מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- עוברית עומדת במקוםלהיוולד מחדש15/07/2011
טוב אז סיימתי את השבוע השלישי מאז הניתוח
מי היה מאמין
אני יותר טוב
אם כי מתעקשת לא לאכול ומעדיפה רק לשתות
אני יכולה לאכול מרקם דייסתי
ואני מנסה תפוח אדמה וגזר אכלתי לראשונה מעוך לפני 5 שעות
והיה בסדר
רק חבל שזו הארוחה השנייה שלי כל היום
הראשונה לא מזהירה במיוחד
בכל מקרה אני שבוע לא יורדת במשקל
כפי ששולה אמרה זה יבוא
ואני ידעתי שזה יקרה
לא נבהלת
מעניין מתי שוב אחזור לרדת
אני גם מודעת לכך שעליי לאכול
כדי שהגוף יפסיק להיבהל כל כך :)
אני בסדר גמור
ממש בסדר
יורדת לאילת ביום ראשון
ואכנס לבריכה בשעה טובה
אחרי שחששתי מהחתכים
הללו ממש סגורים ונראים מבטיחים
באילת אתחיל להתעמל
הגיע הזמן להליכות מאומצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג ר ו ע ...ו ח מ ו ר
שולה זק16/07/2011מה זה הדבר הזה "מתעקשת לא לאכול"????????????
חמור ביותר וגרוע מאוד מאוד.
את עושה הכל הפוך!!!!!!!!!!!! רצוי ומומלץ ואף חובה , בלשון המעטה, לאכול כל 3 שעות ארוחות קטנות. אי אכילה לא מביאה לירידה במשקל!!!!!!!. לא לאכול זה לא שינוייי הרגלי אכילה. אי אכילה זה לא שינוי אורח חיים.
מה עם דיאטנית שדיברנו שיש להיות במעקב ולאכול על פי תפריט מובנה????
אז אנא, קוראת אותך לסדר!!!! לאכול ולשתות ולשלב פעילות גופנית (יופי שאת מתחילה), להקפיד עם השתיה ובילוי נעים באילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה נסגר איתך אחותי?!
אפרת16/07/2011עברנו את הניתוח בסמיכות זמנים ובכל פעם אני מופתעת לקרוא מה שאת מתארת.
איך את חיה ככה?
מה נסגר?!
אם נעשה טיול במורד המדרון החלקלק שאת צועדת בו נמרצות נגיע למקומות מפוקפקים כמו:
אובדן מסת שריר
נשירת שיער
מחסור חמור בויטמינים
עצירת הירידה במשקל
ואולי גם - חולשה, סחרחורות וכולי
סליחה על הטון הביקורתי, נובע דווקא מאכפתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה נוזלים את שותה ?
מקס ברנר16/07/2011האם נוזלים שהם אוכל?פורמולות מזינות ועשירות או נוזלים צלולים וחסרי ערך תזונתי מהותי ?חשוב שתביני שמרבצי השומן שלך בהתפרקם מסוגלים לספק לך אנרגיה-זה הכל !הם לא יספקו לך חומצות אמינו,חומצות שומן חיוניות,פחמימות,ויטמינים או מינרלים.
וכשהגוף נכנס לכוננות רעב הוא מתחיל לפרק את עצמו (שרירים,שלד וכו' )כדי לספק חומרים חיוניים,וחוץ מזה הוא נוטה להמנע מכל פונקציה שאינה חיונית.את הגוף המעונה הזה את רוצה להתיש בהליכות מאומצות באילת בקיץ ?!
זה נראה לי-לצערי-שאת נחושה להזיק לעצמך,ואני ממליץ בחום על עזרה מקצועית מעבר למעט שיש לנו להציע לך כאן.
אין אנשים קרובים שמודעים למה שאת עושה ?!מישהו צריך לשמור עלייך שלא תזיקי לעצמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קרה לכם....
יושי17/07/2011היא בסך הכל סיימה שבוע שלישי ...... זו ממש התחלה... וכותבת שהיא כן אוכלת מרקם דייסתי - שזה בעצם מה שצריכה לאכול עכשיו....זה השלב.
אז הגיוני שקצת קשה לאכול- המושגים שלנו ל"ארוחה" הישתנו מקצה לקצה....
אם פעם ארוחה הייתה א-ר-ו-ח-ה היום (לפחות בשלב של עוברית) זה כף גבינה... והמוח השמן שלנו לא מבין שזו הייתה ארוחה- - - - - - - -* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיושי מחמל נפשי !
מקס ברנר17/07/2011זה נכון-יש הרבה פרחים בגן והרבה אופני התאוששות,אבל נראה שיש גם כמה דברים מוסכמים,למשל ההבדל בין שתיה ואוכל !מים בטעמים או קפה עם קצת חלב שתיתי כבר בבית החולים למחרת הניתוח.תאורטית גם אינשור,או שייקים של מפתחי גוף זו שתיה -כי זה נוזל-אבל זה לא נפוץ כאן למיטב זכרוני,ובאופן מהותי זה אוכל עם רכיבי מזון גדולים !
אם אני זוכר נכון 3 ימים חייתי על נוזלים.אח"כ העבירו אותי לשבוע של גבינה ומעדני חלב,וביום האחד עשר (לפחות במלב"י )מתחילים קרקרים,ממרחים,וירקות מבושלים ומעוכים.כעבור שבוע נוספת גם ביצה מקושקשת,ואו-טו-טו מצטרפים עוד מרכיבים !מהדיאטה הזו-בצירוף מולטיויטמין-אפשר להתקיים לא רע חודשים מספר גם אם לא מוסיפים ומגוונים.
את מתרשמת שזה המקום בו שוכנת "עוברית"?או שהזמן עמד אצלה מלכת ?!
מטבעי אני בחור אכפתי ואוהב-אדם,אבל אני באמת לא יכול לקחת אחריות למה שאנשים בוגרים ואינטיליגנטיים בוחרים לעשות.נראה לי שפשוט אפסיק להגיב,ואפנה את הבמה לאחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקס יקירי, אל לך לעשות כך...
יושי17/07/2011שלא תעיז להפסיק להגיב! שהרי התגובות שלך כל כך מלאות בהכל... הומור, ציניות, אכפתיות, וכל הדברים שצריך כדי לעודד ולהכניס לפרופורציות גם לטוב וגם לרע...
אז לא! זו לא הייתה הכוונה!
ולגבי עוברית- אכן יש מצב שהיא איפשהו שכחה שצריך להתקדם הלאה בתפריט... זה לא קל- לפחות אצלי זה היה כך... אבל אני עדיין מנסה לקרוא את השורות שלה ומבינה מזה שהיא כן אוכלת דייסתי , וכן ניסתה תפו"א וגזר... אז כן יש התקדמות...
ושוב- מקס, כפרה עליך! הקול שלך פה הוא כל כך must!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא השלב, זה המצב...
אפרת17/07/2011הנפשי
או
ה- state of mind
אני באותו השלב הגופני - עברתי את הניתוח לפני שלושה וחצי שבועות ומקס כתב תיאור מדויק של התזונה. כלומר, כבר מזמן לא רק כלכלה נוזלית, ובטח שלא רק מים ונוזלים שקופים.
מה שמטריד אותי במיוחד הוא שעוברית כתבה (בכשרון רב) על אותן תופעות החל מהרגע הראשון (ובתופעות אני מתכוונת לחוסר רצון ו\או כוונה לאכול, הסתפקות בנוזלים בלבד ופעילות גופנית אינטנסיבית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)