שיתוף בהרגשה

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שיתוף בהרגשה
    מירית
    18/07/2011

אני מחר שבועיים מהניתוח אבל עדיין לא יכולה לאכול כמו שכתוב 2-3 כפיות כל שעתיים
    לפעמיים אפילו זה יכול להיות פעמיים ביום 2-3 כפיות
    אולי בגלל שנמאס הגבינה ובא לי קצת לגוון אז אתמול הוספתי קצת פירה
    קראתי שזה ככה ובגלל שהקיבה עברה טראומה
    איך ידעתם או הרגשתם להוסיף עוד משהו ועוד משהו לתפריט
    אולי אם אנסה משהו אחר כן אוכל לאכול אבל אני מפחדת לנסות דברים חדשים
    ספרו לי איך התנהגתם שהגעתם לשלב השלישי (ככה זה מתואר בהוראות שקיבלתי)
    תודה על העזרה
    מירית

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיתוף בהרגשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא לפחד לאכול - תגובה

שולה זק
    18/07/2011

שלום מירית,
    אין צורך לפחד לאכול. הוא לא נושך.
    אם את אוכלת לאט ובמסגרת התפריט המומלץ, תרגישי טוב ומרוצה.
    מותר לוון כמו עם פירה, טונה, ביצה מקושקשת, ללקק קרטיב דאיט, לאכול מדן ללא חתיכות פרי.
    רצוי ומומלץ לאכול כל שעתיים שלוש וכמו כן להרבות בשתיה בין לבין.
    חוץ מזה "אין חכם כבעל ניסיון" כל אחד מגיב אחרת...כדאי לנסות ולראות איך הגוף מגיב.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לפחד

נעמי
    19/07/2011

בהחלט תשובה נכונה, כל אחד מתרגל לאוכל אחרת אחרי הניתוח, אני למשל בימים הראשונים באמת קצת פחדתי אבל ראיתי שאין צורך לפחד ובאמת מעדנים זה משהו שהיה לי יחסית קל איתו אז המשכתי להתנסות, אני גם היום אבל גם אז לקחתי ויטמינים מהערכה הבריאטרית של ר וזה קצת הרגיע אותי שאני עדיין מקבלת ויטמינים והרשתי לעצמי ללכת בקצב שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירית

עופר
    18/07/2011

מאוד הגיוני שאת לא יכולה לאכול הרבה בשלב זה. לעומת זאת את צריכה להכריח את עצמך... קחי כפית קטנה .. ורק תלקקי את הגבינה .. טיפה טיפה.. זה חשוב !

לעניין עצמו, אני בשלב שלך גם לא אכלתי הרבה... זה יעבור לך ואת תאכלי יותר, אני רוצה לציין שוב שעצם האכילה היא חשובה מאוד בשלב שלך, בואי לא נשכח שאת בתהליכי הבראה ויש צורך לחזק את הגוף.

מוסיפים אוכל לפי הנחייה של דיאטנית בשלב שלך ולא על דעת עצמך, אני מקווה מאוד שאת במעקב ואם לא אז אני ממליץ לך. בעקרון בדרך כלל זה עובד בצורה כזאת:
    שבוע ראשון - נוזלים- מרקים, מיצים וכו.
    שבוע שני - חלבי - יוגורט, גבינה, קוטג וכו.
    שבוע שלישי - מרוסק - פירה, טונה, דגים וכו.
    שבוע רבעי - מתחילים להוסיף לתפירט לפי היכולת של המטופל... אבל גם כאן נזהרים וזה תלוי בין אדם לאדם.

לכן, אני ממליץ לך מאוד אם אינך יודעת לפנות לדיאטנית ולקבל תפריט מסודר.

בהצלחה!

עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למירית

גילה
    18/07/2011

קודם כל ניתן לגוון את הגבינה עם מעט שמיר קצוץ, אני הוספתי גם קוטג', ניתן להוסיף מעדנים, אך קחי בחשבון שאת פותחת מעדן אוכלת ממנו כפית או שתיים וסוגרת ומחזירה למקרר (נשמע מצחיק ) אך בהתחלה המקרר שלי היה עם קופסאות של מעדנים שהתחלתי והמשכתי לסירוגין, פשוט לגוון. את יכולה לאכול מרק (אם מתחשק לך בחום הזה). סוד הקסם הוא ללכת לסופר ולקנות מגוון של גבינות ומעדנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירית היקרה

רוזי
    20/07/2011

איזה כיף לשמוע אותך פה כול כיבה מגיבה תנסי הכול כמו שיודעים כפית שתי לאט לא ללחץ לכי לפי תפריט של דיאטנית יום מוצלח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו