שאלה לשולה זק

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שאלה לשולה זק
    נילי
    04/08/2011

שולה היקרה, יש לי שאלה על סטטיסטיקה (אם יש לך נתונים כאלה) :
    האם ידוע על אנשים ששעברו את הניתוח שרוול קיבה ואחרי שנתיים-שלוש שוב עלו במשקל ? תודה רבה מראש

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לשולה זק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לשולה זק - תגובה

שולה זק
    04/08/2011

תקראי בשאלות נפוצות יש שם תשובות של מקס ושל הרופאים בנושא הזה.
    חוץ מזה את יכולה לחפש גם באתרים השונים. יש מחקרים ויש נתונים.
    מידת ההצלחה תלויה במנותח עצמו. עד כמה הוא מפנים את התהליך שעבר. משנה הרגלי אכילה, חשיבה ואורח חיים.
    אני חוגגת בשבוע הבא 10 שנים למהפך. עברתי ניתוח מסוג SRVG, שרבים עברו כבר ניתוח חוזר, כי עלו במשקל ולא הפנימו את התהליך שעברו.
    אני ירדתי 70 קילו. עוסקת בספורט וחיי היום רגילים לגמרי. ברור לי שאם אתן דרור לחשקים ולא אבלום את סממני ה"מחלה" הטבועים בי....אחזור לסורי עם עשרות קילוגרמים תוך זמן קצר ביותר.צריך להבין - הניתוח הוא כלי, שוטר - הוא לא בא במקום דיאטה, שינוי הרגלי אכילה, פעילות גופנית והפעלת שיקול דעת.
    אישית אני שונאת סטטיסטיקות....לי הסטטיסטיקה יש לי 2 ורבע ילדים....אני עדיין מחפשת את הרבע!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה,

נילי
    04/08/2011

שולה, תודה רבה לך. אני אמורה להיות בפגישה שבה מספרים ומסבירים על הכל, רק בחודש ספטמבר (בי"ח הדסה הר הצופים), אין יותר מוקדם פגישות. בינתיים אני עוברת בדיקות ואין לי כול כך עם מי לדבר. רופא המשפחה המליץ לי על ניתוח, רופא המנתח (ד"ר בגלייבטר) אמר לי סהייתי צריכה לעשות אותו לפני כמה שנים. אני מתכוננת נפשית וחשוב לי מאוד לקבל תשובות מדי פעם, אבל אין מקום אחר חוץ מפורום הזה. גם אני לא אוהבת את הסטטיסטיקות, אבל מחפשת עידוד שיחמם לי קצת את הלב. שוב תודה על התייחסות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בזמן שאת ממתינה

רותי
    04/08/2011

הייתי מציעה לך מניסיוני : אני התחלתי את התהליך במפגש של הפורום ובאותו הערב החלטתי סופית שזהו זה....גם אני שאלתי כמוך....ואז התחלתי לקרוא את השיח בפורום - ממש קראתי מתחילתו ....כולנו עוברים שלבים דומים בתהליך והשאלות חוזרות על עצמן והרופאים ושולה מיידעים והחברים משתפים בחויות .
    לאט לאט הרגשתי שאני יכולה לענות לפני קריאת השאלה...וניסיתי לנחש מה תענה שולה ומה יענה ד"ר מחג'נה ...לי זה תרם המון והגעתי לניתוח בנחישות וללא חשש.
    מאחלת לך המתנה נעימה ו...יהיה טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לשולה זק - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    06/08/2011

מאוד חשוב לאחר ניתוח זה להיות במעקב הרופא המנתח והדיאטאנית. מנותחים שאינם במעקב ואפילו אם מרגישים טוב ויורדים במשקל הסכוי שלהם לעלות במשקל לאחר שנים הוא הרבה יותר גבוה מאלו שנמצאים במעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מסכימה,

נילי
    07/08/2011

שלום דוקטור, אני מאוד מסכימה, וכבר 3 חודשים במעקב אצל דיאטנית - מנהלת פנקס מה אני אוכלת, ירדתי מגבינות צהובות לגמרי, יש עוד כמה דברים ששיניתי. כלומר, אני כבר ממש-ממש צועדת בדרך לבריאות ומרא הטוב! אני מתכוונת להמשיך עד הניתוח, וכמובן - אחרי . אני מאוד-מואד רוצה להשקיע את כל כולי באימונים ספורטיבים ללא חשש מכאבים בברכיים ובגב. תודה רבה על התמיכה !!! אני רוצה לרדת אולי לעט אבל בטוח ומצפה שהניתוח יעזור לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו