מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- תופעות לווי לאחר הניתוח ומזוןנילי30/10/2011
שלום לשולה היקרה, שלום לוותיקים ולחדשים.
תאריך של הניתוח שלי מתקרב (עוד שבועיים), ויש לי כמה שאלות (שלא מצאתי עבורם תשובות).
1. בזמן הניתוח מנפחים את חלל הבטן בגז כל שהוא, בכדי לקבל גישה נוחה לאברים. אז מה אחר כך - גז נשאר ו"יוצא החוצה" לבד, או מוציאים אותו ? בקיצור, מי שיודע - תענו בבקשה. קצת מלחיץ להתעורר עם הבטן נפוחה כמו בלון....
2. מזון שיעזור לריפואי פצעים פנימיים - אולי איזה שמן (שמן זית או שקדים או אחר), חליטות קמומיל ? אני בטוחה שקיים משהוא , אבל - מה ?
3. לא נראה לי שמיץ עגבניות יכול לעזור ליציאות (במקרה של עצירות). הרי בחודשיים הראשונים לא מומלץ אפילו לעשן בכדי לא לעלות את רמת החומציות בקיבה, אז לדעתי מיץ שיזיפים ועגבניה מרוסקת לא ממש מתאימות בהתחלה. אז - מה כדאי לאכול? אולי כפית שמן זית על הבוקר ? מה היא תדירות הצפויה של יציאות (פעם ביום, פעם בשבוע, כל פעם אחרי ארוחה) ?
תודה על כל תשובה, הגיון וניסיון. זה באמת חשוב לי, ואני בטוחה - שלא רק לי, פשוט לפעמים לא חושבים על זה, וכשזה בא - זועקים SOS.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לווי לאחר הניתוח ומזון - תגובה
שולה זק30/10/2011שלום נילי
1. את לא יוצאת נפוחה כמו בלון אחרי הניתוח. תרגע נפשך.
2. לגבי ריפוי התפרים הפנימיים לי אישית לא ידוע על נקיטת פעולות מיוחדות. תשאלי את הצוות הרפואי ביום האישפוז.
3. לגבי היציאות זה נושא מאוד אינדיבידואלי. אין כלל כמה פעמים ביום או בשבוע יש יציאת.
אחרי כל ניתוח והרדמה יש בעיה בהתחלה עם פעולת המעיים עד שהכל חוזר לתפקד כרגיל.
רצוי לשתות הרבה וכן מומלץ מיץ שזפים ועגביה מרוסקת, מקולפת ומסוננת.
בשבועיים הראשונים לאחר הניתוח לא חושבת שזה נבון לאכול שמן זית. אחר מיכן אפשר לתבל במעט שמן זית את האוכל.
אני מקווה שיש קוראים יותר יצירתיים ממני ויתנו לך תשובות משלימות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שולה
נילי30/10/2011פשוט אני אצטרך להתמודד מול השינויים כמעט לבד. מה שאני אכין או יקנה מראש - זה מה שיהיה לי ביד אחרי ניתוח. כמו שאורים - שלא יחסר דבר שיצטרך אותו, אולי מיידית.
חוץ מזה - גם לחץ....לחץ נפשי, שכולם חווים. תודה על הכל !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לווי לאחר הניתוח ומזון - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה30/10/2011בנוסף לתשובה העשירה של שולה רציתי להתיחס לנושא הגז.
ניתוחים לפרוסקופים מבוצעים לאחר ניפוח הבטן ע"י גז co2 שהוא גז ידידותי לגוף ואינו יוצר נזק. לאחר שיום הניתוח מרוקנים את חלל הבטן מהגז שהוכנס והמנותח אינו מרגיש דבר לאחר הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)