מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שולה. אני עצובאולגה09/11/2011
שום דבר לא טעים לי :(
ביצה-מכל הסוגים- לא טעימה לי..
לא בא לי גבינה לבנה,לא קוטג', לא מעדנים...
קרקרים כאילו מסרבים להיכנס...חומוס כבר לא טעים לי כמו פעם.. אחרי כמה נגיעות הוא מגעיל אותי... גם טחינה לא להיט בכלל...
אני מתחילה בסוף היום להרגיש את המצב רוח שלי שהוא ירוד... אני לא מצליחה לאכול כמו שצריך :(
היום לקחתי קורנפלקס קצת לטעום והיה סבבה אבל התעמקתי יותר בחלב.
מרק מידי פעם אני עוד שותה עם קציצה כזאת (מסיימת רבע ממנה)
בקיצור לא כייף בכלל וזה מתחיל להיות מתסכל...
איך אני אמורה לאכול בבוקר? ועוד 5 ארוחות ביום?...........של מה בידיוק?
אה ואני גם בעצירה במשקל....
הלפ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה ניתוח עברת אולגה?
מיכל09/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרוול
אולגה09/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חוקרת קצת
מיכל09/11/2011אני עומדת לעבור בעז"ה ב21/12 ניתוח טבעת. מאד מתרגשת ומחכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל
אולגה10/11/2011המון המון בהצלחה!!!
גם אני זוכרת את ההתרגשות.. אחחח זה היה שיא העולם ביום של הניתוח!
את עושה צעד נכון ושרק תצליחי... תמשיכי לחקור גם אני הייתי ככה... רציתי רק לדעת ולדעת! יאללה שעד שנה הבאה לא יהיה עליו שום קילו עודף :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמן, תודה
מיכל10/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגבי אוכל
נילי10/11/2011בוקר טוב לאולגה ! ראשית, אני שמחה שאת מרגישה טוב יותר, עקבתי אחרי כל הסיפור שלך והחזקתח אצבעות. אני עומדת ממש לפני ניתוח (בשבוע הבא), אז התעניינתי וחקרתי את הכל מה שרק היה אפשר. אז מצאתי באינטרנט את תפריטים לדוגמה בחוברת מידע - כירורגיה כללית שהונפקה ע"י בי"ח הדסה עין כרם. יש דברים מעוניינים, למשל דייסות, מרקים שונים (ים אפשרויות וגוונים), סלט טונה עם ביצה ומיונז קל. אני אישית החלטתי לקנות פירה מוכן של "גרבר" או חברה אחרת - מזון לתינוקות עשוי מפירות וירקות. זה יגוון את התפריט. מקוה שעזרתי, הרבה בריאות והצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נילי ושיהיה לך בהצלחה
אולגה10/11/2011וכן כל התפריטים האלה ידועים לי....
בסדר אולי אני סתם ממהרת וזה לא קריטי שהרבה דברים לא טעימים לי.
לא יודעת, נראה מה שולה תגיד...
בכל מקרה, שיהיה לך מה זה בהצלחה והתחלה של חיים חדשים מהנה :):)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קצת
נילי10/11/2011אה, אפשר גם ממרח אבוקדו, ממרח קבד, מוס טונה. יאמי ! אמור ליהיות טעים. ברור שאי אפשר כל הזמן רק גבינות ויוגורט.
אני חושבת שהרגשה שלך טבעית....גוף עובר תקופה קשה. במצב של החלמה תמיד קשה, אין תאבון. אני מקווה מאוד שבקרוב תרגישי יותר טוב ! ותודה על האיחולים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה. אני עצוב - תגובה
שולה זק10/11/2011אולגה חביבתי,
כנסי לשאלות נפוצות ותמצאי שם תשובות רבות לגבי התפריטים והתנהלות. הילה נתנה ך רשימה ארוכה מה לאכול ואיך לגוון.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא
אולגה10/11/2011השאלה שלי היא לא מה לאכול...
השאלה האם זה בסדר בשלב כזה שיש מין אי רצון כזה לא לאכול דברים מסויימים? והאם זה הגיוני שעדיין אוכל מוצק לא מסתדר לי...
תפריטים יש לי מפה ועד שם...
התסכול נבע מזה ששום דבר לא טעים לי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולגה - טעמים
דניאל11/11/2011יש השפעה על הטעמים לאנשים מסויימים.
אישתי אחרי הניתוח הפסיקה לאכול עוף, דגים ועוד כמה סוגי אוכל בגלל שינויי טעמים,
לא כי לא בא לה לאכול - פשוט לא יכולה לסבול את הטעם.
לפני הניתוח היא אכלה הכל.
את פשוט צריכה למצוא מה כן טעים לךף
לנסות דברים חדשים, ועם הזמן, לנסות גם דברים שוב ולבדוק,
אלונה אישתי, חזרה לאכול שניצל (מטוגן) וכבד.
ואני למשל - אוכל הכל,
אתמול אכלתי במוזס, השותף לארוחה הזמין סלט, סטייק אנטריקוט וציפס,
אני אכלתי שליש מנה והוא את היתר,
התחלקנו חצי חצי - כולנו יצאנו מרוצים.
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דניאל
אולגה11/11/2011:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאולגה ופנייה לכל חברי הפורום
הילה כהן16/11/2011הי אולגה
אחת מתופעות הלוואי אחרי ניתוח השרוול היא שינוי בחוש הטעם , דבר שיכול לגרום לתסכול ולעצבות כמו שתארת . חשוב לא להתעלם מכך ולדבר על התחושה עם המטפלים שלך ועם חברים תומכים בפורום כי היא חלק מעיבוד של השינוי הגדול שעברת.
יחד עם כל הרווחים והשמחה מהירידה במשקל חווים תחושות של תסכול ו"פרידה " או אפילו אבל על אובדן המקום של האוכל ומשמעותו עבורך
אני מזמינה את חברי הפורום לשתף בחוויות כאלו ולספר איך התמודדו איתם , האם עוד אנשים הרגישו ש"אין טעם" בחיים עם פחות טעמים או כמויות קטנות יותר? כמה זמן זה נמשך? האם יש שיפור? ומה עזר לכם להתמודד?
אולגה - אני אשמח אם תעדכני אותי לגבי המלצתו הנוכחית של הרופא שלך לגבי מרקם הכלכלה וננסה לחשוב על דברים נוספים שאת יכולה לאכול. נסי להוסיף תבלינים חזקים לאוכל כמו אבקת מרק בצל לגבינה או לפירה או אפילו תבלין פיצה (לא שיא הבריאות ,אבל יכול לעזור)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה את מדהימה
אולגה16/11/2011איזה כייף לקרוא הודעה כזו :)
אז כן, באמת היה עצוב ולא כייף אבל אחרי שחקרתי את כללללל הפורום הזה בתקופה האחרונה מאז שאני מרגישה ככה, הבנתי שהרבה אנשים מרגישים ככה ואם יש קושי במוצקים לא להכניס בכוח ולחכות עם הזמן...
אני בימים האחרונים הבנתי שאני צריכה להישאר באוכל שאני יכולה לאכול ולא להתבעס יותר מידי אם קציצה/ביצה לא עוברת...ולהתרכז פשוט בזה שאני חייבת לאכול ולא משנה מה זה יהיה ואם ההתקדמות שלי איטית מידי.
אז אני אוכלת קצת חביתה (עם חלב) שיוצאת מאוד רכה... ומרקים בטעמים למיניהם (כמו שאמרת שיהיו תבלינים וקצת טעם נוסף)
בנוסף,ואני מקווה שאני לא עושה טעות, התחלתי לאכול קצת גבינה לבנה עם זיתים, ואני לועסת טוב טוב את הזיתים והאמת שזה משדרג לי את הטעם וגורם לי לרצות לאכול גבינה לבנה.
יום שני הבא יש לי פגישה עם רובין,והאמת נראה לי שהוא יהיה מבסוט רצח מזה שעוד לא עברתי למוצקים.
בכל מקרה, אחרי התסכול והייאוש והבכי הבנתי שלא צריך להאציץ ויהיה בסדר..
אה ויום שלישי הבא גם קבעתי תור לדיאטנית ונראה איתה מה אפשר לעשות וזה יוצא טוב מאוד כי זה בידיוק יום אחרי הפגישה עם רובין.
ושוב הילה, תודה על ההתייחסות. ממש שמחתי לקרוא את ההודעה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה את מדהימה - תגובה
הילה כהן16/11/2011אולגה , שמחה שהקלתי במידת מה , את בדרך הנכונה ובאכילה כמו בכל קושי בחיים את צריכה למצוא את הדרך שלך והקצב שלך בעצמך . תקדישי זמן לברר מה עובר טוב ואילו מאכלים גורמים לך נוחות ויחד עם החיפוש הזה תקדישי גם זמן לדברים אחרים שעושים לך טוב ולא קשורים לאוכל - עולים לי המון רעיונות אבל את בטח יודעת מה וגם תגלי דברים חדשים שעושים לך טוב
שיהיה בהצלחה , תמשיכי לעדכן בפורום לגבי ההתקדמות שלך ובכלל לגבי החוויה שלך מהתהליך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)