זחילה אצל תינוקת בת 10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילה אצל תינוקת בת 10 חודשים
    שלי
    09/06/2011

שלום, בתי בת 10 חודשים, עדיין לא זוחלת, יושבת לבד, מתהפכת כמעט לבד, צריכה קצת עידוד. היא אף פעם לא אהבה להיות על הבטן, אני עובדת איתה כל יום על עמידה על הברכיים וידיים מקדימה, היא קצת מתנדנדת ופשוט קורסת קדימה. מה אני יכולה לעשות כדי לעודד זחילה? והאם זה נורמלי שהיא יושבת יציב אך לא זוחלת?
    אשמח לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זחילה אצל תינוקת בת 10 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    09/06/2011

הי שלי
    נשמע שלביתך יש עיכוב וקושי בסיסיים שלא טופלו מספיק. הבסיס הוא שכיבה על הבטן ואת מציינת שהיא עדיין לא אוהבת את זה. בהמשך נרצה לראות התהפכויות סדירות וקבועות עד גיח חצי שנה ולאחר מכן אפילו בלי עידוד. על סמך שלבים אלה מתחילה זחילה מבוססת. לי נשמע שיש לביתך קושי מוקדם מזה של הזחילה ולדעתי חשוב לאבחן אותו ולטפל בו ומתוך כך בזחילה.
    כמו כן, חשוב מאוד לא להושיב תינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו, הושבה כזו עלולה לגרום אף היא לשיבושים ועיכובים.
    המלצתי החמה היא לשקול אבחון מעמיק וספציפי שילמד אתכם מה מקור הקושי של ביתכם וכן תרגילים לתרגול ביתי יומיומי. חשוב לציין שקושי בסיסי לא מטופל ממשיך ומלווה את התינוק לפעמים בשלבים מאוחרים של ההתפתחות.
    אשמח לעזור אם תרצו בכך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו