אחרי שרוול בתאריך 23.11.11

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• אחרי שרוול בתאריך 23.11.11
    שמש הגדול
    29/11/2011

שלום לכולם
    אני מרגיש חובה וצורך לשתף את סיפורי (למען מתלבטים/מתלבטות) לאחר שניזונתי מפורום זה במשך תקופה ארוכה - מהסיפורים ,השאלות ובעיקר התשובות אשר סיפקו לי את המידע שהיה דרוש לי לקבל את ההחלטה ששינתה ומשנה את חיי.
    פרק א' -בבית החולים
    אז אחרי דחיית הניתוח בעקבות שביתת הרופאים זה קרה בתאריך 23.11.11....עברתי את ניתוח השרוול המיוחל ויצאתי לדרך חדשה בחיי.
    נותחתי ע"י ד"ר הדר ספיבק החביב בבית החולים תל השומר.
    אחרי הלילה הראשון שהיה לי קשה מאד (הגז סירב לצאת והמנקז היקשה על נשימתי) בעיקר בגלל שותפי לחדר שהצליח להעיר אותי כל חמש-עשר דקות כשאני "מפוצץ" במורפיום , התעוררתי לתקווה חדשה ועוד לפני ביקור הרופאים זינקתי לסיבוב ראשון במחלקה.
    לאחר ביקור הרופאים בשעה 09:00 כבר הורשתי להתחיל בשתייה (ללא בדיקת דליפה).
    עוד סיבוב קל בשעה 12:00 לפני שנת הצהריים...וכשהתעוררתי בשעה 16:00 חלפו כמעט כל הכאבים (נשאר מעט כאב של הנקז עד ליום למחרת בשעה 12:00 ששוחררתי הביתה).

פרק ב'- בבית
    ביום שבת (שהיה היום שלישי לאחר הניתוח) הרגשתי מצוין ויצאתי לכשעתיים לפארק למסיבת יום הולדת - הרגשתי מצוין כאשר הייתי צמוד לבקבוק מים בטעמים ולא הרגשתי חולשה בכלל. (למעשה לא הרגשתי חולשה עד היום (יום שלישי -היום השישי מאז הניתוח)
    ביום ראשון שילבתי אקטימל לארוחת בוקר ועוד אחד לארוחת ערב.
    ביום שני הוספתי לתפריט גם את מולטי ויטמין בטעם הדרים שקניתי מבעוד מועד.
    והיום (יום שלישי) צירפתי לתפריט גם משקה יוגורט 1.5% של יופלה (250 גרם ב- 20-30 דקות ירדו חלק ללא שום בעיה).

נראה לי ששאריות הגז בגופי התנדפו שכן אינני עושה "גראפסים" (סליחה על הביטוי( קטנים וכואבים שהופיעו בימים הראשונים.

אני עדיין מפנטז על שווארמה,חומוס פטריות והמבורגר עסיסי אבל אני בכלל בכלל לא מרגיש רעב ולכן מחשבות "השמן" שבראשי נעלמות מהר כמו שהגיעו.

מחכה כבר למחר לשלב מאכלי "בלנדר" ו"גרבר" בתפריט. - אשמח לשמוע המלצות למאכלי "בלנדר" לשבוע הקרוב (השבוע השני) .....

בברכה
    שמש הגדול

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי שרוול בתאריך 23.11.11

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה יופי

נילי
    29/11/2011

כל הכבוד לשמש !
    אני עברתי את הניתוח שרוול ב- 16/11/11.
    אני שמחה שאתה מרגיש טוב ו"אוכל" טוב, אבל נראה לי שאתה קצת ממהר.
    תנסה בבקשה לא להתקדם לאוכל רך, זה ממש מוקדם !
    האם קבלתה תפריט מדיאטן של בית חולים ? אם לא - אז מותר לך לאכול :

גבינה לבנה, קוטג', יוגורט, אשל, גיל, לבן מכל הסוגים.
    נוזל ממרק עוף/בקר, מעדני דיאט (למשל "תענוג" של 0.5% משטראוס).
    מוטר לשתות שוקו או נס (על חלב). תנסה גבינה בולגרית/צפתית ביחד עם הלבה:
    תמלא כפית של שניים ביחד.

בקיצור, כמה שיותר חלבונים לריפוי פצעים. צריכה יומית - 70 גר' חלבון.

אחרי בהרך 10 ימים, תוסיף ביצה רכה כל יום, ממרח אבוקדו עם שמן זית, מרק ירקות טחון (גזר, דלעת, קישוא, ת"א בלבד!), מוס טונה, ממרח כבד עוף.
    שבועיים אחרי ניתוח - אפשר לנסות פסטרמה דל שומן עד 4 פרוסות, 2-3 כפות פירה ת"א או ת"א+קישוא (בטטה), סלק מבושל מרוסק דק.

יש להוסיף מאכל חדש רק 1 ביום, עדיף לשלב אותו עם משהו "ישן".
    אחרי 3 שבועות צריך לפנות לדיאטן - לקבלת המלצות כיצד להמשיך.
    המון המון בריאות והצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבלתי את המלצתך

שמש הגדול
    29/11/2011

היום הוספתי נוזל ממרק עוף.
    ומחר בבוקר אתחיל עם גבינות!
    דרך אגב עניין ה"לחץ שמופיע כאשר שותים מהר מידי",
    אצלי הוא מופיע ממש בעדינות(כמעט ולא מזיז לי) אולי פעם או פעמיים ביום וזה בכלל לא כואב לי. האם יתכן שאני בכלל לא חווה את אותה תופעה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בחזה או בבטן

נילי
    29/11/2011

היה ליפעם-פעמיים, אבל לא כאב ממש. זה הופיע לי כשאכלתי כפית אחת מיותרת. אז עכשיו אני לא אוכלת יותר מ-125 גר (קוטג' נישהוש עם תפנד זיתים), שווה ל-2/3 כוס.
    אני משתדלת לא להרחיב את השרוול החדש שלי, אז עוצרת מייד שמרגישה מלאות. אצלי זה לא בחזה, אלא במרכז הבטן :).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך - תגובה

שולה זק
    29/11/2011

העברתי את הבלוג שלך לשאלות הנפוצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפי שכבר אמרתי לפני - התודה היא לך.

שמש הגדול
    29/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו