מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- הולכת לעבור ניתוח מעקף קיבה ב 24.01אני20/01/2012
שלום שולה!
שמי אנה,אני בת 25 ואני שוקלת כיום 170 קג ויש לי סכרת מסוג 2 . אני הולכת לעבור ניתוח מעקף קיבה בהדסה הר הצופים ב 24 לינואר,כלומר עוד 4 ימים. אני מאוד מפחדת מכאבים לאחר הניתוח ומאי נוחות פיזית.עולות לי בראש שאלות שונות,כמו למשל איך אני לא אוכל שבוע שלם? האם אני אקיא כל הזמן אחרי האוכל? איך לאכול נכון כדי לא להקיא? האם תכאב לי הבטן גם לאחר השחרור הביתה? האם אני אצליח להוריד יותר מ 70% מעודף המשקל כדי להיות רזה וחטובה? כעבור כמה זמן אפשר לעשות ניתוח פלסטי להורדת עור עודף?
אשמח מאוד אם תוכלי לענות על שאלותי ולהפחית את מידת החרדה שלי לקראת הניתוח.
בתודה מראש ובברכה,
אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל מזל טוב!!
אולגה20/01/2012חששות ושאלות יש לכולם לפני הניתוח.. אני זוכרת שחקרתי את כל האינטרנט לגביי הניתוח...
הכאבים נסבלים ביותר, מטפלים בך טוב טוב בבית חולים, נותנים לך משככי כאבים והכל עובר.. קצת קשה לזוז אבל זה ברור מאליו כי זה בכל זאת ניתוח. הכל נסבל ביותר...
אין דבר כזה לא לאכול שבוע שלם.. בשבוע הראשון את מתמקדת בנוזלים וזה מספיק ביותר.. את לא תרגישי רעב.. תשתי מרק ומים והכל ירגיש לך מעולה..
אחרי הניתוח כולם יכולים להגיע בידיוק לאן שהם צריכים מבחינת משקל היעד.. הכל זה עניין של רצון והתמדה.. אנחנו מקבלים את הכלי הכי טוב בשביל להרזות, וצריך לדעת להשתמש בכלי הזה בתבונה.
מבחינת ניתוח לעודפי עור, גם את זה תמיד אפשר לעשות, אבל אין בכלל מה לחשוב על זה.. תעברי את הניתוח, תתמקדי במטרה והכל יהיה בסדר...
אני 3 חודשים אחרי הניתוח ואני כרגע בכלל לא חושבת על ניתוח פלסטי. קודם צריך להגיע למשקל יעד וכמובן לשמור עליו מספיק זמן בשביל לעשות ניתוח פלסטי.
אל תחששי, זאת הולכת להיות חוויה שאת תהני ממנה ותיהי מאושרת :)
ב-ה-צ-ל-ח-ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לך מה לפחד - תגובה
שולה זק20/01/2012תראי מה כתב עופר
חפשי במעמוד כאן את תמונותיו
היי דנה - זה מה שכתבתי כבר בעבר אבל את יכולה להתרשם ...
לכל שאלה אפשר לפנות אלי דרך שולה. בהצלחה
לפני שנה וחצי נכנסתי לתהליך של חיים חדשים, חיים אשר לא ידעתי שקיימים, חיים שרק חלמתי עליהם, חיים שהיו לכולם אבל אף פעם לא לי.
בן 26 הייתי בכניסה שלי לניתוח עם BMI 44.5 , משקל של 145 ק"ג עם קוצר נשימה בשינה, לחץ דם גבוה, התחלה של סכרת, בעיות ברכיים, בעיות גב ועוד ועוד ועוד.
ההחלטה לעשות ניתוח לא היתה קלה, כולם מסביב היו נגד, כולל הורים, חברים ומכרים נוספים, היחידה שתמכה בי היתה אשתי היקרה.
לא צריך לספר לקוראי הפורום הנכבד הזה את האומללות שבלהיות בעודף משקל חולני. הגעתי לצערי למצב שאפילו להתכופף לקשור שרוכים לא היה אפשרי, שלא נדבר כמובן על טיולים וכו.
לאחר התלבטות ופגישות עם רופאים (שחלקם גם היו נגד) החלטתי שאני חייב לעשות שינוי משמעותי בחיים שלי, ההסתכלות שלי על הדברים היתה כזאת: אופציה ראשונה - אני נשאר כמו שאני ויורד ועולה ויורד ועולה ועולה.. עד שאני יגיע למצב שאני כבר לא יכול ללכת....אופציה שניה - ניגש לניתוח ומה שיהיה יהיה.
אכן החלטתי על האופציה היותר הגיונית - ניתוח, בתאריך 2.8.10 עברתי ניתוח מעקף קיבה בבית החולים הדסה הר הצופים.
לא ידעתי למה לצפות, לא היה לי מושג איזה חיים יהיו לי אחרי הניתוח, המחשבות היו בסגנון - אוי לי, בטח אני יהיה רעב כל הזמן, או איזה סבל וכאבים אעבור.
הפלא ופלא - יש תאבון, אין כאבים והכל עבר בשלום.
ההתחלה כמו כל התחלה היתה קצת קשה, לאכול כפית של קוטג' (היום זה לא באופנה) ממש לא משתווה כמו לאכול חצי סיר פאסטה ובאגט עם חומוס ... אבל מתרגלים, ולאט לאט מפתחים תאבון וקיבה ... היום,שנה וחצי אחרי אני כבר אוכל כמעט הכל, ולא כפית, אני אוכל מנה שלמה של בן אדם רגיל .. לאט אומנם אבל אוכל.
ירדתי מאז 73 קילו, החיים שלי השתנו מקצה לקצה... אני אנרגטי יותר, תוסס , חי , אוכל מה שבא לי ומתי שבא לי ובעיקר אבל בעיקר שמח יותר.
אני רוצה להודות פה שוב לפורום הנכבד שנתן לי את ההזדמנות להיות חלק ממנו, תודה לאנשים הנפלאים שעושים ימים כלילות בעבודת הקודש וכמובן לעומדת בראשו הגברת שולה זק.
אני רוצה עוד להגיד תודה ענקית לצוות המקצועי של הפורום שעושה עבודתו בהתנדבות וללא כל תשלום, תודה לכם על הזמן שלכם, אנו מעריכים זאת ויודעים כי הוא יקר.
לסיכום - חברים, הניתוח הזה משנה חיים, מסובב גלגל, מדליק אור - צריך לעבוד קשה , אבל הכלי שתקבלו הוא מעולם אחר. תחשבו על לידתכם מחדש, כמו תינוק - הזדמנות לחיים חדשים, להתחלה חדשה.
תודה שוב לכולם, מאחל לכם שבוע מבורך,
שלכם ,
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

.jpg)


