודף אחרי מי? תנו לילדכם להתפתח כל אחד בקצב שלו ותזכרו שגם אתם לא בקצב של עצמכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)