עיכוב בהתפתחות המוטורית גסה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב בהתפתחות המוטורית גסה
    לינוי
    06/01/2008

שלום רב, בני בן חצי שנה שבוע הבא ועדיין לרוב לא מרים עצמו באמצעות הידיים אלא אם כן אני עוזרת לו עם כרית בבית החזה- גם לא תמיד זה עוזר ולרוב עושה תנועת "סופרמן" , דהיינו מושך ידיים לאחור. ומתהפך רק עם עזרה- (כאשר אני מניפה את רגלו הצידה מהגב לבטן ממשיך ומתהפך ומוציא את היד). מה ניתן לעשות ? יש לציין שהייתי בטיפת חלב ואצל רופאה ולא ראו בעיה מלבד איחור בהתפתחות ואמרו לי למשיך לעקוב. מאחר וזהו בני הראשון הייתי שמחה לשמוע המלצות ולדעת אם זה חריג לגילו. תודה מראש, אמא מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיפור שכיבה על הבטן

שירי קאשי
    06/01/2008

שלום לינוי,
    כמו תינוקות רבים ששכבו הרבה זמן על הגב גם בנך פיתח לו דפוס גופני של גב זקוף עם הקשתה ובית חזה זקור ולא תנועתי. על מנת שירגיש יותר בנוח על הבטן וירפה את המתח השרירי בו הוא מצוי יש לעבוד על הארכת שרירי הגב המקוצרים ושקיעת בית החזה.
    1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש. המטרה שישהה על הבטן גם מתוך נינוחות ויוכל להניח את ראשו בתנוחה זו.
    2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
    3. לעניין אותו בזמן השכיבה על הבן על ידי הפנים שלך, לשיר לה בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתה ולעניין אותה מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.

כמובן לא צריך להגיע לבכי הסטרי והעיקר שישכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהוא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותו מספיק כך שהוא יהנה.

כיוון שבגילו זה כבר עיכוב משמעותי, יש חשיבות לשפר את התנועתיות על מנת שיוכל להגיע בצורה נכונה לשלבי ההתפתחות הקרובים שימצא כל שלב ושלב ושלא יהיה דילוג על שלבים. אני בהחלט ממליצה לך לקבל ייעוץ ועזרה ממדריכת צעד ראשון.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר

לינוי
    06/01/2008

תודה אך לא ציינתי כי בני מאוד אוהב לישון על הבטן. למעשה , הוא לא ישן כמעט על הגב. והוא מרים עצמו עם הידיים ומתהפך עם עזרה וכשמעניינים אותו באמצעות צעצועים וכאלה, אך לא על דעת עצמו . אחרי זמן קצר של כ-10 דק' שהוא מרים עצמו עם הידיים , מעביר את הידיים לאחור. כמו מפגין שאינו רוצה להתאמץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השכיבה על הבטן

שירי קאשי
    07/01/2008

הי לינוי,
    מהמצב שתארת אני מבינה שבנך נמצא הרבה על הבטן אבל במצב שהוא כל הזמן מרים את עצמו עם הידיים עד שמתעייף. אם אכן הבנתי נכון את הסיטואציה הרי שבתנוחה זו הוא מצוי בהקשתה של הגב ויש לו קושי בלהניח את הראש ולשכב רגוע ו"פרוס" לגמרי על הבטן ומכאן נובע ה"סופרמן" כשמתעייף. התהליכים שהמצלתי לך נועדו לשפר את היכולת שלו להיות על הבטן בכך שיתרמו להתארגנות נכונה יותר של השלד בשכיבה על הרצפה. שרירי הגב יתארכו ובית החזה ישקע. במצב זה הוא יוכל להרגיש יותר נינוח על הבטן גם ללא הרמה מתמדת של החזה וכך יוכל לשהות שם זמן ארוך יותר ללא התעייפות. כמו כן השיפור בתנועתיות של הגב ובית החזה יעזרו לו מאוד בהמשך ההתפתחות המוטורית. אני מקווה שעכשיו הבנת יותר את הקשר לתהליכים שהמלצתי. אני מקווה שזה עונה לך על שאלתך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו