שתייה מוגזת - שנה וחצי לאחר שרוול

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שתייה מוגזת - שנה וחצי לאחר שרוול
    חיים
    25/08/2011

לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח שרוול קיבה. לפני הניתוח שתיתי הרבה מאוד מוגז (בעיקר קולה דיאט). נאמר לי לאחר הניתוח שאסור לשתות שתייה מוגזת. בחודש האחרון חזרתי לשתות מוגז, ואין לי בחילות וכו'. הקיבה שלי גם התרחבה מאוד (כמעט חזרה לעצמה...). האם יש סיכון בשתייה המוגזת? האם מותר לי כבר, במצב הנוכחי, לשתות מוגז. אודה לתשובה מקצועית.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתייה מוגזת - שנה וחצי לאחר שרוול - תגובה

שולה זק
    25/08/2011

אני לא יודעת עד כמה התשובה שלי מקצועית, מקווה שהרופאים והדיאטנית יתייחסו גם.
    שתיה מוגזת לא מומלצת בכלל ובפרט למנותחי קיבה בכל שלב.
    אם שותים פעם ב....כמה לגימות לא אסון, אבל לשתות כמויות וכל הזמן - גורם לנזק.
    לא ציינת האם אתה שומר על הירדה, כמה ירדת? כיצד אתה מסיק שהקיבה התרחבה? האם אתה במעקב דיאטנית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתייה מוגזת - שנה וחצי לאחר שרוול - תגובה - תגובה

הילה כהן
    25/08/2011

עיניין השתיה המוגזת הוא תחום עמום במקצת מאחר ואין הרבה מחקרים שבדקו את העיניין.
    ההשערה היא ששהות המשקה המוגז בקיבה גורמת בטווח הארוך להרחבה . קיימים מספר מחקרים שתומכים בהשערה זו בטבעות ומעקף קיבה ,לגבי שרוול עדיין אין מספיק מידע ולכן גם ההנחיות שונות.
    ישנם מנותחים שלא מסוגלים לשתות מוגז ובעצם מרגישים בצורה חזקה וכואבת את מתיחת הכיס הקיבתי במקרה כזה ברור שאסור לשתות מוגז . מאחר ואין מספיק ידע על הנזק שנגרם לאנשים שמסוגלים לשתות מוגזים ועל הכמות שגורמת לנזק ,ההמלצה שלי היא להמנע משתייתם ולא להשתתף בניסוי על הקיבה שלך אחרי שעברת את כל התהליך הניתוחי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו