מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שאלה לחברי הפורוםדה נירו12/07/2011
שלום רב,
אני נמצא בתחילת התהליך (שלב הבדיקות, עפ"י רשימה שקיבלתי ממלב"י) לאחר שיטוטים באינטרנט הבנתי מיהם הרופאים המנתחים הרלוונטים/מומלצים בתחום זה . תיאמתי פגישות התיעצות עם 3 מהם כדי לבחון את הפתרון המתאים עבורי (באופן אישי אני מעוניין בשרוול) וכן להחליט מי מהם יבצע את הניתוח.
ברצוני להתייעץ עם חברי הפורום בקשר לנושא שמטריד אותי.
אוכל כיום ממלא אצלי תפקיד מרכזי בחיים (מפצה, מנחם וכ"ו) ולכן אני מרגיש שלפני שאני עובר ניתוח שישנה בצורה דראסטית את התנהלות חיי ברמה היום יומית הייתי רוצה לדעת/לשאול האם יש צורך/אפשרות בהכנה פסיכולוגית שתרכך את המהלך עפ"י ניסיונכם.
כמו כן התרשמתי שישנם מקומות (כגון : איכילוב, מלב"י) שבהם נותנים משקל רב לתמיכה נפשית ותזונתית לאלו שעברו את התהליך ומלווים אותם בתקופה שלאחר הניתוח.
מה לגבי אלו העוברים ניתוח באופן פרטי שלא במסגרת המקומות הנ"ל (למשל ע"י מנתח פרטי במדיקל סנטר או אסותא) . כיצד הם יכולים לקבל תמיכה זו ? ע"י מי מקבלים ליווי תזונתי ?
אני מניח שאני מקדים קצת את המאוחר ובשיחות עם הרופאים שאפגוש אקבל תשובות אך נושא זה מטריד אותי מאוד.
תודה מראש,
דה נירו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לחברי הפורום - תגובה
שולה זק12/07/2011שלום רוברט.......בהמשך ל- דה נירו
ברוך בואך לפורום
1. תעיין במדור שאלות נפוצות שם תמצא מאגר מידע בלתי נדלה.
2. לאחר מכן אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום תחת השם מקס ברנר
אחרי שני שלבים אלו - ספק אם תישארנה שאלות אקוטיות פתוחות. אולי תהיות חדשות שעליהן נשמח לענות ולהתייחס.
בכל מקרה אתה מוזמן להתקשר אלי בכל עת ואשמח לעזור במידע ובטלפונים של מטופלים אם תרצה לשוחח איתם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה תודה רבה
דה נירו12/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשיבך בקצרה לשתי שאלותייך
מקס ברנר12/07/2011לדעתי יש צורך בהכנה מנטאלית לניתוח ולמה שיבוא אחריו מבחינת שינוי תפקידו של האוכל בחיינו.אפשר לשאול שאלות כאן,אפשר לקרוא ספרות מקצועית על הפרעות אכילה וגישות טיפוליות לגביהן.אני גם נפגשתי עם מספר מנותחים שהיתה לי גישה אליהם (בת של חבר,חבר של אחיין וכיו"ב ) בוותק שונה ובגילאים שונים,לשיחות עומק.פגשתי אותם בד"כ בבתי קפה כדי לראות איך הם אוכלים, ומה, וכמה כדי לזכות להתרשמות בלתי אמצעית מהשינוי שחל בהם.
לגבי הליווי לאחר הניתוח:המחקרים בארה"ב-אחרי 40 שנות מעקף קיבה-מלמדים שאלה שזוכים לליווי של רופא,דיאטנית וקבוצת תמיכה,בשנה שלאחר הניתוח,מצליחים בממוצע יותר בשימור ההישג.אם המוסד שאתה מנותח בו לא מציע את המעטפת הזו (וחלק מבתי החולים מציעים מרפאה רב תחומית )תצטרך לקמב"ץ את זה בעצמך:ללכת לבקורות אצל המנתח (אגב-מי השלושה שאתה הולך לפגוש ?! )למצוא לך דיאטנית בריאטרית ולהשתלב בקבוצת תמיכה.חלק מהחבר'ה כאן משוכנעים שאין טוב מהפורום הזה ומפגשיו כקבוצת תמיכה,אבל יש גם קבוצות מוצלחות שמאפשרות אינטראקציה עם איש מקצוע וחברים למסע,ואני לפחות בעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנתחים
דה נירו13/07/2011קבעתי להפגש עם :
1. ד"ר אסנת רזיאל ממלב"י (יש לי ביטוח פרטי)
2. פרופ' רובין משה - אני חבר בקופת חולים מכבי והבנתי שדרך מגן הזהב הוא יכול לנתח אותי באופן פרטי באסותא.
3. את המנתח השלישי ביטלתי כרגע מכיוון ששקלתי את ניתוח טבעת, לאחר המון התלבטויות וקריאה בפורומים השונים החלטתי באופן סופי לרדת מהעניין.
חבר לעבודה עבר ניתוח טבעת באיכילוב והוא מספר לי על הביקורות הרפואיות,קבוצות התמיכה והליווי התזונתי שהוא מקבל (וגם שאר המנותחים בשיטות השונות), אני בהחלט הייתי מעוניין גם כן בסוג כזה של תמיכה/ביקורת המרוכז במקום אחד שבו מתמחים באנשים שעברו ניתוחים בריאטרים.
הבעיות שלי לגבי איכילוב הן חוסר הבחירה של המנתח וכן התורים הארוכים.
תודה מקרב לב,
דה נירו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקראת המפגשים הצפויים
מקס ברנר13/07/2011ד"ר רזיאל מנתחת רק במסגרת מלב"י.את העלויות לחבר "מכבי" כבר ציינתי כאן לא פעם.לגבי הביטוח הפרטי-בדוק שאין לך החרגה-למקרה שהיית שמן מאד כבר במועד החיתום.
הייתרון הגדול מבחינת הליווי-"הלימון כבר בפנים"-הכל כלול ל-תשעה חודשים הראשונים.
פרופ' רובין מנתח ב-תה"ש,מדיקל סנטר ואסותא.את תוכנית ההמשך תוכל לקנות בנפרד
בהצלחה בדרך !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' רזיאל וביטוח פרטי
avivit5913/07/2011גם אני מבוטחת מכבי ונותחתי על ידי דר' רזיאל.
עליה אני יכולה לספר רק טובות, וכך גם לגבי האשפוז באסותא.
לגבי הביטוח הפרטי.
בשאלון לרופא לצורך התביעה, הוא רשם בטעות כי "בעיית ההשמנה" שלי החלה בשנת 2001. הגשתי את הטפסים לביטוח, וקיבלתי תשובה שלילית היות והביטוח שלי החל ב 2002. ביקשתי מהרופא לבדוק שוב, והוא מצא אזכור להשמנה רק בשנת 2004, מקווה שעכשיו אקבל את כספי הביטוח הפרטי.
מבחינת עלויות, הביקור אצל דר' רזיאל + ההוצאות הנוספות לניתוח הסתכמו במעט יותר מ- 10,000 שקל.
לפני שהגשתי הדרישה לביטוח החלטתי עם עצמי, גם אם לא ישלמו, אני את הניתוח עושה, לא משנה כמה יעלה, והיום במבט לאחור, עם וותק של 7 וחצי שבועות (כן, אני עוד סופרת בשבועות) לא מצטערת לרגע וממליצה בחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדה-נירו היקר
עפרה13/07/2011שזה מגיע לדיאטה ותהליכים ממושכים אני אפס!!!
גם אני הייתי כמוך בהתלבטויות אין סופיות... נכנסתי לפורום הזה והכל השתנה לי... למרות שלא הצלחתי להגיע למפגשים ולהתרשם ולהכיר את האנשים מאחורי המילים אבל תגובות "הצופים" פה ממש מעודדות ותומכות....
054-3137990
ofra buhadana בפייס
צור קשר ....
בהצלחה בכל דרך...
נ.ב
הדרך שאני ממליצה - שרוול...!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה נפשית
שר13/07/2011תמיכה נפשית לאחר ניתוח שרוול (וגם לפני כדי להבין לקראת מה אתה הולך) עבור אדם שרואה אוכל כמרכזי בחייו (חי בשביל לאכול ולא אוכל בשביל לחיות:) חשובה מאוד.
באסותא עד כמה שאני יודעת, יש קבוצות תמיכה שנפגשות פעמיים בחודש ושם מדברים על כל הקשיים הנפשיים יותר מאשר הבריאותיים (שלשמם אתה נפגש במעקב עם הרופא והדיאטנית לאחר הניתוח). בקבוצה יושבת דיאטנית שתחום המומחיות שלה הוא מנותחים בניגוד לדיאטנית של הקבוצה שלא מתמחה בתחום הספציפי הזה. הפגישות מאוד עוזרות גם בגלל הידע המקצועי של המנחה וגם בגלל שאתה נוכח שאתה לא לבד במאבק הנפשי -הרי הניתוח שלנו לא נעשה בראש אלא בגוף וצריך לעשות שינוי בגישה ובדרך החיים.
מקווה שזה עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)