האם זו רק אני או ש...

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• האם זו רק אני או ש...
    סיגל
    18/08/2011

למרות שחקרתי ולמדתי המון לפני הניתוח (מעקף) ונכחתי מהרצאה בבלינסון לפני הניתוח ופגישות עם המנתח ודיאטניות.
    כל יום אני מגלה עוד דברים שלא ידעתי.
    אף אחד לא אמר לי שכמות הויטמינים ותוספי המזון שאני צריכה לקחת משולשת משל משרוולים או שיש חשש לאבנים .
    שאין ספיגה טובה אפילו של התרופות שאני לוקחת בלי שום קשר להשמנה.
    הרגשה של חוסר אמון ותוהה מה הדבר הבא שיתגלה...
    אני מאמינה שעדין הייתי בוחרת בניתוח אבל זכותי לדעת לאן אני נכנסת לא?
    סיגל

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זו רק אני או ש...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זו רק אני או ש... - תגובה

שולה זק
    18/08/2011

את מעלה כאן דברים קשים, ואני מתכוונת ברצינות. אני מקווה שאחד הרופאים יענה בקרוב.
    בכל מקרה העברתי את שכתבת לקבלת מידע מפיק בנדון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסה להיות פילוסופית- תגובה

שולה זק
    18/08/2011

מקס ענה ונכון. מעתיקה לכאן את תשובתו
    "ולסיגל:ניתוחים שמשנים את האנטומיה, ומשרים תת ספיגה-ברור שיש להם תופעות לוואי שאנו מגלים בהדרגה.הצורך לקחת תוספי מזון נראה לי הבעיה הקטנה מכולן."

מעבר לכך חשוב מאוד לעודד את המטופלים שהולכים לניתוח להכין דף עם כל שאלה שעולה על דעתם..ולהציג בלי בושה בפני המנתח ואו כל גורם רפואי אחר שהוא רלוונטי, גם חשוב במקרים כאלה להיפגש עם מנותחים בכדי לקבל קצת מושג על ההתמודדות עם התהליך,למרות שכל אחד הוא אישיות משלו וההתמודדות שונה מאדם לאחר.
    כמות המידע בתחום היא עצומה וכירורג לא יכול בפגישה או שתיים להעביר את הכול, ולא חושבת שיש פה למישהו כוונה להסתיר ממנה מידע,ולכן חשוב להעזר באמצעים של אינטרנט, עמותת משקל בריא,חולים שעברו את הניתוחים בכדי שתקבל תמונה שהיא כמה שיותר רחבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו רק אני או ש... - תגובה

הילה כהן
    18/08/2011

שלום סיגל ,
    לפני ניתוח מוצף המנותח במידע מהצוות, חומרי קריאה ומקורות שונים באינטרנט
    אני אנסה לעשות קצת סדר .
    בניתוח מעקף קיבה , ניתוח מצויין לכל הדעות, אלמנט תת הספיגה הוא שולי יחסית , הגוף מסתגל לעכל ולספוג את רב החומרים בחלק הרחוק יותר של המעי . עם זאת ישנם ויטמינים ומינרלים שאיזור הספיגה שלהם נעקף וכדי לוודא שלא יהיו מחסורים תזונתיים כתוצאה מכך וכן מחסורים הנובעים מאכילת כמויות מועטות מומלץ ליטול ויטמינים לצמיתות .

התוספים המומלצים הם : מולטיוטמין , 1000-1200 מ"ג סידן ,B12 וברזל (את שני האחרונים אפשר לבדוק בדם ולשנות מינונים או להפסיק ליטול לתקופות מסויימות.)
    לגבי ספיגת תרופות , כמו שכתבתי , תת הספיגה היא מינימלית אך ישנן תרופות שלא נרצה להיות בספק אם נספגו כמו גלולות למניעת הריון ולכן חשוב להשתמש באמצעים אחרים (לא דרך מערכת העיכול )

שאלות על תרופות ספציפיות הפני לרופא המטפל בך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

סיגל
    18/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו