כמה שאלות

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות
    אורטל
    16/08/2011

אני 10 ימים אחרי הניתוח
    1. אני לא נכנכסת לשירותים זה בסדר זה קורה?
    2. התחלתי לאכול קצת ממש בקטנה חריף מותר לי?
    3.מתי מותר לי להתחיל לאכול בשר?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות - תגובה

שולה זק
    16/08/2011

הפסיקי לאכול חריף. הקיבה עדיין בצקתית עדיין התפרים הפנימיים לא נרפאו...זה מה שחשוב חריף? האם קיבלת תפריט של דיאטנית - ממליצה להתנהל על פיו.
    חשוב מאוד לדאוג ליציאות סדירות. לשתות הרבה ולאכול אקטיביה. תתיעצי עם רופא המשפחה לגבי העצירות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשולה דחוףף

אורטל
    16/08/2011

קיבלתי רק תפריט לחודש אחרי הניתוח רשום לי מה לאכול ומה לא בכל מקרה זה מבלבל נורא כדורים בשביל שירותים מותר לקחת? אני מתחיילה להשתגע לא יודעת מה מותר מה אסור אי אפשר ככה לא הסבירו לי כלום חוץ מלעשות זריקות וויטמינים לא אמרו לי משהו אפילו כדורים שנתנו לי בשביל לישמור על הקיבה משהו כזה נתנו לי מרשם ולא אמרו לי כמה זמן לשתות אותם למשל יום שישי מותר לי דגים אסור לי ?
    מה קורה פה מה זה עושים לבן אדם ניתוח וזהו שולחים אותו הביתה בלי הסבר בלי כלום??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכולתי להישאר עדישה

נילי
    17/08/2011

אורטל, חמודה, כפי שידוע לי - את אמורה ליהיות במעקב סדיר וקבוע עם הדיאטנית שלך, שהיא דיאטנית בריאטרית (חובה), זאת שנתנה לך את התפריט לחודש הראשון. תבדקי כיצד ניתן לקבל את הטלפון שלה (אולי מייל), תתקשרי ותשאלי אותה. את אמורה להפגש איתה וגם אם הרופא המנתח כמה פעמים אחרי ניתוח. במרשם כתוב - כמה תרופות את צריכה לקחת ומתי, וגם עד מתי. או רוקח ירשום לך. אליך ליצור קשר עם המרפאת השמנת יתר בבית חולים בו ניתחת כמה שיותר דחוף ולא לותר !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בזהירות אורטל

עידן
    17/08/2011

היי אורטל,
    אני עברתי את הניתוח לפני חודש. מה שידוע לי את יכולה לאכול בשבועיים הראשונים רק מרקם רך ביותר- יוגורטים, מחית תפוחים לכל היותר. אפשר גם קרטיב מידי פעם אם הטעם בפה ממש מציק. בכל מקרה- שום דבר מוצק!! בטח לא דגים ולא חריף. לגבי בשר- מותר לאכול קציצת עוף משבועיים אחרי וגם-רק אחת. בנוסף- אפשר אחרי שבועיים להתחיל לאכול טונה טחונה טוב, או ממרח סלמון ואפשר גם ביצה או חביתה מקושקשת. לגבי בשר בקר- מותר רק אחרי 6 חודשים מהניתוח (לצערי-כי אני מת על בשר). ובכל מקרה- כמו שכבר כתבו לך- אל תתביישי לשאול ולמצוא את הדיאטנית, היא צריכה ואפילו חייבת לספק לך תשובות.
    ועוד דבר-אם את לא יודעת, תלכי על "ניסוי וטעייה"- תנסי בזהירות ותראי איך זה עובר. תמיד תחשבי גם על איך המזון אמור להתפרק בקיבה והאם יהיה לקיבה קשה לפרק את האוכל הזה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו