זחילה בת 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילה בת 8 חודשים
    ענבל
    14/06/2011

שלום רב,
    יש לי תינוקת מתוקה בת 8 חודשים, נולדה בלידה טבעית, שבוע 37+1, במשקל 2550 גרם. עד גיל כ4 חודשים ישנה ממש מסביב לשעון כתינוק בן יומו. כיום מתעייפת מהר מאוד, מתקשה להישאר ערה למעלה משעה, ובלילה זקוקה ל12 שעות שינה. חשוב לציין זאת כי גם מבחינה התפתחותית נראה לי כי היא איטית מעט, מתהפכת לשני הכיוונים, נמצאת על הבטן רוב הזמן ומסתובבת בציר. עושה תנועות משיכה של הידיים קדימה והרמה של הישבן, אולם אינה זוחלת כלל. כאשר רואה שאינה מגיעה לחפץ, פשוט מוותרת. אני תוהה עד כמה להתערב ועד כמה לאפשר לה להתקדם בקצב שלה. אני קצת מודאגת, יש לי מקור להשוואה- אחותה בת ה3. ידוע לי כי כל ילד בקצב שלו, אבל בכל זאת, האם זה תקין, האם אני יכולה לסייע לה, ומהו הטווח שממנו אני צריכה ללכת לקבל "עזרה"? חשוב לי לציין כי היא מתיישבת לבד ובצורה יציבה כאשר היא שכובה בהטייה מעט וממש לא מוכנה לשב. גם השרירים שלה חזקים והיא עושה תנועות יציבות. תודה רבה.
    ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילה בת 8 חודשים

הוספת תגובה

• זחילה בת 8 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    15/06/2011

הי ענבל
    מבחינת ההתפתחות המוטורית לביתך אין שום עיכוב שכן אנו מצפים לראות זחילת 6 עד גיל 10 חדשים. מה שביתך עושה מתאים לגילה ולשלב ההתפתחותי שלה.
    יחד עם זאת ,ישיבה אמורה להתרחש ממצב של עמידת 6 והטיית הטוסיק לאחור. התיישבות דרך שרירי הבטן אינה מומלצת ומהווה שיבוש התפתחותי.
    לגבי השינה אני ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו