מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילה אצל תינוקת בת 10 חודשיםשלי09/06/2011
שלום, בתי בת 10 חודשים, עדיין לא זוחלת, יושבת לבד, מתהפכת כמעט לבד, צריכה קצת עידוד. היא אף פעם לא אהבה להיות על הבטן, אני עובדת איתה כל יום על עמידה על הברכיים וידיים מקדימה, היא קצת מתנדנדת ופשוט קורסת קדימה. מה אני יכולה לעשות כדי לעודד זחילה? והאם זה נורמלי שהיא יושבת יציב אך לא זוחלת?
אשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה אצל תינוקת בת 10 חודשים - תגובה
דבי גרוס דולב09/06/2011הי שלי
נשמע שלביתך יש עיכוב וקושי בסיסיים שלא טופלו מספיק. הבסיס הוא שכיבה על הבטן ואת מציינת שהיא עדיין לא אוהבת את זה. בהמשך נרצה לראות התהפכויות סדירות וקבועות עד גיח חצי שנה ולאחר מכן אפילו בלי עידוד. על סמך שלבים אלה מתחילה זחילה מבוססת. לי נשמע שיש לביתך קושי מוקדם מזה של הזחילה ולדעתי חשוב לאבחן אותו ולטפל בו ומתוך כך בזחילה.
כמו כן, חשוב מאוד לא להושיב תינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו, הושבה כזו עלולה לגרום אף היא לשיבושים ועיכובים.
המלצתי החמה היא לשקול אבחון מעמיק וספציפי שילמד אתכם מה מקור הקושי של ביתכם וכן תרגילים לתרגול ביתי יומיומי. חשוב לציין שקושי בסיסי לא מטופל ממשיך ומלווה את התינוק לפעמים בשלבים מאוחרים של ההתפתחות.
אשמח לעזור אם תרצו בכך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)



.jpg)
(1).jpg)