מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שתייה מוגזת - שנה וחצי לאחר שרוולחיים25/08/2011
לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח שרוול קיבה. לפני הניתוח שתיתי הרבה מאוד מוגז (בעיקר קולה דיאט). נאמר לי לאחר הניתוח שאסור לשתות שתייה מוגזת. בחודש האחרון חזרתי לשתות מוגז, ואין לי בחילות וכו'. הקיבה שלי גם התרחבה מאוד (כמעט חזרה לעצמה...). האם יש סיכון בשתייה המוגזת? האם מותר לי כבר, במצב הנוכחי, לשתות מוגז. אודה לתשובה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתייה מוגזת - שנה וחצי לאחר שרוול - תגובה
שולה זק25/08/2011אני לא יודעת עד כמה התשובה שלי מקצועית, מקווה שהרופאים והדיאטנית יתייחסו גם.
שתיה מוגזת לא מומלצת בכלל ובפרט למנותחי קיבה בכל שלב.
אם שותים פעם ב....כמה לגימות לא אסון, אבל לשתות כמויות וכל הזמן - גורם לנזק.
לא ציינת האם אתה שומר על הירדה, כמה ירדת? כיצד אתה מסיק שהקיבה התרחבה? האם אתה במעקב דיאטנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתייה מוגזת - שנה וחצי לאחר שרוול - תגובה - תגובה
הילה כהן25/08/2011עיניין השתיה המוגזת הוא תחום עמום במקצת מאחר ואין הרבה מחקרים שבדקו את העיניין.
ההשערה היא ששהות המשקה המוגז בקיבה גורמת בטווח הארוך להרחבה . קיימים מספר מחקרים שתומכים בהשערה זו בטבעות ומעקף קיבה ,לגבי שרוול עדיין אין מספיק מידע ולכן גם ההנחיות שונות.
ישנם מנותחים שלא מסוגלים לשתות מוגז ובעצם מרגישים בצורה חזקה וכואבת את מתיחת הכיס הקיבתי במקרה כזה ברור שאסור לשתות מוגז . מאחר ואין מספיק ידע על הנזק שנגרם לאנשים שמסוגלים לשתות מוגזים ועל הכמות שגורמת לנזק ,ההמלצה שלי היא להמנע משתייתם ולא להשתתף בניסוי על הקיבה שלך אחרי שעברת את כל התהליך הניתוחי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)