ימים מוזרים....

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• ימים מוזרים....
    יושי
    15/08/2011

כבר שבועיים שהתיאבון שלי גבר בטירוף!
    אני מרגישה שזה קצת מוזר.. הרי את ההורמון של הרעב הוציאו- לא?!
    ואני רעבה.. ממש רעבה.. ואז אוכלת- אז נכון, זה לא אותן כמויות של פעם - אבל זה גם לא אותן כמויות של לפני שבועיים- זה יותר- אוכלת ושוב רעבה אחרי שעתיים ושוב חוזר חלילה..
    אני כל ערב אומרת לעצמי "טוב, מחר אשתדל לאכול פחות" ושוב הרעב מכניע אותי.. אז נכון- אני לא אוכלת עוגות ודברי מתיקה אבל כן- לקחתי כמה ביסים של גלידה ואיזה חתיכה קטנה של משהו מתוק, ואני לא מבינה איך לעזאזל אני אמורה גם לרדת כך במשקל ואני רק 3 חודשים אחרי הניתוח???????
    אובדת עיצות,
    איה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ימים מוזרים....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאבון שחזר

יעל הצפונית
    15/08/2011

אכן את צודקת הוא באמת חוזר, ואני מדברת מניסיון של חצי שנה.
    אל תיבהלי, זה קורה לרובנו אם לא לכולנו. כל עוד את מקפידה לאכול כל 3 שעות, ולא מנשנשת בין לבין- את תרדי.
    כשאני מרגישה קצת רעב אחרי שעתיים, אני קודם שותה כוס מים ואז עובר עוד קצת זמן, ורק אח"כ אני אוכלת.
    אל תדאגי הכמויות לא דומות למה שהיה פעם. אבל להקפיד בנושא הנישנושים. זה הדבר המסוכן..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן כן

יושי
    16/08/2011

הנישנושים האלו- זה מסוכן! ולפעמים אך מכניע אותי....
    הבעיה היא שזה נכנס בקלות....
    אני פשוט אנסה לעבוד על עצמי- אין דרך אחרת
    :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני 7 חודשים אחרי וגם נתקלתי בבעיה

ליאתול
    16/08/2011

הזו והדיאטנית של ביה"ח שבו נותחתי אמרה לי לחתוך ירקות ושהירקות יהיו זמינים במקרר וכשבא לי לזלול אז לזלול אותם...... הרבה פחות קלוריות ליום בדוק .... המשכתי בירידה!!!!!!!

עוד דבר זה לא להניח ל"יד המקרה" את הארוחות כלומר לתכנן אותם אפילו לילה מראש כך שכל לילה הולכים לישון בידיעה מדויקת של מה אוכלים מחר ולא מה שיש כשרעבים.

מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקחתי את הרעיון

יושי
    16/08/2011

של הירקות החתוכים במקרר.... נראה לי שזה רעיון מצויין גם לילדים שעכשיו כל הזמן מחפשים במקרר מה חדש מתוך שיעמום.............
    אז לקחתי,
    תודה
    :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימים מוזרים.... - תגובה

ד``ר דוד גויטיין
    18/08/2011

יושי שלום,
    אף אחד לא "הוציא לך את הורמון הרעב". חלק הקיבה שהורחק בשרוול מכיל ריכוז גבוה של תאים המפרישים את אחד מההורמונים (מיני רבים) המשתתפים בשליטה בתיאבון. לא כל המנותחים מפסיקים להיות רעבים, ובטח שתחושה זו לא נשארת לתמיד. הגוף עושה פיצוי, בחלק מהמנותחים מהר, ובחלק לאט.
    כפי שבטח הוסבר לך לפני הניתוח, הוא כלי בלבד לשנות הרגלים בתקופת "ירח הדבש" בו אינך רעבה ואינך מסוגלת לאכול הרבה. כשהגבלות אלה פוחתות, את אמורה להיות ב"מקום אחר" מבחינת הרגלי חיים שסיגלת בעזרת הניתוח.

ולגבי ההמלצות לאגור ירקות חתוכים במקרר לעת מצוקה - יש לזכור שירקות מכילים מעט קלוריות על הרבה נפח, ונסיון "לסתום" תיאבון עם הרבה סלט "עוזר" מאוד לנפח ולהרחיב שרוולים...
    פחמימות מורכבות, חלבונים וכו' שמשחררים אנרגיה לאט מומלצים יותר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההסבר המפורט

יושי
    19/08/2011

ובצורה נעימה כל כך...
    עזרת לי מאוד,
    איה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו