התחלת תהליך

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• התחלת תהליך
    דורית
    23/11/2011

אתמול הגשתי את הטפסים האחרונים לביטוח
    היום נפגשתי עם הדיאטנית בפעם הראשונה
    ניתוח ב 8.2.2012
    היום עם 30 ק"ג מיותרים, אסטמה ודום נשימה בשינה.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התחלת תהליך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהצלחה

נילי
    23/11/2011

בהצלחה, דורית. אני שבוע אחרי ניתוח. אז לדעתי טוב מאוד שיש לך מעל חודשיים להתארגן, גם נפשית וגם פיזית. תנסי לאכול כל 3 שעות, ובבוקר - במשך מקסימום שעתיים מרגע שאת קמה.זה יעזור לקיבה להתרגל לאכול בזמן, כל 3 שעות וארוכות קטנות.
    אני בטוחה שדיאטנית כבר אמרה לך על זה.
    מבחינה נפשית - תדברי או תכתבי כאן על כל החששות והפחדים שלך, תוציאי הכל החוצה. לפעמים מספיק רק לאמר - וזה עובר. תוכלי לקבל כאן תמיכה ולקבל מענה על שאלות מאנשים שכבר התקדמו בתהליך אותו את מתחילה.
    אז בהצלחה למאן הבריאות !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התמיכה

דורית
    23/11/2011

נילי,

ראשית תודה על התמיכה, אני באמת צריכה את זה בעלי כל הזמן אומר לי שאני שמנה ואני לא דואגת לעצמי ועכשיו הוא טוען שאני לא צריכה ניתוח!
    כרגע החששות שלי הם הסיבוכים שיכולים להיות בעתיד שעדיין לא יודעים מה הם , כי סוג זה של הניתוח הוא בעצם יחסית חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבוכים

נילי
    23/11/2011

אחוז הסיבוכים הוא פחות מאחוז אחד. בשנה הראשונה ירידה במשקל יפה מאוד. אבל לצערי, לא כולם יודעים לשמור על החיים החדשים. מילקשייקים וגלידות מחליקות לקיבה מה זה טוב ומהר, וללא כל כאב. הניתוח הוא לא פרוצדורה קוסמטית לשיפור החיצוני, אלא כלי לשינוי הרגלי חיים לא נכונים שגרמו למחלות ולהשמנה.
    למשל אני לא יכולה כעת לשתות את היוגורט הנוזלי שלי בשלוק אחד. אני מלקקת את כפית כמו גור קטן, ולוקח לי כ-20 דקות לסיים את 100 מ"ל. אז מה ? היום אני יודעת שזה - מה שגוף שלי צריך. שבוע כמעט רק על הנוזלים, אבל מלאה באנרגיה, מבשלת למשפחה, מנקה.....אז מאט הזה מספיק בהחלט לחיים טובים. כן, אני רוצה סטייק או חתיכה של סלמון בגריל.....אבל כאשר יהיה לי מותר, אני אוכל את זה בכמות הנכונה, בזמן הנכון וזה לא יזיק לי כמו אכילה קודמת.
    בכאב אחרי ניתוח מטפלים טוב. הוא פחות מכאב של ניתוח קייסרי.
    סוד של הצלחה - לעשות בדיוק מה שאומרים הרופאים. על תדאגי - לא יהיו לך סיבוכים.
    אם את רוצה לחלוק בי בתחושות ופחדים או לקבל פרטים - אני כאן.
    נילי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה כיף

ימית
    23/11/2011

איזה כיף לקרוא את התגובה שלך יש לי תאריך לניתוח אמצע דצמבר וכל החששות מתפוגגים כשקוראים את התגובה שלך... תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד... תקראו בבקשה

דורית
    23/11/2011

כמה כיף "לדבר" איתך, מתי עברת את הניתוח?
    אני דווקא חוששת לטווח הארוך הרחוק יותר (עשר שנים) הרי לא יודעים מה יהיה בעוד עשר שנים כי הניתוח יחסית חדש (בארץ משנת 2005).
    אני כל כך רוצה כבר להראות 30 ק"ג פחות, חלק מהדימוי העצמי הנמוך לי נובע מהעודף שומן שעלי, נמאס לי כל הזמן להסתכל על עצמי, לא לרצות להצטלם וכל הזמן לקנות בגשים חדשים בגלל שהאחרים לא עולים עלי (סיבה מבאסת לקנות בגדים) ללכת לחנות בגדים לרצות לקנות בגד שנראה לי והוא פשוט לא עולה עלי.
    יוצאים למסעדה כמה חברים כולל בעלי ואני מזמינה משהו ובעלי מסתכל עלי במבט ועושה לי סימנים על האוכל שאני מזמינה...
    די נמאס
    נכון שאני נשואה אבל כן אני רוצה שגברים יסתכלו עלי ויחמיאו לי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יהיה עם השנים

נילי
    23/11/2011

ערב טוב,
    אני אתחיל מי זה שאת צודקת - ניתוח שרוול הוא חדש, אבל יש ברפואה ניסיון גדול בכריתת קיבה חלקית. יש הרבה מחלות כאלה ואחרות, שבעקבותן "חותכים ומוציאים" את העברים פגועים שלא ניתנים לריפואי. אז ניתוחים כאלה קיימים כבר אמון זמן. הבעיה שלנו שכל עבר (במיוחד הקיבה - עבר שרירי) עם הזמן גודל ומתרחב. למשל, אם אין שן בפה - שן הנגדית יותר ארוכה. זה טבעי. אז עלינו פשות להמשיך את החיים בשיטה החדשה, ולא לחזור לישנה. כי אם נחזור לאכול את האוכל ה"לא טוב" בכמויות "לא נכונות" - יחזור גם משקל וגם כל המחלות (מורידים 40 קילו ומשמנים חזרה 20) .
    דיאטנים אומרים כי אחרי שנה וחצי-שנתיים משקל חוזר עד שליש ממה שירד.
    זה אומר - צריך לשמור כל החיים. אחד מן הפתרונות - פעילות גופנית וליווי דיאטני במשך 2-3 שנים לאחר ניתוח.
    אני שבוע בדיוק אחרי ניתוח.
    מרוכזת בצריכת חלבון (לריפואי והחלמה), אוכלת נוזל ממרק בשרי, גבינות מדוללות החלב
    ומחפשת רק דברים טובים בחיים החדשים - מבשלת בשמחה ובכייף, ואפילו לא טועמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודקת ומחזקת את דבריך- תגובה

שולה זק
    23/11/2011

אני מעל 10 שנים לאחר ניתוח (SRVG) ניתוח שהיום כבר לא עושים. אבל השכלתי להפנים שינויים בהרגלי אכילה ושילוב פעילות גופנית ומבלי להחמיא לעצמי (חחחחחח) אני משתבחת עם השנים!!!.
    הצלחת הניתוח תלוי רק בנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה תודה

דורית
    23/11/2011

איזה כיף לכן
    אני מתחילה להתמכר לפורום
    אבל אחד לא מבין אותי כמוכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנילי

דורית
    23/11/2011

יש לך תמונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו