שאלה למי שעבר ניתוח בהדסה הר הצופים

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שאלה למי שעבר ניתוח בהדסה הר הצופים
    נילי
    08/08/2011

שלום לכולם, אני אמורה לעבור את הניתוח שרוול קיבה בבי"ח הדסה הר הצופים.
    אני מבקשת מאוד לשתף אותי בניסיון של האישפוז שם, מה צריך לקחת, במה זקוקים מייד אחרי ניתוח, כמה חולים בחדר (נייתוח בהסדר פרטי), האם יש מקום לבן זוג - להישאר בלילה הראשון שלאחר הניתוח ובכלל - הכל מה שיש לכם לספר. תודה מראש !

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות מנהלתיות לקבל מביה"ח - תגובה

שולה זק
    08/08/2011

אני חושבת שאת אמורה לקבל את כל התשובות לשאלותיך מהשר"פ. לגבי בן זוג, כמה בחדר,.
    מה לקחת לניתוח לבית חולים...על פי צרכיך. לבנים להחלפה. כלי רחצה, כותונת/חלוק אם את רוצה, נעל בית/קפקף.
    את הולכת לבלות שם כשלושה ימים, כך שאין צורך לקחת את כל הארון.
    רצוי לקחת תרופות קבועות במידה ואת לוקחת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשולה

נילי
    08/08/2011

הבעיה היא שבבי"ח לא יודעים לתת לי את הפרטים האלה בטלפון. שאלתי את כל זה - מח' שר"פ ומזכירות לא נמצאים במחלקה עצמה, לכן אין להם מושג. אני פשוט רוצה להגיע לניתוח מוכנה ושלא יחסור לי דבר (כי את רוב הזמן אני אהיה לבד).
    תודה רבה לך שולה על פרטים בנוגע לחפצים האישיים, זה מאוד חשוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה למי שעבר ניתוח בהדסה הר הצופים - תגובה

הילה כהן
    08/08/2011

הי נילי
    בהר הצופים אין חדרים פרטיים ומספר המטופלים בחדר נע בין 1-3 תלוי בתפוסה ובמצבך הרפואי (חדרים קרובים לאחיות מכילים 3 מיטות).
    לא כדאי להביא חפצי ערך וכדי להרגיש בבית אני מציעה לך להביא נעלי בית /כפכפים ואם בא לך גם פיג'מה שלך (בכל מקרה תקבלי אחת במחלקה ) חוץ מזה שמפו ומרכך שאת אוהבת וספר או משהו אחר לקרוא /להתעסק
    אם יש לך שאלות תוכלי להתקשר אליי מחר מ12 עד 14 דרך מרכזיית בית החולים
    025844111
    בהצלחה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי נילי

יושי
    08/08/2011

אני נותחתי בהר הצופים לפני שלושה חודשים,
    פרטי - דר' גרינבוים.
    אז קודם כל אני אומר לך שאת בידיים שיא הטובות! צוות נפלא...
    בעלי היה איתי במשך כל שלושת ימי האישפוז- לא זז ממני- ולא אמרו לו כלום... להפך- רק פיארו את זה שהוא לא זז ממני........ התמזל מזלי ולא היו איתי מלא נשים בחדר, רק מיטה אחת הייתה מאוישת (חוץ ממני) .
    ביום של ההכנה לאישפוז תתאזרי במלא סבלנות וגם ביום האשפוז עצמו כי מרגע שאת מגיעה בבוקר ועד הניתוח יש "לשרוף" כמה שעות...
    שיהיה בהצלחה,
    אשמח לעזור בשאלות נוספות
    :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליושי

נילי
    09/08/2011

היי יושי, האם את זוכרת - מה עשית מייד אחרי ניתוח, עד כמה היה לך כואב, יכולת לישון ? מתי התחלת לקום ? מתי אפשר לקום לשירותים ? היה לבן זוגך מקום לישון (כורסא או מיטה נפתחת) ? נשים וגברים ביחד בחדר ? (שאלה אחרונה טיפשית לגמרי, אבל בכול זאת). תודה לך על כל תשובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נילי יקרה - תגובה

שולה זק
    09/08/2011

אין חדרים מעורבים נשים וגברים באף בית חולים.
    אין סיבה שבעלך ישן לידך בלילה. ההתאוששות של כל אחד היא אינדיבידואלית. את בערב תקומי לשרותים בליווי אחות אם תרצי ובבוקר כבר תשבי בכורסא ותתחילי להתהלך.
    אין מטות נפתץחות יש כורסאות אורחים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שולה,

נילי
    09/08/2011

היה לי חשוב להרגע קצת. פעם אחרונה היתי מאושפזת אחרי ניתוח קייסרי, הייתה לי רק שכנה אחת בחדר, אבל בליווי אמה. אז 4 טלפונים צלצלו ללא הפסקה, ביקורי קרובים (כל המשפוחה), דיבורים ללא סוף....בקיצור - לא ישנתי שבוע ימים (אולי שעה - הכי הרבה ביום). נורא ואיום. לכן אני בלחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצוי להרגע- תגובה

שולה זק
    09/08/2011

עד כמה שידוע לי היום יש הקפדה יתרה למנוחת החולה ורווחתו.. אני רוצה לקוות שיהיו לך שכנים נחמדים בחדר ותסתדרו בעניני רעש מיותרים חחחחחחחחחח.
    אל תשווי מחלקת יולדות לכירורגית. ביולדות תמיד רעש המולה ולא כך בכירורגיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בהר הצופים

עוברית
    11/08/2011

ראשית, הר-הצופים הוא בי"ח ציבורי, ישן יחסית. כך שהחדרים לא משהו, המיטות לא להיט, ואין יותר מדי מקום לבן-זוג.

א ב ל ...

כ-"בוגר" המחלקה הרלוונטית, אני יכול להגיד לך שאת בידיים טובות - ומדהימות. ד"ר גרינבאום - מדהימה, אנושית, מסורה, מנוסה (ידי זהב!) ולא מתביישת לתת לחולים - ללא קשר אם הגיעו דרך שר"פ או שלא - את כל הטיפולים - כולל הוצאת נקזים למינם - שבד"כ עושה המתמחה התורן.

בנוסף, צוות האחים\יות במחלקה מאוד מנוסה ואדיב, למרות תת-התנאים בהם הם עובדים. תופתעי לטובה.

אני מבטיח לך שתהיי עוד בלחץ לפני, אולי אפילו היסטרית, וזה בסדר: כל תגובה אחרת היא לא נורמלית. אבל חשוב שתביני שאם יש צורך אמיתי בניתוח, את בידיים טובות. לא אגיד לך להרגע, כי זה חסר סיכוי, רק יגרום לך להלחץ יותר. מה שכן - למרות הלחץ, לא לוותר, לעשות ולנצח! אני פחות 37 ק"ג ב-3 חודשים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נילי

יושי
    10/08/2011

כשאת תחזרי מהניתוח תהיי כל כך ב"היי" מהמורפיום שלא תידעי מה הולך סביבך...
    הזמן עובר כל כך מהר שם כי רב הזמן את עם המורפיום - מסטולה בכייייף :)
    אני התקלחתי באישור האחיות בבוקר שלאחר הניתוח (כמובן בעזרתו של בעלי), בזמן שהייתי מאוששת ראיתי טלוויזיה- כי זה הדבר הכי קל לעשות....
    בעלי ישן במיטה ריקה שהייתה ליידי (אבל אם אין מיטה פנויה יש שם קורסאות כאלה שמיועדות לשינה)
    אל תדאגי- זה יעבור לך מהר וקל... גם אני עברתי קיסרי ולחלוטין אני רוצה להגיד לך שאין מה להשוות!!! הרבה יותר קליל הניתוח שלנו מהקיסרי...
    אל תהיי בלחץ- תבואי עם חיוך לחיים החדשים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו