מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- חודש ושבוע אחרי שרוול-קשיים והנאותמשה14/10/2011
ערב טוב,
שמי משה, חיפה, עברתי ניתוח שרוול קיבה בתאריך 09.09 בבית חולים אסותא חיפה ע"י דוקטור ניסים גרון.
הגעתי לניתוח 140 קילו, 48.5 BMI עם השמנת יתר חולנית מאוד.אני מרגיש מעולה, כבר אוכל מוצק בכמויות מאוד מאוד קטנות .
ממליץ בחום על דוקטור גרון, אדם מקדים ורופא מעולה. מעולם לא הקאתי לאחר הניתוח, היו צרבות, אחרי יומיים של אשפוז הוציאו לי את הנקז ושוחררתי הביתה.
כמה דברים שצריך לדעת אחרי הניתוח.... הקושי הנפשי הוא מאוד קשה, אין תיאבון כי בניתוח הוציאו את הורמון הרעב(גרלין) אך החשק והתאווה לאוכל עדיין נשארת.כלומר - אדם שמן אוהב לאכול - לא להשאיר כלום בצלחת, לאכול הכל ובכמויות - ופתאום רואים שניגשים לצלחת ולא מסוגלים להכיל את האוכל - פשוט אוכלים מספר כפיות ואז שבעים הגוף פתאום עוצר אותך מלאכול -פשוט לא ניתן לאכול יותר- זה לא גן עדן כמו שזה נשמע - שוב - לאדם שמן שאוהב לאכול זה כאילו "לוקחים לו את הנאת החיים שלו". זוהי תחושה מובנת לכל אדם שמן - תחושה שעוברת עם הזמן וההבנה בראש שכבר לא ניתן לאכול את אותן הכמויות. שלא תבינו לא נכון....אני ממש לא מתלונן, אני אחרי כל הדיאטות שבעולם, האחרונה בניהם היתה שנה שעברה - הורדתי 61 קילו(!!!) והצלחתי להעלות הכל בחזרה בפחות מחצי שנה- מה שגרם לי להבין שלצערי אין אפשרות אחרת מלבד ניתוח - הייתי חייב שמשהו פיסית בגוף יעצור אותי מלאכול את הכמויות האדירות שהייתי אוכל - הסיכון ללא ניתוח הוא גדול בהרבה יותר.קיבלתי את החיים במתנה - תאריך הניתוח מבחינתי הוא תאריך יומולדת חדש שקיבלתי- נולדתי מחדש!
שאלה למומחים בפורום:
בחודש ושבוע מאז הניתוח ירדתי "רק" 15 קילו - השבוע ירדתי רק קילו אחד.
האם להיות מודאג שאדם שמן כמוני עם מסות של משקל להוריד יורד בקצב איטי כל כך?
יכול להיות שיש משהו שאני עושה לא בסדר? אני בקושי אוכל - אוכל כמויות קטנות כל שלוש שעות ולוקח מולטין ויטמין וזהו.
אודה לתשובה.
משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד - תגובה
שולה זק14/10/2011כל הכבוד על הירידה היפה וכל הכבוד על הדיווח הממצה.
אכן הועלתה נקודה חשובה ומעניינת - השינוי שחל בנו ביחס לאוכל, לאכילה ולכמויות. אני חושבת שזה חלק מאיתנו. היום אחרי 10 שנים, אני עדיין בבעית כמויות. העיניים ממלאות צלחת אבל הפה והגוף אוכלות את הכמות הנכונה ולא מעבר.
צריך להתרגל לשינויי אכילה, לשינוי ההרגלים ולשינוי החשיבה.. בגלל זה כל כך חשוב להיות במעקב של שיאטנית בתקופצ "ירח הדבש" של הניתוח בשנתיים הראדונות ואף לקחת חלק בקבוצת תמיכה ולשלב פעילות גופנית.
ירדת 15 קילו בחודש - יפה מאוד.....למרות משקלך הגדול כפי שציינת. אין תחרות וכל אחד מוריד בקצב שלו.
אני מקווה שאתה מתמיד לאכול כל 3 שעות , מרבה בשתיה ואוכל על פי תפריט שקיבלת מדיאטנית.
חשוב מאוד להתחילך לדלב פעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה....
משה14/10/2011היי
קודם כל המון תודה על התשובה, אין ספק שהניתוח הזה הציל לי את החיים..אני בן 28 וזאת הפעם הראשונה בחיים שלי שאני מרגיש שאין פה אפילו ספק ואני ארזה ואתחיל לחיות חיים נורמליים.
כמה שאלות קטנות:
אחרי כל ארוחה יש לי כאבי בטן..לא רציניים אבל כאבים כאילו הבטן מעכלת את האוכל....
* אם כואבת הבטן זה אומר שאכלתי יותר מידי?
* האם זה עובר מתישהו?
* האם אחרי חודש לאחר הניתוח יכול להיווצר סיבוך?או ששלב הסיכון בניתוח הסתיים?
* איך אני יודע אם יש קבוצות תמיכה לאנשים אחרי ניתוח שרוול באזור חיפה?
שאלה נוספת:
התחלתי לשלב פעילות גופנית וממש "נכנסתי" לזה...מתי אוכל להתחיל להתאמן מעבר לפעילות אירובית?(משקולות ועיצוב הגוף)
תודה תודה תודה על כל התשובות - כיף לדעת שיש פורום של אנשים שעברו ועוברים בדיוק את מה שאני חווה כרגע!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי משה
יעל הצפונית14/10/2011מזל טוב לשירוול, אכן עשית צעד משמעותי לשיפור חייך.
אנסה לענות לך מנסיוני של 8 חדשים.
הכאבים שאתה מתאר כנראה נובעים ממהירות האכילה ו/או מכמות גדולה מדי.
תנסה לאכול לאט לאט, ולמשוך את הארוחה לכדי 15-20 דקות.
לגבי סיבוך, נראה לי שאחרי חודש הסכוי כבר קלוש למדי.
קבוצת תמיכה יש בנשר אצל הדיאטנית נעמה כפרי . 050 8594351.
מקווה שקצת עזרתי.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)

.jpg)


