יום רביעי הבא בעז"ה הניתוח

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• יום רביעי הבא בעז"ה הניתוח
    מיכל
    14/12/2011

וההתרגשות בשיאה
    אני עומדת להתנתח באסותא אצל אבינח.
    איך מרגישים אחרי הניתוח? מהן בד"כ ההוראות? כמה זמן התאוששות?
    תחלקו איתי מנסיונכם חברים, בבקשה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי ניתוח

נילי
    14/12/2011

ערב טוב,מיכל.
    אני 4 שבועות אחרי שרוול.
    ניתוח שלי נמשך שעתיים. כמה זמן בחדר התאוששות ?
    כל אחד לפי הרגשה שלו. אותי שחררו למחלקה אחרי שהתעוררתי וקבלתי הדרכה על המכשיר שמפחית כאבים. נראה לי כמו שעה.
    כאב לי חתך אחד מתוך 6. כאב סביר, לא מעבר למה שאפשר לסבול, היו תרופות שונות לטיפול בכאב. הראשונה - מכשיר עם מורפין. אותו הפסקתי למחרת, ונתנו לי תרופה אחרת, פחות חזקה. אנחיות - לשתות בלגימות קטנות אחרי צילום בליעה (למחרת).הביאו לי גם מיץ תפוחים דיאוט. לא הייתי מסוגלת לשתות אותו בגלל הממתיק - לא אוהבת. אז שתיתי חליטות תה עם דבש, 1/3 כוס כל שעה ומים. 3 ימים אחרי ניתוח שוחררתי הביתה.
    שבועיים נחתי. בתחילת השבוע זה חזרתי לעבודה. הכל בסדר גמור. קבלתי מחמאה:
    "היית בחופש מחלה הרבה זמן, חלית קשה...אבל נראית מה זה טוב!" חחחחח.
    ירדתי כ-8-10 קילו (חצאיות נופלות ממני כולן).
    על תכנסי ללחץ. קבלת החלטה להינתח - תזרמי עם הזמן. תקפידי לשמור על המלצות של דיאטנית ורופא - זה חובה.
    אנחנו כאן - אם יש שאלות, תשאלי, אענה לך בשימחה.
    בהצלחה,
    נילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יקירה

מיכל
    14/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה חמודה, כנסי

מטובעת
    14/12/2011

אהלן!!! אשמח לשתף אותך החוייה שלי. גם אני נותחתי אצל ד"ר אבינוח לפני שבועיים בדיוק. אל תדאגי, עשית את ההחלטה הנכונה. הגעתי ביום הניתוח בשעה 13:00 כמו שנתבקשתי. את בצום מוחלט ללא שתיה מים מסטיקים או סיגריות (אם את מעשנת..) הגעתי למקום , התקבלתי על ידי אחיות מקסימות עשו לי בדיקות לחץ דם, חום סוכר, קיבלתי חלוק ונכנסתי לחדר. שיא ההתרגשות שלי היה יום לפני הניתוח. כל כך רציתי כבר להיות אחרי!!! חששתי קצת מההרדמה הכללית אף פעם לא עשיתי קודם ברוך השם וזו היה פעם ראשונה. נכנסתי לחדר הייתי עם אמא שלי. העדפתי שבעלי ישאר עם הילדים. התעסקתי קצת במחשב/הטלויזיה אישית שיש לכל אחד. אח"כ אפילו תפסתי תנומה קלה. כשבאו לקחת את שותפתי לחדר התחלתי שוב להתרגש אך נשארתי במיטה וחיכיתי בסובלנות. אגב אני ממליצה לך לבוא קצת קודם כי סדרכניסה לניתוח עפי סדר ההגעה אני באתי בערך 12:30 והייתי בתור שלישית להתנתח!!! נכנסתי לחדר ניתוח לקראת 16:00 . שתביני היו עוד כ 10 מנותחים אחרי אז אני ממליצה לך לבוא קודם... אחרונה נכנסה בסביבות 21:00 !!! כשחיכיתי לניתוח ירדתי מהמיטה והלכתי שירותים לפיפי.. חח ,, תמיד כשאני מתרגשת יש לי ... נכנסתי לניתוח רגועה, עברתי לשולחן המנותחים חשבתי בליבי אין מצב שאני עוצמת עיניים ויתחילו לפני הזמן!!! אמרתי תשארי ערה תשארי ערה.. שמו לי מסכת חמצן או לפחות מה שהם אמרו אמרו לי גם מחשבות חיוביות מחשבות חיוביות כל האחים והרופאים באו סביבי .. הרופא המרדים ניגש לעשות לי זריקה בוריד (שפתחו לי ממש בחדר לפני שנכנסים לניתוח..) ואני עוד עם המחשבות תשארי ערה תשארי ערה ופתאם שמעתי כל של אחות מקסימה שקראה לי בשמי ... שאלה אותי מה שלומך חמודה שלי ואני- מתי מתחילים ? היא ענתה לי מותק שלי את כבר אחרי... איך שמחתי אין לכם מושג....אז הרגשתי קצת כאבים וקיבלתי זרית וולטרן שעזרה לי מאד. הייתי עוד קצת זמן בהתאוששות ואז סניטר חביב לקח אותי בזהירות לחדר.. אמא שלי חיכתה לי ... היתי באופוריה של להיות אחרי... איך שיכולתי ירדתי מיד מהמיטה לשירותים, כעבור כ שלוש עות התחלתי לשתות בלגימות קטנות מים... השעה היתה סביב 21:00 ואמא שלי נסעה הביתה עם אחותי שגם לקחה לי את הרכב מהחנייה... וטוב שכך כי לא הייתי מסוגלת לנהוג וגם חששתי... איך שיכולתי לקום קמתי והסתובבתי... אחכ נפגשתי עם מנותחים אחרים וישבנו בסביבות 02:00 בלילה שתינו תה/ נס באישור האחיות כמובן.. העברנו צחוקים אל תשאלי חחחחח...... אח"כהסתובבנו עוד קצת וחזרנו לישון .... אחיות המתוקות מהמחלקה היו ממש נשמות טהורות..... אמרו לנ כי ד"ר אבינוח ניתח עד מאוחר ולא הספיק לראות אותנו אז יבוא בשעה 05:00 לראות אותנו עם הדרכות לאחר הניתוח... איזה חמוד הוא פשוט בן אדם מקסים בא אלינו ב04:45 הביא לנו דף הדרכה, דף הפנייה לסגירה כעבור חודש בערך נתן לנו זמן לשאול כל מה שרצינו... אחכ הלך והסתובבתי עוד קצת במחלקה הלוך ושוב כי אסור לשכב הרבה אחרי הניתוח... בבוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך חויות

מטובעת
    14/12/2011

בבוקר כולם שוחררו בעלי אסף אותי באתי הביתה שתיתי המון בלגימות קטנות ועשיתי הליכה. כמה ימים ראשוניים היייתי די בהלם אפשר להגיד לא אכלתי כלום ואני רגילה לאכול... לקחתי חופשת מחלה שבועיים. יום ראשון כפי שד"ר אבינוח המליץ ניגשתי להוריד את הסיכות. לא חיכיתי יותר כי ראיתי שמקום הניתוח ( 5 חתכים כן כן.. ) התאחה. אחרי שהורדתי תפרים קפצתי לחנות בקרבת המקום ופינקתי את עצמי עם מגף ( הרי בגדים לא קונים עכשיו ולא אוכל אז לפחות מגף חחחחח זהו זה החויות הראשונות .... אם את רוצה לשמוע עוד פרטים, את מוזמנת לפנות אלי למייל [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר מאד חשוב...

מטובעת
    14/12/2011

אם את רוצה לקרוא עוד קצת לפני הניתוח ממליצה לך להיכנס לפורומים של ניתוח טבעת בתפוז- קיצורי קיבה , וגם אגנדה - מטובעים תמיד טוב לשמוע על עוד אנשים שעברו ניתוח טבעת - שם יש המון תגובות ספציפיות לניתו הזה... אחרי הניתוח חרשתי על כל הפורומים האלה לקבל מידע ותמיכה ... ההתאוששות היא הרבה יותר קלה. הניתוח ארך כ חצי שעה אפילו פחות ד"ר אבינוח אמר שהניתוח שלי היה כ עשרים דקות!!! ואישפוז קצר ביותר אבהצלחה מחזיקה לך אצבעות את תתחילי יים חדשים ובריאים לכי בגישה חיובית ותעשי ספורט!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

מיכל
    14/12/2011

אין לך מושג כמה עזרת לי.
    מתי את הולכת לסגור את הטבעת? מה את אוכלת עכשיו? (בין דיאטת הנוזלים לסגירה הראשונה) את מתחילה לראות ירידה?
    אני מנהלת את ההכתבות גרך כאן ולא במייל כי ממש חסר פה בפורום התייחסות לניתוחי טבעת וגם משום מה מתייחסים די בזלזול לניתוח הזה בהשוואה לאחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנסי ....

מטובעת
    14/12/2011

לגבי חוסר ההיתייחסות לניתוחי טבעת - מסכימה איתך בהחלט. כאן רוב האנשים עברו ניתוח מסוג שרוול או מעקף. לכן הפנתי אותך לפורומים ספציפים. אני אישית כשהייתי בשבוע נוזלים ירדתי המון אבל זה לא אומר כלום איך שהתחלתי ירקות וגבינו ישר השלמתי 2 ק"ג!! מתוך ה7 שהורדתי בשבוע הראשון. אל דאגה. בניגוד לניתוחים אחרים שציינתי בטבעת לא יורדים מהר. הירידה היא בריאה והדרגתית. את משנה אופן אכילה וסוגי המאכלים. יש הרבה פלוסים לניתוח טבעת. ההתערבות הניתוחית היא מינימלית. ההחלמה היא הירה. תוך מספר ימים את חוזרת לפעיולת מלאה (!!) חשוב שתשלבי ספורט מכל הסוגים . אני אישית אוהבת ספורט וזה המזל שלי. אני עובדת בעבודה תובענית שמתחילה ב07:00 בבוקר. לכן, אני קמה ב05:00 עושה שעה הליכה וב6 עד 6:30 מתארגנת ועפה לעבודה. בצהרים אני חוזרת עושה חצי שעה אליפטיקל וחישוק הולה הופ ומשקולות. בערב ב20:00 אני ושב יוצאת להליכה של שעה. אני מבחינתי להישאר בבית בערב זה מקור לפיתוים אני מעדיפה לנצל זאת לספורט. וככה את גם אוכלת פחות. חוזרת מקלחת והיידה למיטה. אל תדאגי כל התחלה היא קשה. אני התחלתי עם ההליכות כשבועיים לפני הניתוח . גם אם את לא ממש אוהבת מבטיחה לך שאחרי שתתחילי את תראי איזה הרגשה טובה את עושה לעצמך בזה שאת משקיעה בדבר הכי חשוב לך- הגוף שלך ואת תתמכרי. יהיה לך גם מרץ וכוח לעשות זאת. תתחילי חצי שעה בבוקר ובערב ותעלי לשעה. בבוקר תמיד היה לי קשה לקום אך בתקופה הנתונה אני פשוט קופצת מהמיטה נכנסת לנעלי ספורט ועפה החולצה. יהיה לך יותר ביטחון עצמי כשתראי איך הגף שלך מתחזק ותקבלי מחמאות שאת נראית נפלא , שאת זוהרת וכו'. רק עם אוכל יש ירידה אבל העור לא נמתח יפה - רק עם ספורט!!! יש הרבה מנותחים שרזו המון אבל נשאר עור. אם תעשי ספורט העור שלך יראה נפלא!!! אני אישית עכשיו חזרתי מהליכה , שותה כוס גדולה של תה ירוק עם לימון, ותכף נכנסת למיטה. אכלתי בשעה 18:00 סלט ומרק ירקות לפי מה שמותר לי ושבעתי העיקר לא להסתובב כל הזמן סביב אוכל. תקיפי את עצמך בסביבה תומכת תספרי שאת בתהליך זה יעזור לך לעמוד בציפיות של עצמך. תאמיני בעצמך, אם כולם מרזים אין שום סיבה בעולם שזה לא יקרה גם לך!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש אותם חוויות

צביה
    15/12/2011

אני זוכרת שכשאמרתי שאני הולכת לעבור את הניתוח אצל אבינוח אז אמרו לי לא כדאי לך
    את תהי מס' אצלו הוא מנתח כל כך הרבה .

היום אני יכולה להגיד שהייתי מס' אבל מס' של פיס - אין עליו כ"כ רגוע ושלו .

יום קודם הייתי אצל המרדים ושאלה ראשונה ששאלתי אם אפשר לקחת כדור הרגעה ,

אבל ממש לא הייתי צריכה נכנסתי לחדר ניתוח ואם כל האקשן וההכנה אמרתי לדר ' אבינוח תשמע אתה מרדים אותי אני לא יודעת מה יהיה איתי אבל תדע שאני רוצה לצאת מכאן מידה 40 , הוא צחק וככה נרדמתי אם חיוך גדול על הפנים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח טבעת - תגובה

שולה זק
    15/12/2011

אני יוצאת מתוך הנחה שאת עוברת ניתוח טבעת, מאחר וציינת שאת מנותחת של דר' אבינוח.
    משחררים אותך הביתה כמה שעות לאחר הניתוח (כ- 24 שעות בבית חולים מרגע ההגעה עד העזיבה)
    רצוי בבית לנוח ולהתחזק לםחות שבוע ימים. הכל לפי איך שתרגישי ותתחזקי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו