צריכה עזרה-לא יורדת במשקל

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה-לא יורדת במשקל
    גלוש
    28/12/2011

אני כבר חודש ושבוע אחרי ניתוח שרוול , לוקחת ויטמינים , משתדלת לעשות פעילות קלה (הליכה 20 דקות ) ובכל זאת מאז 3.12 (100 ק"ג) אני תקועה באותו משקל .
    התחלתי את הניתוח ב 109 ק"ג ,
    האם זה נורמלי שבתחילת הדרך נתקעים, ההגיון אומר שאחרי כמה חודשים או אחרי ירידה גדולה זה יתקע.
    יכול להיות שאני עושה משהו לא נכון ?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה-לא יורדת במשקל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה-לא יורדת במשקל - תגובה

שולה זק
    28/12/2011

מה הגובה שלך?
    האם את במעקב דיאטנית? קיבלת תפריט?
    היית בביקורת אצל הרופא המנתח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יורדת במשקל

גלוש
    28/12/2011

הגובה שלי הוא 162
    אני לא במעקב דיאטנית , (אני אוכלת מעט מאוד, אבל מהכל )
    והייתי בביקורת אצל המנתח לפני שבועיים, ויש לי שוב בעוד שבועיים (בניתוח שלי נשאר כלי דם פתוח והיו לי דימומים אז אני במעקב אצל המנתח )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת דיאטנית - תגובה

שולה זק
    28/12/2011

במקרה שלך לא הכמות קובעת אלא ה"איכות"
    חשדוב ביותר לפנות לדיאטנית ולהקבל תפריט מאוזן המותאם לך אישית.
    אני מאמינה שאת אוכלת מעט אבל יתכן ובמעט שאת אוכלת כמות הקלוריות/אנרגיה רבה - שאת לא יורדת במשקל.
    פני לדיאטנית ותראי שתרדי במשקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכימה עם שולה, כנסי.

אלומה
    29/12/2011

שלום חמודה, מתנצלת מראש שדברי הבאים עלולים להישמע ישירים מדי אבל לפעמים צריך שמישהו ינער אותנו כדי שאנחנו נתעורר ונתחיל לשנות את חיינו. אז ככה: את אוכלת מעט כפי שאת מספרת אך מאד יתכן שהאוכל שאת אוכלת עתיר קלוריות. את אוכלת פחמימות? מתוק? את לא תרדי!!! פשוט לרמות את הניתוח אבל לא בשביל זה עשית אותו (אני מניחה לפחות). ואגב למה את עושה פעילות גופנית קלה? למה רק 20 דקות ביום (בהמלצת רופא שאסור לך להתאמץ או מה??) ממליצה על דרכי הפעולה הבאות: להוריד פחמימות לחלוטין. זה קשה, במיוחד בימים הראשונים. אם אוכלים פחמימות במיוחד פחמימות פשוטות כגון לחם אורז פסטה וכו' רמת הסוכר עולה בבת אחת אח"כ אינסולים עולה בבת אחת-- קיצר את אחרי שעה רעבה כאילו לא אכלת כלום. תוכלי בבוקר גבינה לא שמנה עד 5% עם מעדן דיאט (אפשר אפילו לערבב 3 כפות גבינה לבנה עם מעדן יוגורט פירות דיאט זה משביע מאד!!! את יכולה להוסיף כפית דייסיבית , ותשתשי תשתתי תשתי!! ככה את לא תהייי רעבה!! עם הגבינה/ מעדן תשתי נס או תה כוס גדולה. יפה? בצהרים ירקות מבושלים עם מנת חלבון כגון חזה אפוי לא מטוגן או קציצות ללא שומן איך עד עכשיו?? בערב שוב ירקות מרק מה שאת רוצה. העייקר זה לצאת ממעגל הרעב- אוכל0- רעב. אל תסתובבי כל הזמן סיב אוכל חפשי לך עיסוק אחר !! תצאי מהבית תטיילי תלכי גם ספורט וגם רחוק מהמקרר!!! אם אין לך קונטראינדיקציה רפואית תצאי להליכות גם אם לא בא לך בבוקר לפני העבודה ובערב את יודעת כמה אנרגיה זה יתן לך? תתחילי. ההתחלה הכי קשה. אח"כ כשתתחילי לרדת זה יתן לך מרץ להמשיך. אגב אני חודש בדיוק אחרי הניתוח 9 ק"ג פחות ואני עושה בדיוק מה שרשמתי לך אז בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הכבוד אלומה - תגובה

שולה זק
    29/12/2011

אהבתי את ההתנהלות שלך. התנהלות טובה ונכונה.
    המשיכי והדרך להצלחה מובטחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלומה

אפרת עוזיאל
    31/12/2011

זה שצריך מעקב דיאטנית 100% נכוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן.
    אבל בשום פנים ואופן לא לאכול ללא פחמימות . הגוף זקוק לזה זה מה שנותן לגוף את הכח.
    צריך להרגיל את הגוף לאכול ולקבל את כל אבות המזון בכמויות הנכונות.
    אבל ממש ממש לא להעביר את כל היום ללא פחמימות .
    בארוחת צהריים חייב חלבון ופחמימות.
    וספורט צריך לעשות זה בריא וטוב אבל גם את זה לאט לאט כל אחד בקצב שלו
    לא לישכוח שהגוף עבר טראומה מהניתוח ועבר סהכ חודש
    אז זה יפה להתחיל בפעילות של 20 דק ומישם לעלות מינון.
    לא צריך להיות קשים עם הגוף צריך פשוט להרגיל את הגוף לאורך חיים בריא .
    אני קצת יותר משנה אחרי שומרת על ירידה של 55 קג ונהנת מכל רגע.
    שיהייה בהצלחה בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

אלומה
    31/12/2011

אהלן, קודם כל מגיע לך שאפו על הירידה הכה משמעותית במשקל. אפרת היקרה, בכל דבר כמעט יש פחמימות, זה פשוט בלתי אפשרי לאכול אוכל שהוא רק חלבון- אנחנו לא אוכלים ביצים ועופות כל היום וזה גם לא מה שכתבתי. בחירה היא בידינו מה יכנס לנו לפה האם אנחנו נבחר לאכול את הפחמימות הפשוטות כגון לחם פסטה אורז סוכר ממתקים וכו וכו שיקפיץ לנו את הסוכר וכעבור שעה נהיה מורעבים שוב כאילו לא אכלנו דבר או שנבחר את הפחמימות המורכבות עם ערך גליקמי נמוך. אני משתפת מניסיון שלי, שזו בעצם המטרה של הפורום הזה, לתמוך ולעזור אחד בשני, מניסיון אחרי כמה וכמה ימים שפתחתי את הבוקר עם ארוחה "בריאה"מלחם אפילו חיטה מלאה או פתיות או גרנולה אחרי זה הייתי רעבה!!!! ואז כל היום הלך, מבחינת הדיאטה. אך א בבוקר אני אוכלת גבינה או קוטג שותה נס אני לא6 רעבה כל היום! כל אחד שיעשה מה שטוב בשבילו . אני את הדרך שלי כבר בחרתי. דיאטנית אני אישית לא צריכה כי היא לצערי לא תחדש לי כלום, מה שאני צריכה לאכול או לא צריכה לאכול, אני כבר יודעת. שנה אזרחית טובה לכולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלומה

אפרת עוזיאל
    31/12/2011

אין אדם כבעל ניסיון וזה נכון שכל אחד מכיר את הגוף שלו ויודע מה טוב ולא טוב בשבילו .
    בכל מיקרה שיהייה הצלחה בהמשך ושנה אזרחית טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אקח לתשומת ליבי

גלוש
    01/01/2012

תודה , אני לוקחת לתשומת ליבי את הנאמר
    אבל אולי לא הסברתי את עצמי נכון, כשאמרתי שאני אוכלת מהכל לא התכוונתי לחטיפים ומתוק,
    התכוונתי שאני בתפריט רגיל.
    אני כמעט ולא רעבה, בבוקר אני אוכלת יוגורט , לפעמים עם מעט קורנפלקס ולפעמים בלי כלום, בצהרים אני לוקחת מעט אורז, בדר"כ עם ירקות מבושלים (גם תפו"א) כמובן מעט
    ובערב או שאני אוכלת ביצה או קצת גבינות . עדיין לא התחלתי לאכול לחם (לא אהבה גדולה שלי),
    מה שכן אני שותה מעט מאוד מים, יש לידי כל היום בקבוק קטן ואפילו אותו אני לא מסיימת.
    לגבי ספורט, אני לא אוהבת , אף פעם לא עשיתי , וזה משהו שאני צריכה להתרגל אליו בגלל זה אני עושה 20 דקות בלבד, זה השינוי הכי גדול שלי אחרי הניתוח, להתרגל לספורט

מה שכן , כמו שמגיעים לרופא, ופתאום מרגישים טוב , אז מאז שרשמתי את ההודעה ירדתי מעל קילו .

המון תודה לכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו