בת 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 8 חודשים
    קייטי
    02/06/2011

שלום,
    בתי בת 8 חודשים, מתהפכת מהגב לבטן וההיפך ללא כל קושי, זוחלת זחילת "זחל" או משהו דומה לזה כי את רוב המאמץ שבזחילה היא מעבירה לידיים שלה ומושכת את הגוף קדימה וכל זה היא בתחושה של אי נעימות ולפעמים אפילו בכי. השאלה אם זה תקין ואיך אני עוזרת לה לזחול זחילה רגילה וזחילה על 6?
    אני ממש מודאגת מהענין

תודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 8 חודשים

הוספת תגובה

• בת 8 חודשים - תגובה

אורנה עטאר
    02/06/2011

קייטי שלום,
    יש תינוקות רבים שמתחילים לזחול ומתחילים לקטר בגלל הקושי בהתקדמות ולרוב זה עובר אחרי זמן מה.
    לגבי עלייה ל-6 יש עוד זמן והייתי נותנת לזמן לעשות את שלו.
    לגבי עידוד זחילת גחון סימטרית - אני ממליצה לתרגל כמה תרגילים:
    1. להצליב יד ורגל נגדית שהיא שוכבת על הגב ולעשות "טוק טוק טוק". ולהניע את היד והרגל יחדיו.
    2. לראות שעל הבטן היא מעבירה משקל מיד ליד לדוגמא כשאת מציעה לה גירוי ליד אחת.
    3. אם יש כדור פיזיו - על הבטן על כדור פיזיו - להניע לאחד הצדדים ולהציע לה גירוי ליד הפנויה (שהיא לא העבירה את המשקל אליה) ולראות שבמקביל היא מכופפת את הרגל של היד המושטת וכנ"ל לצד השני.
    4. לסייע לה לדחוף עם כפות הרגליים ע"י קירוב כף הרגל אל המזרון וקרוב לטוסיק וכל פעם רגל אחרת.

תעדכני איך הולך.
    בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו