שאלה לד"ר מחג'נה או לאחד הרופאים

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר מחג'נה או לאחד הרופאים
    מאיה
    09/09/2011

אישרו לי לבצע ניתוח שרוול ונוטר לי רק להיפגש עם הכירורג ב 19 לספטמבר שיקבע לי תאריך לניתוח...... מדובר על ניתוח שרוול. אבל פתאום אני שומעת כאן שיותר כדאי ושיש תוצאות יותר טובות וירידה יותר גדולה עם ניתוח מעקף? מה זה אומר- שיותר כדאי לי ניתוח מעקף? ה-BMI שלי הוא 41 ואני שוקלת 118-119 קילו.

עוד שאלה, קראתי כאן אנשים רשמו שיש צורך בנוסף להוציא את כיס המרה בשל אבנים שקרוב לוודאי יופיעו בעיקבות עודף סידן בגוף לאחר הניתוח? ושכדאי כבר שהכירורג יבצע את שני הניתוחים- קיצור קיבה וגם ניתוח להוצאת כיס המרה כבר באותו עת כדי להרוג שני ציפורים במכה אחת?

הייתי רוצה לקבל יותר מידע על זה בבקשה, וגם איך אני יודעת איזה ניתוח הוא הכי מתאים לי.

תודה ושבת שלום

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר מחג'נה או לאחד הרופאים - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    09/09/2011

חשוב מאוד להתאים את סוג הניתוח למנותח. גם שרוול וגם מעקף הינם ניתוחים עם ירידה של כ 70-80% מעודף המשקל באם מקפידים על הכללים ונשארים במעקב המנתח וצוות המלווה (דיאטאנית וכו..). יש מצבים שחובה לעשות מעקף ולא שרוול ( הרניה סרעפתית גדולה, בעיות בושט, ובעיקר אוכלי מתוק). בחירת הניתוח נעשית לאחר שיחה בין המנתח והמנותח כאשר הראשון מסביר לשני אודות הניתוח (מה עושים, תופעות לואי, סיבוכים וסיכונים). אין ניתוח יותר טוב מהשני.
    לגבי כיס המרה בניתוחי מעקף באם יש כיס מרה עם אבנים מוציאים את כיס המרה באותו ניתוח. בשרוול לא חובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה ד"ר מחג'נה...

מאיה
    09/09/2011

התכוונתי אבנים בכליות מאחר וקראתי את העידכון של אחד מאנשי הפורום, מקס ברנר, שרשם שהיתה לו אבן בכליה....ועוד כמה אנשי פורום שדיברו על כך שלאחר הניתוח בגלל עודף סידן נוצרים אבנים בכליות ושכדאי להוציא אותו כבר באותו זמן שמבצעים את הניתוח לקיצור קיבה- שרוול או מעקף, אני לא יודעת לאיזו היא התכוונה ואם זה משנה. אולי בשניהם מוציאים? הבנתי נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו