מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- רוצה לשמוע מותיקים-שהרבה יענו בבקשהמבולבלת03/09/2011
שלום,
אחד מהדברים שהכי מטרידים אותי בעניין הניתוח זה הרצידיביזם - העבריינות החוזרת של האכילה הכפייתית. כלומר שבסופו של דבר הקילוגרמים יחזרו, הכיבה היא אלסטית ולמרות החיתוכים בהדרגה הנפח חוזר
הייתי רוצה לשמוע ולדעת ממי שעשה את הניתוח כבר לפני שנה ויותר או לשמוע מה
אתם יודעים על מי שעשה את הניתוח לפני שנה ויותר, אני מניחה שהרבה הרחיבו בנושא
וחקרו את העניין לעומק ביחוד שבעולם כבר עושים את הניתוח הזה כמה שנים טובות
מהבחינה שהאם התוצאות באמת נשמרות לטווח הארוך???
האכילה היא מהראש כולנו יודעים, ואלא אם כן הניתוח הזה מגיע באיזו צורה קסומה גם למוח, מה גורם להיות מסוגל לטווח הארוך ובכלל להמשך החיים לא לשוב להרגלי האכילה
הישנים
ובקשה אני אשמח לתשובות קצת יותר מורכבות מאשר "אין פיתרון קסמים" וכו' את זה אני
יודעת. אני רוצה להבין/לבחון אמפירית את היעילות שבניתוח לטווח שמעל הכמה חודשים הראשונים והירידה הבסיסית
המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חדשה, אבל - תגובה
נילי03/09/2011שלום לך, אכלנית. אני די חדשה בעיניין, ורק אמורה לעבור את הניתוח, אבל אני אשתף אותך בעובדות שעזרו לי לשכנע את עצמי :
1. עם מדובר בשרוול קיבה, אז מורידים עד 80% מהקיבה. ברור שיש מצב להתרחבות, אבל לא עד הגודל "המקורי".
2. בניתוח שרוול מורידים את החלק שמפריש הורמון "רעב", אז מוח כבר לא יקבל פקודה "רוצי למקרר לבדוק מה חדש".
3. הרגלי אכילה אמורים להשתנות - כמויות הרבה קטנות מספקים מעל ומעבר.
4. תגלי את המרא החדש בבגדים חדשים שלא יכולת ללבוש לפני - ושום כוח לא יחזיר אותך לחולצה של מצנח.
5. תוכלי להנות מפעילות ספורטיבית כמו שאף פעם בחיים, הגוף שלך יהיה כמעט כמו של אותה דוגמנית בפוסטר, עם מבט מאושר יותר כי את לא רעבה (והיא - כן).
הסוד של הצלחה - לא להמשיך לבלות על הספה מול מסך עם איזה סרט, אלה להתחיל ולהשקיע מאמץ, ניתוח - רק כלי עזר ולא פיטרון קסמי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נילי. אחלה תשובה
שולה זק03/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחחחח
מאיה04/09/2011צחקתי על ההערה על הדוגמנית :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לשמוע ? בואי למפגש - תגובה
שולה זק03/09/2011אכלנית נכבדת!
מה שאת רוצה לשמוע - הכל כתוב במאות דפי הפורום....תתחילי מהתחלה , מהעמוד הראשון. מבטיחה לך שלא תשאר פינה ללא מענה.
קראי שאלות הנפוצות.
חוץ מזה - בואי למפגש ב 8.9 . יהיו ותיקים, חדשים וטרום.
אני 10 שנים אחרי ניתוח (ותיקה לכל הדעות) 70 קילו פחות. גוף מעוצב. מרגישה מעולה.תמונות תוכלי לראות בפייסבוק של עמותת משקל בריא.
מוזמנת להיות איתי בקשר טלפוני או במייל העמותה.
אשמח לעזור בכל דרך.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאכלנית היקרה
רוזי04/09/2011שמי רוזי זבטאני מחולון נותחתי לפני שנה וחצי קראי כתבה בגוגל רוזי זבטאני והסכרת בפייס גם מאושרת עד הגג הסכרת נעלמה לי שאראול הוא הפיתרון שלנו שיהיה בהצלחה יקרתי צעד נבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירה על משקל לאורך זמן
אפרת04/09/2011האם הניתוח מונע עליה במשקל? - לא.
האם הוא שיטת טיפול מוצלחת בהשמנה? - הכי טובה שיש כיום.
ותרשי לי להסביר:
כל דבר צריך להבחן בהשוואה לחלופות אפשריות.
אחוזי ההצלחה בשמירה על משקל תקין בדיאטות רגילות - ספורים. המחקרים מצביעים על בין 1%-3% של הצלחה בשמירה על משקל תקין לאחר שנה. את מתארת לעצמך שלאחר 5 שנים המספרים אפילו נמוכים יותר.
בהשוואה לזה, אחוזי ההצלחה בשמירה על משקל בניתוח גדולים פי 10! - אנחנו מדברים על תחזית פסימית של 25% הצלחה בשמירה, והמספרים עולים אם מוציאים את הטבעת מהחישוב ומתייחסים לשרוול ולמעקף.
והם עולים אפילו יותר אם הניתוח מתאים לאופן האכילה של המנותח ואם המנותח מפנים שהניתוח משמש כ"גלגלי עזר" בשביל ללמוד הרגלים נכונים וכמו כשלומדים לרכוב על אופניים - בסוף צריך לדעת להסתדר גם כשהניתוח פחות מגביל.
ולגבי העניין הפסיכולוגי (ואת זה אני כותבת כפסיכולוגית) - במשך השנים נהוג היה לחשוב שאנשים הסובלים מבעיות שונות סובלים בעיקר כי "זה בראש". לדוגמא- על היפראקטיביים ולקויי למידה אמרו שהם "לא רוצים" או "עצלנים". על כושים (וסליחה שאני לא פוליטיקלי-קורקט) אמרו שהם "ילדותיים" ועל נשים אמרו שהן "חלשות" ושלא צריך להטריד אותן עם עניינים מסובכים כמו זכות הצבעה וכדומה.
במשך השנים לשמחתנו החברה הפכה קצת יותר נאורה וסובלנית א ב ל אחת הקבוצות המרכזיות שעדיין סובלת מסטיגמות ושעדיין לגיטימי ליחס לה תכונות שליליות (ממצאי מחקר) הם בעלי המשקל העודף.
וזו הקדמה ארוכה בשביל לומר - זה ממש לא בעיקר בראש!
להערכתי, לפחות 50% מההשמנה היא פיזיולוגית וברגע שמוציאים את הגורם הפיזיולוגי מהמשחק ומנטרלים את הקיבה הגדולה שגורמת לתחושת רעב מוגברת והופכים אותה לקיבה של ילד קטן - גם הפיזיולוגי לאכול יורד באופן משמעותי - ואיתו המשקל.
לסיכום, לא הכל בראש, חלק גדול גם בגוף ואת זה הניתוח משנה משמעותית.
ואני מסכימה עם כל הסיבות הנוספות שכתבו כאן ידידיי.
בסופו של דבר את צריכה לשקול סיכון מול סיכוי ולראות מהי הבחירה הטובה עבורך.
בהצלחה בכל מה שתבחרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתך עברה לשאלות נפוצות
שולה זק04/09/2011תודה אפרת על המידע .
מצפה להכירך ביום חמישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירה על משקל לאורך זמן - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה04/09/2011תיקון קטן - לאחר ניתוחים בריאטרים כגון שרוול ומעקף אחוז הירידה והשמירה על משקל בריא לטווח ארוך הינו בסביבות 80% ןלא 25% כפי שנאמר חשוב מאוד לבחור את הניתוח המתאים לפציינט המתאים ויותר חשוב מהכול מעקב של המרכז הבריאטרי כולל מנתח, דיאטאנית ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר מחאג'נה היקר
אפרת07/09/2011אני מקבלת בצניעות את הערתך.
המספרים שקראתי והצגתי הם מההערכות הפסימיות ולוקחים בחשבון גם טבעת, כולל כאלו שנעשו מזמן.
נתראה בקרוב (חודש הבא אצלך בביקורת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאפרת
חני04/09/2011הי אפרת,
ממש נהניתי לקרוא את מה שכתבת. אני מסכימה עם רוב הדברים ועשה לי ממש טוב לקרוא אותם.
אבל שאלה: מה בכל זאת עושים עם הצד הפסיכולוגי של העיניין? הרי ידוע שהוא קיים ואי אפשר להתעלם ממנו. אני אישית מרגישה אותו מאוד חזק, וכאדם די מודע לעצמו אני מכירה בדיוק את הסיבות שבגללן הגעתי למשקל של 130 ק"ג. הדפוסים הרגשיים לא נעלמים אחרי הניתוח. מה עושים איתם???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על העיכוב
אפרת07/09/2011ימים עמוסים, וכמעט לא מגיעה למחשב (שולה - עדיין לא ניתן להעלות פוסטים מהאייפון. האם החזירו לך תשובה בנידון?).
ולשאלתך - הפן הרגשי של האכילה לא נעלם. פשוט הרבה יותר קל להתמודד עם שינוי ההתנהגות (ולא משנה אם מניעיה הם הרגל, רעב, או רגשות שליליים) כאשר הגוף מכריח אותך לנהוג אחרת.
בכל מקרה, מומלץ ללוות את השינוי ההתנהגותי (והרגשי) בהתייעצות עם אנשי מקצוע. יש כמה דיאטניות בריאטריות שמציעות ליווי אישי וקבוצתי ומאד מומלץ להעזר בהן.
ובמצבים יותר מורכבים רצוי ומומלץ לפנות לפסיכולוג המומחה בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי.
מקווה שהמידע מסייע בתהליך קבלת ההחלטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אפרת
מאיה05/09/2011קראתי את מה שכתבת...... זה רק חיזק לי את הרצון לעשות את הניתוח. זה שרשמת שזה פיזיולוגי ולא רק בראש משמח אותי כי אני יודעת שלאחר הניתוח הקיבה תתקטן ואכניס בו רק כמויות קטנות וכך ארזה הרבה (בע"ה) כי עד היום לא שלטתי באכילה ואני אכן באמת חשבתי שזה הכל בראש!! איזה יופי שיש את הפורום הזה שגורם לי עוד יותר לרצות לעשות את הניתוח ורק מחזק לי את הדעה שאני עושה את הדבר הנכון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלת מספר תגובות-רוצה עוד ??
מקס ברנר04/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעדרתי כמה ימים - תודה רבה
מבולבלת10/09/2011שלום לכולם,
לא יצא לי להתחבר כמה ימים אבל תודה רבה על התשובות
זה מסייע בהחלט, על אף שכמו שמישהי כתבה - גם אני מאוד מודעת לעצמי
ועל אף שבאמת יש לי גם נטייה פיזיולוגית, האכילה שלי היא 95% רגשית לגמרי
ואני חוששת שאחרי אין ספור (לפחות 8 פעמים בעשור האחרון) שבהן עליתי וירדתי
30 ק"ג וכאוכלוסיה בפורום כזה אתם יודעים שמה שאני אומרת הוא לא הגזמה ובתור מישהי שהולכת לטיפול פסיכולוגי כבר כמה שנים,
אני רוצה ומתכוונת לעשות את הניתוח אך עדיין חוששת שגם הניתוח לא יצליח לשנות את
באמת ולהמשך החיים את ה"מחלה" שלי.
ובאמת חבל לי שלא יצא לי להגיע למפגש אמש, אני גרה במרכז וללא רכב.
אבל שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב אחר הניתוח- תגובה
שולה זק10/09/2011אם תקפידי על מעקב של דיאטנית לאחר הניתוח ותרשמי לקבוצת תמיכה, אני משוכנעת שתתמודדי עם הניתוח ותגיעי להישגים יפים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבולבלת
ליבנה02/04/2013אחרי 4 שנים אני יכולה להגיד לך בצורה הנחושה ביותר שניתוח בריאטרי הוא כלי. אמנם כלי רב עוצמה אך הוא רק כלי כל השאר תלוי במה שאת תבחרי - לאכול ולדחוס למרות אי היכולת (אפשר למשל לאכול כל היום קלוריות ריקות ומשמינות בכמויות קטנות שנצברות למשקל עודף) או להמשיך בדיאטה ובאורח החיים החדש שמקנה לך הניתוח.
אני יכולה להגיד לך שירדתי לאחר הניתוח כ-40 ק"ג ורק סוף השנה השלישית ובשנה הרביעית עליתי כ-7 ק"ג אך מהר מאוד חזרתי לעצמי (אני לא מוכנה בשום ואופן לחזור למשקל המקורי שלי) וכבר השלתי אותם ואני ממשיכה להוריד.
המראה שלי לאחר הדיאטה הוא מראה שאני לעולם לא אוותר עליו וזה מדרבן אותי לעמוד על המשמר לגבי המשקל שלי.
לכן, הניתוח הוא כלי שגורם לך אם תרצי או לא תרצי לשנות גם חלק ממהותך לכן אני בהחלט ממליצה מאוד על הכלי הזה (הוא משנה חיים) אבל גם צריך לדעת לשמור עליו מכל משמר.
ב ה צ ל ח ה.
נ.ב.: לא ציינתי גם את התפנית הבריאותית לטובה - לפני כ-4 שנים הזרקתי אינסולין פעמיים ביום וגם צרפתי לזה 3 גלולות של גלוקומין מידי היום ולתדהמתי מיד אחרי הניתוח ערכי הסוכר הגבוהים פשוט ירדו ואני היום לא נוטלת שום טיפול בסכרת מאחר ואני מאוזנת מאוד, שלא לדבר על כך שבגלל הסכרת נאלצתי גם ליטול כדורי כולסטרול (למרות שאני צמחונית) והיום אני לא נוטלת שום כדור ועוד דבר קטן, עד היום אני לא מאמינה איך אני עולה בריצה 4 קומות לביתי שבקומה הרביעית ואני מזמן מזמן כבר לא בת 20, אפילו כבר לא בת 45:)))
ועכשיו, באמת בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)